© Wikimedia Commons archyvo nuotr

14-ąją čempionato dieną susitikusi Argentina su Nigerija rungtynes baigė 3-2 rezultatu ir pirmąją vietą F grupėje užėmė argentiniečiai. Tuo pačiu metu garbingai pasirodymus čempionate baigė Bosnija ir Hercegovina su Iranu, sužaidę 3-1 rezultatu.

Argentina-Nigerija

Rungtynes abi komandos pradėjo aktyviu žaidimu. Argentinos rinktinei jau 3-iąją minutę pavyko pelnyti įvartį. A. Di Maria nesugebėjo tapti pirmuoju šiame mače pelniusiu įvartį, tačiau komandos kapitonas L. Messi po nevykusio komandos draugo smūgio sėkmingai rezultatą pavertė 1-0.

Ilgai laukti nigeriečių įvarčio neteko. Jau 4-ąją minutę puikų smūgį į tolimąjį vartų kampą atliko A. Musa ir rezultatą išlygino 1-1.

9-ąją minutę argentiniečiai ir vėl suruošė kelias pavojingas atakas link Nigerijos vartų. Pirmojo pavojingo smūgio autorius buvo A. Di Maria, o vėliau pasižymėti pabandė ir G. Higuainas, deja abiejų smūgiai buvo netikslūs.

Po šių įvarčių kamuolio kontrolė didesnį laiką priklausė argentiniečiams ir šie kūrė atakas link Nigerijos vartų vieną po kitos.

Kėliniui artėjant į pabaigą, atliktas priverstinis keitimas Argentinos komandoje. Dėl traumos S. Aguero buvo pakeistas  į E. Lavezzi.

Paskutinėmis minutėmis Argentina uždirbo baudos smūgį, kurį atliko L. Messi, bet puikiai į smūgį sureagavo vartininkas V. Enyema. Po kelių minučių L. Messi ir vėl smūgiavo, tik šįkart jau sėkmingai. 45-ąją minutę L. Messi puikiai pataikė į artimąjį vartų kampą ir rezultatas tapo 2-1.

Antrajam kėliniui prasidėjus Nigerija 47-ąją minutę sugebėjo pelnyti išlyginamąjį įvartį, kurio autoriumi tapo A. Musa ir rezultatas pavirto į 2-2.

50-ąją minutę Argentinai pavyko vėl išsiveržti  priekį. Po pakelto kampinio įvartį pelnė M. Rojo ir rezultatas tapo 3-2. Sutiksėjus 59-ajai minutei L. Messi turėjo progą pelnyti ketvirtąjį įvartį komandai, deja to padaryti nepavyko.

63-iąją mačo minutę L. Messiui buvo leista pailsėti, o vietoj jo į aikštę įžengė R. Alvarezas. Toliau argentiniečiai kūrė pavojingas progas, bet ir Nigerijos rinktinės futbolininkams pavyko parodyti savo žaidimą. Vis tik rungtynių rezultatas nepakito ir jos baigėsi 3-2 Argentinos pergale.

Rezultatas:

Nigerija 2 – 3 Argentina

3‘ [0 – 1] Lionel Messi

4‘ [1 – 1] Ahmed Musa

45‘ [1 – 2] Lionel Messi

47‘ [2 – 2] Ahmed Musa

50‘ [2 – 3] Marcos Rojo

 

Bosnija ir Hercegovina-Iranas

Šios rungtynės prasidėjo šiek tiek aktyvesniu bosnių žaidimu, kuriems pavyko ilgiau kontroliuoti kamuolį. Ši komanda rengė ataką po atakos, kurios vis kėlė pavojų iraniečių vartams, bet vartininkas puikiai su šiais epizodais susitvarkė.

Šiek tiek vėliau Bosnijos ir Hercegovinos kamuolio kontrolė dar labiau pailgėjo ir 23-iąją minutę jiems pavyko išsiveržti į priekį. E. Džeko pasiuntė stiprų ir tolimą smūgį, kurio vartininkui nepavyko atremti ir kamuolys skrido į vartų tinklą.

Po šio įvarčio Irano rinktinė pabandė surengti ataką, kurios metu M. Shojaei smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į vartų skersinį. Iraniečiai ir vėliau tęsė viešnagę prie bosnių vartų, bet vartininkas A. Begovičius atliko savo darbą ir įvarčių nepraleido.

Likusį kėlinio laiką rinktinės aprimo. Nors žaidimo tempas sulėtėjo, bosniai ir toliau rengė pavojingas atakas link iraniečių vartų. Nepaisant to kėlinys baigėsi 1-0 Bosnijos ir Hercegovinos naudai.

Antrąjį kėlinį iraniečiai pradėjo aktyviau nei pirmąjį. Jiems pavyko rengti atakas, bet jos bosniams didelio pavojaus nesukėlė.

59-ąją minutę surengta greita bosnių kontrataka, kurios metu rezultatą padvigubinti pavyko M. Pjaničiui. Po šio antrojo įvarčio Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė ir toliau sėkmingai spaudė savo varžovus, o šie tuo tarpu nieko pavojingesnio pademonstruoti nesugebėjo.

Vis tik Irano rinktinei pavyko pelnyti pirmąjį įvartį. Po J. Nekounamo perdavimo R. Ghoochanneijhadui šį pavyko realizuoti ir rezultatas tapo 2-1. Po šio įvarčio iraniečiai toliau bandė pulti Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę.

Deja 83-iąją minutę bosniams pavyko atimti kamuolį iš varžovų ir surengti kontrataką. Po E.Džeko perdavimo įvartį savo komandai pelnė A. Vrsajevičius.

Likęs kėlinio laikas buvo skirtas bosnių ir iraniečių pavojingoms atakoms, tačiau nei vienai komandai nepavyko pelnyti daugiau įvarčių ir galutinis rezultatas buvo 3-1 Bosnijos ir Hercegovinos naudai.

Rezultatas:

Bosnija ir Hercegovina 3 – 1 Iranas

23` [1 – 0] Edin Džeko

59` [2 – 0] Miralem Pjanič

82` [2 – 1] Reza Ghoochannejhad

83` [3 – 1] Avdija Vršajevič

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: