© Wikimedia Comons archyvo nuotr.

Rusijos sportą purto milžiniškas dopingo skandalas. Rusija prarado pirmąją vietą 2014-jų metų Sočio olimpinėse žaidynėse ir bendroje medalių įskaitoje nusirito į ketvirtąją vietą.

Šį kartą du aukso medalius Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse pelniusį Rusijos bobslėjininką Aleksandrą Zubkovą Tarptautinis Olimpinis Komitetas pripažino kaltu dėl  dopingo vartojimo.

Šis Rusijos rinktinės vėliavnešys sulaukė Griežčiausios bausmės – sportininkas diskvalifikuotas iki gyvos galvos.

“Sportininko rezultatai dviejų ir keturių vietų bobslėjaus rungtyse anuliuoti. Visi medaliai, ženkliukai ir diplomai turi būti grąžinti į TOK”, — tegiama TOK pareiškime.

Taip pat sidabro medalį prarado Rusijos greitojo čiuožimo atstovė Olga Fatkulina. Vien tik šį mėnesį iš viso diskvalifikuota 14 Rusijos sportinikų, dalyvavusių Sočio olimpinėse žaidynėse. Rusai iš viso  prarado net 10 olimpinių medalių.

Ziemos olimpiada

© Wikimedia Comons archyvo nuotr.

Perskaičiavus rezultatus Rusus bendroje komandinėje įskaitoje aplenkė norvegai (11 aukso, 5 sidabro ir 10 bronzos), kanadiečiai (10, 10 ir 5) bei amerikiečiai (9, 7 ir 12).

Šiuo metu svarstoma ar leisti rusams dalyvauti 2018-jų Olimpinėse žaidynėse Pjongčange, kurios vyks vasario 9-25 dienomis.

Taip pat skaitykite: Šiaurės Korėjoje uždraustos linksmybės su muzika, alkoholis ir Motinos dienos minėjimas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: