Wikimedia Commons nuotr.

Likus vos porai savaičių iki Tokijo olimpinių žaidynių, Japonijos vyriausybė Tokijuje paskelbė nepaprastąją padėtį, kuri vyks per visas olimpines žaidynes. Keičiantis situacijai olimpiados rengėjai turėjo apsvarstyti, ką daryti toliau. Tik išgirdus naujieną buvo tikimasi, kad bent nedidelis kiekis žiūrovų galės dalyvauti olimpiados renginiuose, šiandien buvo pranešta, kad Tokijo olimpinės žaidynės vyks be žiūrovų.

Staiga ėmus daugėti COVID-19 atvejų, tai didžiausi skaičiai nuo pat gegužės mėnesio, ir Japonijos vyriausybei paskelbus nepaprastąją padėtį Tokijo mieste, ministras pirmininkas Yoshihide’as Suga žurnalistams sakė, kad ji bus vykdoma nuo liepos 12 dienos ir išliks iki rugpjūčio 22 dienos. Tiesa, tai bus jau ketvirtoji Tokijo ekstremali situacija dėl COVID-19, paskutinės iš jų aprobijomai baigėsi tik birželio 20 dieną.

Per šiuos metus 2020 m. vasaros olimpinės žaidynės patyrė ne vieną smūgį ir pasikeitimą:

Pirmiausia 2020 m. vasarą turėjusios vykti žaidynės, dėl COVID-19 protrūkio visame pasaulyje, buvo nukeltos ir turi vykti šių metų liepos 23 d. – rugpjūčio 8 d., o paralimpinės žaidynės rugpjūčio 24 d. – rugsėjo 5 d. Tada organizatoriai nutarė tokį sprendimą priimti tikintis, kad pasaulis jau bus pasiruošęs vakcinacijai ir bus galima lengviau atsikvėpti.

Belaukiant olimpiados smūgį patyrė jos fanai. Buvo pranešta, kad užsienio gerbėjai nebus įleidžiami į renginius, o pasipiktinimą tik dar labiau pakurstė tai, kad kai kurie neatgaus net visos sumos už bilietus. Visgi, birželio mėnesį buvo pranešta, kad bus sudarytos sąlygos žiūrovams, jų bus mažiau ir tai bus tik vietiniai gyventojai.

Visgi, daugiausiai kalbų sulaukė didžiulis pačių japonų pasipriešinimas olimpinėms žaidynėms, raginant jas atidėti ar atšaukti. Prie gyventojų prisėdėjo spauda, įmonės, kurie taip pat skatino apsvarstyti atidėjimo galimybę. Tokį didelį gyventojų pasipriešinimą lėmė lėtas skiepijimo tempas ir baimė dėl COVID-19 bei jo atmainų išplitimo visoje šalyje. Tiesa, šiuo metu Japonija turi didesnį COVID-19 protrūkį nei 2020 m. liepos mėnesį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: