© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Antradienį svarbias C grupės rungtynes sužaidė Graikija ir Dramblio Kaulo Krantas. Tuo pačiu metu kitame stadione santykius aiškinosi Japonija ir Kolumbija. Rezultatu 2-1 pergalę šventė graikai, o Kolumbijos rinktinė 4-1 japonus pasiuntė namo.

Graikija – DKK

Pirmosiomis kėlinio minutėmis abi rinktinės demonstravo apylyges jėgas ir išvysti pavojingų smūgių į vartus neteko.

12-ąją minutę Graikijoje atliktas privalomasis keitimas. Traumą patyrusį P. Kone pakeitė A. Samaris.

DKK rinktinė demonstravo aktyvesnį puolimą, o tuo tarpu graikai parodė puikią gynybą. 24-ąją minutę Graikijoje antrasis privalomas keitimas. Vartininkas O. Karnezis patyrė nugaros traumą ir jį pakeitė P. Glikos.

33-iąją minutę graikas C. Cholevas atliko pavojingą smūgį, kuris sudrebino DKK saugomų vartų skersinį. Vėliau graikai uždirbo baudinį, kurio nepavyko paversti įvarčiu, nes B. Barry šį smūgį atlaikė.

Graikija dėjo pastangų ir stengėsi žaisti aktyvesnį žaidimą. 37-ąją minutę puolėjas D. Drogba gavo geltoną kortelę.

43-iąją minutę A. Samaris išbėgo vienas prieš vartininką ir lengvai pelnė pirmąjį įvartį savo komandai.

Iki kėlinio galo DKK pavyko surengti kelias atakas, tačiau jos nesibaigė įvarčiu. Vieną pavojingą smūgį atliko Y. Toure, tačiau jo smūgį sustabdė A. Samaris. Pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 1-0 Graikijos naudai.

Antrajame kėlinyje Dramblio Kaulo Kranto rinktinė buvo nusiteikusi agresyviai ir nuo pat pradžios ėmė spausti savo priešininkus. 54-ąją minutę šiokią tokią progą padvigubinti komandos rezultatą turėjo L. Christodoulopoulosas, bet jo pasiųstas kamuolys skriejo greta virpsto.

74-ąją minutę DKK mušė išlyginamąjį įvartį. Po nuostabaus Gervinho perdavimo tiksliai smūgiavo W. Bony.

Po šio įvarčio Graikijos komandoje atliktas paskutinis keitimas. G. Karagounį pakeitė T. Gekas. Tuo pat metu DKK rinktinėje D. Drogba buvo pakeistas I. Diomande.

Per likusį laiką abi komandos bandė pelnyti įvartį, deja vis nesėkmingai. Jau per pridėtą laiką rungtynių pabaigoje G. Sio prasižengė ir už tai buvo skirtas 11 metrų baudinys, kurį realizavo G. Samaras ir Graikijos rinktinę išvedė į priekį. Kadangi šis įvartis buvo paskutinis į aštuntfinalį pateko Graikija.

Rezultatas:

Graikija 2 – 1 DKK

43‘ [1 – 0] Andreas Samaris

74‘ [1 – 1] Wilfried Bony

90‘ [2 – 1] Georgios Samaras (11 m)

Japonija-Kolumbija

Rungtynių pradžioje kamuolio kontrolė priklausė lydere laikomai Kolumbijai, kuri stengėsi spausti savo varžovus. Keistas reiškinys, praėjusių rungtynių startinė sudėtis šiose rungtynėse sėdėjo ant suolelio.

Šiek tiek vėliau Japonijos rinktinei pavyko atlikti kelis smūgius į Kolumbijos vartus, bet tai didelio vargo nesukėlė.

17-ąją minutę rezultatas pakito. 11metrų baudinį uždirbo Kolumbija, o taikliu smūgiu į vartų vidurį sugebėjo pasižymėti J. Cuadrado ir paversti rezultatą 1-0.

Po kolumbiečių įvarčio Japonijos rinktinė perėmė iniciatyvą ir pradėjo spausti savo varžovus jų baudos aikštelės pusėje. Nors japonams pavyko sukurti pavojingų progų, jos nesibaigė įvarčiu.

Tiksint paskutinėms kėlinio minutėms rezultatas vos netapo 2-0, kuomet J. Martinezas nesugebėjo išnaudoti progos. Tuoj pat 43-iąją minutę išlyginamąjį įvartį pelnė S. Okazaki ir rezultatas tapo 1-1.

Antrajame kėlinyje vaizdas buvo panašus į pirmąjį, aktyvesni buvo kolumbiečiai. Jie kūrė pavojingas progas prie japonų vartų, bet šie neišsigando ir toliau tęsė gindamiesi žaidimą.

55-ąją minutę Kolumbijos rinktinei pavyko padvigubinti rezultatą, kuomet po keitimo ant žaliosios vejos pasirodęs J. Rodriguezas puikiai perdavė kamuolį J. Martinezui ir šis pelnė įvartį.

65-ąją minutę baudos smūgį atliko K. Honda, nors jo smūgis buvo stiprus, vartininkas D. Ospina apsaugojo savo vartus.

Rungtynėms einant į pabaigą japonai stengėsi atakuoti Kolumbijos rinktinę, tačiau vis nesėkmingai.

82-ąją mačo minutę Kolumbija pateikė dar vieną įvartį. Tas pats J. Martinezas suklaidino priešininkų gynėjus ir išvedė savo komandą 3-1 į priekį. Neilgai trukus, 89-ąją minutę triuškinantį ketvirtąjį įvartį pelnė J. Rodriguezas. Rezultatu 4-1 nesunkią pergalę šventė Kolumbijos komanda.

Rezultatas:

Japonija 1 – 4 Kolumbija

17‘ [0 – 1] Juan Cuadrado (11 m)

45‘ [1 – 1] Shinji Okazaki

55‘ [1 – 2] Jackson Martinez

82‘ [1 – 3] Jackson Martinez

89‘ [1 – 4] James Rodriguez

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: