© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Antradienio vakarą priešpaskutines aštuntfinalio rungtynes sužaidė Argentinos ir Šveicarijos rinktinės. Tik po pratesimo Argentinos rinktinei nusišypsojo sėkmė ir jie rezultatu 1-0 keliauja į ketvirtfinalį.

Pirmąjį kėlinį šiek tiek aktyviau pradėjo Argentinos rinktinė. Argentiniečiai ilgiau kontroliavo kamuolį ir spaudė savo priešininkus. Šie tuo tarpu stengėsi žaisti kontratakomis.

Rungtynių laikui bėgant abiejų rinktinių žaidėjai vis žaidė tik žvalgybinį futbolą, todėl nei viena komanda nesukūrė pavojingų progų.

38-ąją minutę nuostabi proga buvo pasitaikiusi šveicarams. J. Drmičius po greitos atakos išbėgo vienas prieš vartininką, bet jam nepavyko išvesti rinktinės į priekį.

Iki kėlinio galo abiejų rinktinių žaidimas buvo panašus ir nei vieniems nepavykus pelnyti įvarčio, nulinėmis lygiosiomis komandos iškeliavo į rūbinę.

Antrojo kėlinio pradžioje abi rinktinės prabudo ir pradėjo žaisti kur kas aktyvesnį žaidimą, nei pirmoje rungtynių dalyje. Tiek argentiniečiams, tiek šveicarams pavyko sukurti po kelias pavojingas progas. Deja puikūs rinktinių vartininkai atrėmė pavojus ir rezultatas nepakito.

Šiek tiek vėliau visišką kontrolę perėmė Argentinos rinktinės futbolininkai. 62-ąją mačo minutę argentinietis G. Higuainas pavojingai smūgiavo galva, tačiau vartininkas Benaglio smūgį atrėmė. Po kiek laiko smūgiu pagąsdino komandos kapitonas L. Messi, bet jo smūgis taip pat buvo blokuotas. 66-ąją minutę atliktas pirmasis keitimas Šveicarijos komandoje, Xhaką pakeitė Fernandezas.

78-ąją mačo minutę pavojingą ataką surezgė argentiniečiai. Šiame epizode smūgiavo L. Messi, bet jo smūgis buvo atremtas, deja tik per plauką.

Likusį rungtynių laiką nei viena komanda nepelnė įvarčio ir laikui pasibaigus komandos susitaikė su ta mintim, kad teks žaisti pratesimą.

Per pratesimą ir vėl aktyvesni buvo argentiniečiai. Jiems pavyko du kartus atlikti pavojingus smūgius galva, deja šveicarų vartininkas vis apsaugodavo savų vartų tinklą. Vėliau žaidimas aprimo ir kamuolys dažniau pabuvodavo aikštės viduryje. Po pirmo pratesimo rezultatas nepakito ir liko 0-0.

Antrajame kėlinyje argentiniečiai ir vėl spaudė savo priešininkus ir po trijų minučių pavojingai smūgiavo A. Di Maria, deja netiksliai.

Ir vis tik paskutinėmis minutėmis Argentinai pavyko pelnytį įvartį. Komandai surengus greitą ataką L. Messi perdavė kamuolį A. Di Maria ir šis rezultatą pavertė 1-0. Po kiek laiko Šveicarijos rinktinei taip pat pasitaikė puiki proga išlyginti rezultatą. Deja B. Džemaili smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į vartų virpstą. Šis vienintelis įvartis suteikė Argentinai kelialapį į ketvirtfinalį.

Rezultatas:

Argentina 1 – 0 Šveicarija

118` [1 – 0] Angel Di Maria

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: