© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Antrosios pirmadienio rungtynės įvyko tarp Kamerūno ir Brazilijos rinktinių bei Meksikos ir Kroatijos. Brazilija siekė tik pergalės ir jiems pavyko 4-1 rezultatu nugalėti Kamerūną. Meksika ir Kroatija kovojo dėl antrosios vietos grupėje. Rezultatu 3-1 Kroatija vyks namo.

Kamerūnas- Brazilija

Rungtynių pradžioje Brazilijos rinktinė nesismulkino ir neeikvojo laiko žvalgybiniam futbolui, jie iškart pradėjo atakuoti kamerūniečius, o šie galėjo atsakyti tik kontratakomis.

Kiek vėliau įsižaidę Kamerūno rinktinės futbolininkai pradėjo ir patys rengti atakas, bet brazilams puikiai pavyko jas atremti.

17-ąją minutę rungtynėse tolimą perdavimą atliko L. Gustavo. Į šį perdavimą sureagavo Neymaras ir puikiu smūgiu kamuolį pasiuntė į Kamerūno ginamus vartus.

Po šio įvarčio, netrukus brazilai pabandė pelnyti dar vieną įvartį. Pirmąjį Neymaro smūgį atrėmė vartininkas. Antrąja proga nesugebėjo pasinaudoti Fredas.

26-ąją minutę išlyginamąjį įvartį pelnė J. Matipas, kuriam puikų perdavimą į baudos aikštelę atliko A. Nyomas ir rezultatas tapo 1-1.

35-ąją minutę brazilams pavyko vėl įgauti persvarą, kuomet dublį šiose rungtynėse pelnė Neymaras. Daugiau įvarčių nepelnius pirmasis kėlinys baigėsi 2-1.

Prasidėjus antrajam kėliniui Kamerūnas susilaukė brazilų atakų, kurių tikslas buvo didinti persvarą. Ir vis tik šturmas pasiteisino, kuomet 49-ąją minutę perdavimą atliko D. Luizo, o Fredui pavyko galva pelnyti įvartį ir savo komandą išvesti į priekį 3-1.

Net ir turintys dviejų įvarčių persvarą Brazilijos rinktinė savo taktikos nekeitė ir toliau atakavo savo priešininkus. Šiek tiek vėliau žaidimo tempas aprimo.

84-ąją minutę paskutinį tašką rungtynėse padėjo Fernandinho, kuomet brazilų komandai pavyko surengti greitą kontrataką ir rezultatas tapo 4-1. Likęs laikas nebuvo išnaudotas pelnyti daugiau įvarčių ir pasibaigus rungtynėms Brazilija šventė išsaugojusi pirmąją vietą grupėje.

Rezultatas:

Kamerūnas 1 – 4 Brazilija

17` [0 – 1] Neymar

26` [1 – 1] Joel Matip

35` [1 – 2] Neymar

49` [1 – 3] Fred

84` [1 – 4] Fernandinho

 

Meksika-Kroatija

Rungtynių pradžioje didesnę kamuolio kontrolę turėjo meksikiečiai. Kroatai vis laukė Meksikos rinktinės klaidų ir jų sulaukę surengdavo pavojingas kontratakas.

16-minutę pasitaikė pirmoji proga išvysti įvartį. Meksikietis H. Herrera atliko tolimą smūgį, nuo kurio Meksikos vartus apsaugojo skersinis.

Neilgai trukus meksikiečiams pavyko ir vėl surengti pavojingą ataką, bet smūgio paversti įvarčiu nepavyko O. Peraltai. Šiam spiriant kamuolys praslydo ir rezultatas liko nepasikeitęs.

27-ąją minutę jau kroatams pavyko pavojingai smūgiuoti iš toli, kuomet kamuolį spyrė D. Pranjičius, bet jo pasiųstas kamuolys praskrido virš vartų.

Likusio pirmojo kėlinio laiko nei vienai komandai nepavyko išnaudoti, kad būtų sukurta kažkas pavojingo ir laikui pasibaigus rezultatas buvo 0-0.

Antrasis kėlinys prasidėjo didesniu kroatų aktyvumu, bet to neužteko, kad būtų pralaužta meksikiečių gynyba.

Nepaisant kroatų pastangų, meksikiečiams 72-ąją rungtynių minutę pavyko pelnyti įvartį ir taip išsiveržti į priekį 1-0. Įvarčio autoriumi tapo R. Marquezas, kuomet po kampinio paleistą kamuolį įmušė į Kroatijos saugomus vartus.

75-ąją minutę meksikiečiams pavyko padvigubinti rezultatą, kai A. Guardado įmušė įvartį. Ir jau 82-ąją mačo minutę Meksikos futbolininkai išsiveržė 3-0. Po keitimo ant žaliosios vejos pasirodęs J. Hernandezas atliko puikų smūgį ir įrašė trečiąjį įvartį į komandos sąskaitą.

Kroatai nenuleido rankų ir bandė bent šiek tiek sumažinti rezultato persvarą kol pagaliau pavyko. 87-ąją minutę I. Perišičius pelnė antrąjį įvartį šiame pasaulio čempionate ir pirmąjį šiose rungtynėse savo komandai. 89-ąją minutę įtampos neatlaikęs A. Rebičius pavojingai spyrė į kamuolį ir pataikė į priešininko koją, už ką gavo raudoną kortelę ir pasišalino iš aikštės.

Daugiau įvarčių rungtynėse išvysti neteko ir pergale bei antrąją vieta grupėje džiaugėsi Meksikos rinktinė 3-1.

Rezultatas:

Kroatija 1 – 3 Meksika

72‘ [0 – 1] Rafael Marquez

72‘ [0 – 2] Andres Guardado

82‘ [0 – 3] Javier Hernandez

87‘ [1 – 3] Ivan Perišič

89 Ante Rebičius (Kroatja) – raudona kortelė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: