© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

laukikas, penkiskart olimpinis čempionas Ianas Thorpeas (Ajenas Torpas) sekmadienį interviu televizijai pirmą kartą viešai patvirtino, kad yra gėjus, taip nutraukdamas ne vienus metus sklandžiusias spėliones dėl jo orientacijos.

I.Thorpeas, kuris ilgai neigė, kad yra gėjus, britų pokalbių laidos vedėjui Michaelui Parkinsonui (Maiklui Parkinsonui) sakė, kad tik neseniai suprato tiesą apie save. Interviu parodė Australijos televizija “Channel 10”.

“Nesu heteroseksualus, – sakė I.Thorpeas. – Ir tai dalykas, kurį tik labai neseniai – kalbame apie dvi pastarąsias savaites – ramiai sakau šalia manęs esantiems artimiausiems žmonėms”.

Daug metų I.Thorpeas labai stengėsi slėpti savo orientaciją. 2012 metų autobiografijoje “This Is Me” jis rašė: “Visų žiniai, aš nesu gėjus ir visos mano seksualinės patirtys buvo heteroseksualios. Mane traukia moterys, myliu vaikus ir trokštu vieną dieną turėti šeimą”.

31 metų I.Thorpeas sakė, kad žurnalistų klausimai apie jo orientaciją tuo metu, kai jis buvo dar tik paauglys, privertė jį užimti gynybinę poziciją šiuo klausimu. Jis buvęs pernelyg jaunas suprasti, ar yra gėjus, ar ne, ir sakė pateikęs atsakymą apie heteroseksualumą norėdamas išvengti klasės draugų erzinimų. Vėliau viskas tik komplikavosi.

“Jaučiau, kad melas pasidarė toks didelis, ir nenorėjau, kad žmonės abejotų mano sąžiningumu, – sakė jis – Ir čia taip pat yra truputis ego; nenorėjau, kad žmonės klausinėtų, … ar aš melavau dėl visko”.

Dabar jis norėtų, kad būtų prisipažinęs anksčiau.

“Ramiai sakau, kad esu gėjus, – sakė jis. – Ir nenoriu, kad jauni žmonės jaustųsi taip pat, kaip jaučiausi aš. Gali suaugti, gali jaustis ramiai ir gali būti gėjus”.

Prisipažinti dėl savo orientacijos jis iš dalies nenorėjęs dėl to, kad bijojo nuvilti artimuosius ir gerbėjus.

“Norėjau, kad mano šeima didžiuotųsi. Norėjau, kad manimi didžiuotųsi mano šalis. Ir dalis manęs nežinojo, ar Australija nori, kad jos čempionas būtų gėjus. Bet sakau ne tik Australijai, sakau pasauliui, kad esu”, – pridūrė jis.

I.Thorpeas plaukiko karjerą baigė 2012 metais, laimėjęs penkis olimpinius aukso, tris sidabro ir vieną bronzos medalius, pasiekęs 22 pasaulio rekordus.

“Thorpeda” vadinamas I.Thorpeas buvo vos 14-os, kai pirmą kartą buvo išrinktas atstovauti Australijai, ir 1998-aisiais Perte laimėjęs 400 m distanciją laisvuoju stiliumi tapo jauniausiu pasaulio plaukimo čempionu.

Jo karjeros pikas buvo 2000-ųjų Sidnėjaus olimpinės žaidynės, per kurias jis laimėjo tris aukso ir du sidabro medalius. Po 2004 metų Atėnų olimpiados jis pasitraukė, nurodęs, kad jam trūksta motyvacijos, bet vėliau grįžo ir nesėkmingai bandė patekti į 2012 metų Londono olimpiadą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: