© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Antradienio vakare tuo pačiu metu įvyko D grupės rungtynės tarp Italijos-Urugvajaus ir Anglijos-Kosta Rikos. Urugvajui pavyko namo išsiųsti italus 1-0, o Anglija ir Kosta Rika sužaidė lygiosiomis 0-0.

Italija – Urugvajus

Tiek Urugvajus, tiek Italija rungtynes pradėjo žaisti nuo žvalgybinio futbolo. Nei vieni neskubėjo pulti, atvirkščiai rūpinosi savų vartų saugumu.

Minutės tiksėjo, bet saugus žaidimas nesikeitė. Kamuolys dažniausiai būdavo aikštės viduryje, todėl nei vienos rinktinės vartams didesnio pavojaus nekilo. Šiuo atveju galima suprasti, kad lygiosios labai paranku Italijos rinktinei, kuri, pasibaigus rungtynėms lygiosiomis patektų į aštuntfinalį.

Šiek tiek vėliau Italijos rinktinės futbolininkams pavyko perimti kamuolio kontrolę, bet net ir tai nepadėjo sukurti pavojingų atakų. Tuo tarpu Urugvajus per daug nesinervavo ir stengėsi kurti kontratakas.

Per likusį rungtynių laiką rinktinės nepadovanojo žiūrovams gražaus futbolo, nes ir toliau jis buvo lėtas ir nei viena komanda nesukūrė bent kiek pavojingesnių progų, tad pasibaigus pirmam kėliniu rezultatas buvo 0-0.

Antrajame kėlinyje vėl buvo matomas gynybinis futbolas, kamuolys dažniausiai būdavo aikštelės viduryje.

59-ąją mačo minutę raudona kortelė parodyta C. Marchisio ir šiam teko pasišalinti iš aikštės. Teisėjo sprendimas parodyti raudoną kortelę šiek tiek buvo abejotinas.  C. Marchisio spyrė į kamuolį ir šalia pasimaišius urugvajiečiui pataikė jam į kelį, bet šiame epizode tyčinio elgesio nebuvo galima įžvelgti.

66-ąją minutę puikią progą pelnyti įvartį turėjo L. Suarezas, kuomet jis vienas išbėgo prieš vartininką ir atliko tikslų smūgį, deja G. Buffonas puikiai smūgį atrėmė.

81-ąją pagaliau išvystas pirmasis įvartis. Šis skriejo į Italijos vartus. G. Ramirezas pakėlė kampinį ir galva smūgiavęs kamuolį D. Godinas išvedė savo komandą į priekį.

Likusį laiką dešimtyje likusi Italija nepasidavė ir dar pabandė kelis kartus surengti pavojingus išpuolius prie Urugvajaus vartų. Deja Urugvajus išnaudojo žaidėjų pranašumą ir apgynę savo vartus šventė pergalę 1-0.

Rezultatas:

Italija 0 – 1 Urugvajus

59` Claudio Marchisio (Italija) – raudona kortelė

81` [0 – 1] Diego Godin

 

Anglija- Kosta Rika

Šiose rungtynėse rinktinės nemiegojo ir iškart aktyviai pradėjo žaisti. Pirmąjį smūgį link vartų atliko puolėjas J. Campbellas ir po šio buvo uždirbtas kampinis. Vis dėl to pirmosios dešimt minučių nesuteikė pavojingų atakų link nei vienos komandos vartų.

12-ąją minutę anglas D. Sturridge atliko smūgį, deja po jo kamuolys skriejo šalia vartų. Ilgai laukti neteko antrojo šio puolėjo bandymo, bet jis ir vėl smūgiavo netiksliai.

23-ąją mačo minutę Kosta Rika uždirbo baudos smūgį, kurį realizuoti pabandė C. Borgesas. Deja kamuolys tik sudrebino anglų saugomų vartų skersinį. Iškart po šio bandymo D. Sturridge buvo pargriautas, bet teisėjas tame neįžvelgė pražangos ir baudos smūgio neskyrė.

Sužaidus daugiau nei pusę kėlinio anglams pavyko pakelti tris kampinius iš eilės. Pavojingiausias iš jų buvo trečiasis, kuomet galva smūgiavo D.Sturridge, bet ir vėl kamuolys praskrido virš vartų skersinio.

42-ąją rungtynių minutę saugas R. Barkley bandė smūgiuoti, bet jo smūgis buvo netikslus ir kamuolys lėkė šalia vartų. Likusį laiką iki pirmojo kėlinio pabaigos rezultato nepavyko pakeisti ir jis liko 0-0.

Antrasis kėlinys prasidėjo ilgesne Anglijos rinktinės kamuolio kontrole, bet Kosta rikiečiai puikiai gynėsi ir pavojaus vartams nekilo. 53-iąją minutę geltona kortelė parodyta R. Barkley, kiek vėliau ir A. Lallanai.

59-ąją minutę atliktas pirmasis keitimas Kosta Rikos komandoje. R. Brenesas prisėdo ant suolelio, o ant žaliosios vejos pasirodė C. Bolanosas. Po kelių minučių taip pat keitimą atliko ir anglai, A. Lallaną pakeitė R. Sterlingas.

Po keitimo pasirodęs C. Bolanosas smūgiavo iš toli, bet vartininkas smūgį atlaikė. Vėliau sekė D. Sturridge proga, deja jam nepavyko pataikyti į vartus.

Vėlesniame žaidime komandoms pavyko atlikti kelias pavojingas atakas, bet jos baigėsi tik pelnytais kampiniais. Kiek vėliau buvo atlikti dar du keitimai. Į aikštę išėjo S. Gerrardas ir W.Rooney.

Šie atlikti keitimai nieko stipriai nepakeitė. Žaidimas išliko iki pat galo toks pats, pavojingų progų išvysti nepavyko ir rungtynės baigėsi nulinėmis lygiosiomis, kurios pirmąją vietą užtikrino Kosta Rikai.

Rezultatas:

Kosta Rika 0 – 0 Anglija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: