© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Šeštadienio vakarą susitiko Urugvajaus ir Kolumbijos rinktinės. Kolumbija įrodė, kad jie yra verti keliauti toliau ir 2-0 urugvajiečius pasiuntė namo. Taip pat kolumbietis J. Rodriguezas po šių rungtynių į savo sąskaitą įsirašė jau penktąjį įvartį ir kol kas tapo rezultatyviausiu žaidėju.

Rungtynių pradžioje kamuolio savininkais tapo Kolumbijos rinktinės futbolininkai, kurie dažnais reidais stengėsi įveikti urugvajiečių gynybą. Deja Urugvajaus komanda klaidų nedarė ir progų nedovanojo savo priešininkams.

Kėliniui įpusėjus kamuolio kontrolė vis dar priklausė Kolumbijos rinktinei, o tuo tarpu urugvajiečiams beliko tik gintis ir saugoti savo vartų tinklą nuo priešininkų atakų.

28-ąją minutę Urugvajaus gynybą pavyko pralaužti. M. Yepeso perdavimu pasinaudojo J. Rodriguezas, pasistabdęs kamuolį krūtine vienu lietimu jį iš toli smūgiavo į vartus. Vartininkui į tokį smūgį sureaguoti nepavyko ir rezultatas tapo 1-0.

Po šio įvarčio urugvajiečiai prabudo ir pradėjo stengtis spausti savo priešininkus, kad rezultatą pavyktų kuo greičiau išlyginti. Visos jų pastangos truko neilgai ir Kolumbijos rinktinė greitai perėmusi kamuolį pavojų panaikino.

Kėlinio laikui einant į pabaigą dėmesys vis dar priklausė kolumbiečiams, o Urugvajui teko gintis ir perėmus kamuolį stengtis surengti kontratakas. Vis dėl to nuskambėjus švilpukui rezultatas liko nepakitęs 1-0 Kolumbijos naudai.

50-ąją mačo minutę visišką sutriuškinimą pajautė urugvajiečiai, kuomet po nuostabios atakos Kolumbijai pavyko rezultatą padvigubinti. Šį vakarą antrą kartą pasižymėti sugebėjo J. Rodriguezas, kai jam puikų perdavimą atliko komandos draugas J. Cuadrado. Be to su šiuo, penktuoju, savo įvarčiu j. Rodriguezas tapo rezultatyviausiu čempionato žaidėju.

Po antrojo praleisto įvarčio Urugvajus vėl suaktyvėjo ir perėmė kamuolį, tačiau ramūs kolumbiečiai puikiai gynėsi nuo priešininkų atakų ir tik gavę progą kontroliuoti kamuolį, jį stengdavosi užlaikyti kuo ilgiau.

64-ąją rungtynių minutę tolimą smūgį atliko Urugvajaus rinktinės žaidėjas C. Rodriguezas, kurio smūgį sunkiai, bet atrėmė D. Ospina. Iškart po kelių minučių taip pat pavojingą perdavimą atliko E. Cavani.

Likusio laiko Kolumbija nebandė išnaudoti persvarai padidinti. Jie kaip tik stengėsi susikoncentruoti ties gynyba ir neleisti varžovams pelnyti įvarčio. Pavykus įgyvendinti šį planą Kolumbijos rinktinė pirmą kartą pasaulio čempionato istorijoje pateko į ketvirtfinalį.

Rezultatas:

Kolumbija 2 – 0 Urugvajus

28‘ [1 – 0] James Rodriguez

50‘ [2 – 0] James Rodriguez

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: