© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Šeštadienio vakarą dėl trečiosios vietos nacionaliniame Mane Garrincha stadione susitiko Olandijos ir Brazilijos rinktinės. Siaubingą pažeminimą patyrusi šeimininkė turėjo šansą laimėti bent bronzą, deja sėkmė šį kartą ir vėl nusisuko. Pergalę rezultatu 3-0 šventė Olandijos rinktinė.

Pirmomis rungtynių minutėmis atrodė, kad brazilai labiau bando spausti savo varžovus. Toks vaizdas truko neilgai. Brazilas T. Silva pargriovė baudos aikštelėje A. Robbeną. Už šią pražangą arbitras skyrė 11 metrų baudinį, kurį realizavo R. van Persie ir jau 3-iąją rungtynių minutę rezultatas tapo 1-0.

Brazilijos rinktinę praleistas greitas įvartis privertė bandyti perimti iniciatyvą į savo rankas. Šeimininkai stengėsi spausti savo priešininkus, bet šie puikiai ir ramiai gynėsi bei stengėsi sulaukti akimirkos kuomet brazilai bus nepasiruošę gynyboje.

Jau 17-ąją mačo minutę olandai pasiekė savo tikslą- užtiko brazilus nepasiruošusius. Olandijos rinktinė surengė greitą išpuolį, kuris baigėsi tiksliu smūgiu į vartus. Rezultatą 2-0 pavertė olandas D. Blindas.

21-ąją rungtynių minutę pavojus grėsė ir olandų saugomiems vartams. Brazilas Oscaras atliko pavojingą smūgį iš toli, deja į šį smūgį puikiai sureagavo J. Cillessenas ir rezultatas liko nepakitęs.

Likęs kėlinio laikas buvo išnaudotas brazilų baudos smūgiams. Jausdami pavojų olandai prasižengdavo, o už tai jiems buvo rodomos geltonos kortelės. Deja šeimininkams suteiktomis progomis nepavyko pasinaudoti ir likusiu rezultatu 2-0 komandos išėjo į rūbines.

Antrasis kėlinys prasidėjo pavojinga Olandijos rinktinės ataka. O brazilai antrajame kėlinyje nebijojo demonstruoti šiurkštaus žaidimo pažeidžiant taisykles. Tokiose situacijose rungtynių arbitras parodydavo geltonas korteles.

Išmušus 60-ajai mačo minutei greitą ir pavojingą prasiveržimą link varžovų baudos aikštelės parodė brazilas Ramirezas. Šis sugebėjo apgauti visus pasimaišiusius varžovus kelyje ir smūgiuoti kamuolį, deja netikslus smūgis kamuolį pasiuntė šalia vartų.

Praėjus pusei antrojo kėlinio laikui Brazilijos rinktinės narys Oscaras mėgino užsidirbti 11 metrų baudinį. Jį dengė olandas D. Blindas ir Oscaras pasitelkęs vaidybą krito. Deja teisėjas įžvelgė gerą brazilo vaidybą ir už ją skyrė geltoną kortelę.

Rungtynių pabaigoje šeimininkai pradėjo vis labiau skubėti bandant kažką sukurti, o tai jiems vaisių neatnešė. Jie atlikinėdami perdavimus klysdavo, o tuo tarpu Olandijos rinktinės futbolininkai puikiai gynėsi.

Paskutinis taškas rungtynėse buvo padėtas G. Wijnaldum‘o. Per pridėtą rungtynių laiką šis sugebėjo rezultatą paversti 3-0 ir taip komanda šventė pergalę.

Rezultatas:

Brazilija 0 – 3 Olandija

3‘  [0 – 1] Robin van Persie (11 m)

16‘ [0 – 2] Daley Blind

90‘ [0 – 3] Georginio Wijnaldum

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: