© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Liepos 13-osios vakarą Lietuvos laiku Rio de Žaneire, Marakanos stadione, įvyko 20-ojo pasaulio futbolo čempionato uždarymo ceremonija.

Uždarymo ceremoniją sudarė dvi dalys ir ji truko apie 20 minučių. Pirmoji dalis buvo iškilmingas futbolo simbolių ir su šia sporto šaka susijusių vertybių alegorinis pristatymas. Čia buvo galima matyti daug spalvų, įvairių kostiumų bei šokių.

Antroji čempionato uždarymo dalis buvo muzikinė, kurioje dalyvavo Brazilijos ir pasaulio muzikos žvaigždės. Šioje dalyje buvo galima išgirsti įvairios muzikos ritmų.

Stadiono aikštėje pasirodė gigantiški padarai-kūriniai, kurie simbolizavo tam tikras vertybes- laisvę, solidarumą, įvairovę ir aistrą. Šie 4 elementai siejo pasaulio futbolo čempionato rungtynes. Kiekvieną stulbinamai didžiulę figūrą sudarė 25 muzikantai ir 22 šokėjai. Kaskart muzikantams pradėjus groti, o šokėjams šokti figūros pradėdavo judėti ir įgaudavo gyvybės.

Laisvė simbolizavo futbolininkų judėjimą žaidimo aikštėje, solidarumas- dviejų komandų vienybę. Įvairovės figūra atspindėjo skirtingus žaidėjų gabumus, o aistros kūrinys buvo skirtas visam futbolui.

Uždarymo ceremonijos dalyvių kostiumai buvo baigti tik likus kelioms dienoms iki ceremonijos, o kiekviena kostiumo detalė buvo susijusi su finale kovosiančiomis rinktinėmis.

Vėliau visų dėmesys nukrypo į gigantišką šio čempionato kamuolį „Brazuca“, kuris apskriejo aikštę.

Po kamuolio pasirodymo sekė garsiųjų Brazilijos karnavalų dalis, kurios metu pasirodė menininkai, pristatantys visų dalyvavusių čempionate šalių vėliavas. Buvo galima matyti 30 valstybių pristatančius atlikėjus, o likusios dvi, kurios kovos finale aikštėje pasirodė vėliau. Šios atlikėjos vilkėjo išskirtinius rūbus ir garbingai laikė Argentinos bei Vokietijos vėliavas.

Tęsiantis ceremonijai į stadioną įžengė 22 sambos šokėjos, kurios simbolizavo dvi futbolo komandas. Po to pasirodė ir futbolo triukus atliekantys menininkai. Vienas vilkėjo Vokietijos, kitas Argentinos komandų aprangas. Jų atliekami triukai imitavo kovą tarp finalininkų.

Po kamuolių žongliravimo prasidėjo antroji uždarymo dalis. Pirmoji pasirodė dainininkė Shakira. Ji kartu su brazilu atlikėju Carlinhosu Brownu atliko kūrinį pavadinimu „La la la”. Po to programoje pasirodė Haičio žvaigždė Jeanas ir kartu su brazilų daininku A. Piresu atliko dainą „We Will Find A Way“.

Po šios nuostabios uždarymo ceremonijos, tame pačiame stadione, finalo trofėjų pristatė Brazilijos modelis Gisele Bundchen ir ispanas Carlesas Puyolis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: