© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Paskutinėse aštuntfinalio rungtynėse susitiko Belgijos ir JAV rinktinės. Nors Belgijos rinktinė buvo laikoma stipresne komanda, ambicingus amerikiečius įveikti buvo nelengva. Tik po pratesimų 2-1 jie išsikovojo vietą ketvirtfinalyje.

Rungtynės prasidėjo greitu tempu. Jau pirmąją minutę vos nebuvo pelnytas įvartis. Puikiai kamuolį atsikovojęs belgų rinktinės žaidėjas D. Origi liko vienas prieš vartininką, bet jam nepavyko kamuolio pasiųsti taikliu smūgiu.

Žaidėjams apšilus aikštėje, Belgijos rinktinės greitas tempas buvo sulėtintas. Tuomet žaidimas persikėlė į aikštės vidurį ir nei vienos, nei kitos komandos vartams pavojus nekilo.

21-ąją rungtynių minutę amerikiečiams pavyko surengti pavojingą kontrataką, po kurios sekė ir pavojingas smūgis. C. Dempsay pabandė prakirsti belgų vartininko saugomų vartų liniją, deja toks planas nepavyko. Visai netrukus panašus epizodas pasikartojo kitoje aikštelės pusėje, prie pačių amerikiečių vartų. Šioje vietoje smūgiuoti pabandė K. De Bruyne.

Prabėgus trisdešimt rungtynių minučių traumą patyrė F. Johnsonas ir toliau rungtynėse dalyvauti nebegalėjo. JAV rinktinės trenerio sprendimu vietoj F. Johnsono į aikštę žengė D. Yedlinas.

Apie pirmajame kėlinyje vykusį žaidimą galima pakomentuoti taip: kamuolio kontrolė ilgesnį laiką priklausė Belgijos rinktinei, todėl jie rengdavo pavojingas progas, bet jų išnaudoti nepavykdavo. Tuo tarpu amerikiečiai lengvai nepasidavė ir demonstravo puikią gynybą bei bandė kurti kontratakas.

Antrasis kėlinys vėl gi prasidėjo greitu tempu. 47-ąją minutę puikų perdavimą atliko K. De Bruyne komandos draugui D. Mertensui, bet šiam nepavyko pasižymėti, nes jo smūgiuotas kamuolys buvo atremtas T. Howardo.

57-ąją mačo minutę prie amerikiečių vartų buvo beužsiliepsnojęs gaisras. D. Origi bandė smūgiuoti, bet kamuolys atsitrenkė į skersinį. Po kelių akimirkų smūgiuodamas pavojų kėlė J. Vertonghenas.

Belgai iniciatyvą savo rankose išlaikė ir iki antrojo kėlinio vidurio. Jie stengėsi spausti savo priešininkus, tačiau šie demonstravo puikią gynybą ir įvarčių pelnyta nebuvo.

71-ąją rungtynių minutę amerikietis C. Dempsey pabandė smūgiuoti iš toli, deja jo smūgį atrėmė vartininkas. Sekančios atakos metu smūgiavo D. Origi, bet ir jo bandymas buvo nesėkmingas.

76-ąją minutę Belgijos rinktinei pasitaikė puiki proga, bet K. Mirallasas jos neišnaudojo. K. Mirallasui kamuolį perdavė D. Origi, bet šis likęs vienas prieš vartininką progos nerealizavo.

Po kiek laiko ideali proga buvo pasitaikiusi E. Hazardui, bet jo smūgį atrėmė amerikiečių vartininkas T. Howardas. Likusiomis kėlinio minutėmis pasinaudoti vis bandė belgai, bet pavojingiausia situacija atiteko amerikiečiui C. Wondolowskiui. Šis atsidūrė vienas prieš vartininką ir iš kelių metrų sugebėjo nepataikyti į vartus. Po šio bandymo nuaidėjo švilpukas, kuris reiškė antrojo kėlinio pabaigą ir tai, jog teks žaisti pratesimą.

Tik prasidėjus pirmojo pratesimo laikui belgai sugebėjo išsiveržti 1-0. R. Lukaku  perdavimas leido pasižymėti K. De Bruyne. Šis taip ir padarė, įvartį pelnė ne tik savo komandai, bet ir pirmą savo asmeninį įvartį šiame čempionate.

Paskutinę pratesimo minutę Belgijos rinktinei pavyko rezultatą padvigubinti 2-0. Greitos kontratakos metu K.De Bruyne atliko perdavimą R. Lukaku ir šis smūgį realizavo.

Prasidėjus antrajam pratesimo kėliniui amerikiečiai sumažino įgytą belgų persvarą. Po keitimo aikštėje pasirodęs J. Greenas sugebėjo pelnyti įvartį ir rezultatas tapo 2-1. Po kelių minučių progą rezultatą išlyginti turėjo J. Jonesas, deja jo bandymas nepavyko.

Pratęsimui einant į pabaigą amerikiečiai pradėjo spausti savo varžovus ir dominuoti aikštelėje. Jiems buvo pasitaikiusio kelios progos, bet belgams tą vakarą sekėsi labiau nei JAV rinktinės futbolininkams. Rezultatu 2-1 į ketvirtfinalį keliauja Belgijos rinktinė, kur susitiks su argentiniečiais.

Rezultatas:

Belgija 2 – 1 JAV

92‘ [1 – 0] Kevin De Bruyne

105‘ [2 – 0] Romelu Lukaku

107‘ [2 – 1] Julian Green

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: