Nuotrauka is Tadas Matijoska archyv.

Lietuvos čempionė Kauno „Kauno-VDU“ moterų tinklinio komanda spalio 26-27 dienomis pradės kovą Europos tinklinio konfederacijos (CEV) Iššūkio taurės turnyre.

Kaunietės pirmajame rate susitiks su „SOK Mostar“ (Bosnija ir Hercegovina) komanda. Abejos rungtynės bus žaidžiamos Bosnijoje.

Kauno komanda vėl yra vienintelė Lietuvos ekipa, dalyvausiančia tarptautinėse CEV varžybose.

Lietuvos komandos žygį Europoje stebės ir viena geriausių visų laikų Lietuvos tinklininkių Valdonė Petrauskaitė. Ji savo profesionalės karjerą 1999 metais pradėjo tuometinėje Kauno „Heksos“ komandoje.

V. Petrauskaite. Nuotrauka is Danny Lopezas archyv.

„Seku Kauno komandą ir labai džiaugiuosi rezultatais Lietuvoje ir Baltijos lygoje. Nekantriai laukiu pasirodymo Europos turnyre. Dalyvavimas CEV  turnyre yra labai naudingas, nes varžantis su tomis pačiomis komandomis vietiniuose čempionatuose, labai sunku tobulėti. Tarptautinių turnyrų lygis gerokai skiriasi, taip pat yra visai kitas žaidėjų nusiteikimas“, – pasakojo V. Petrauskaitė.

Petrauskaitė 2011 metais su Urbino „Tiboni“ (Italija) klubu tapo CEV taurės laimėtoja. Valdonė taip pat yra žaidusi Italijos visų žvaigždžių rungtynėse.

„Esu ne kartą žaidusi Europos turnyruose ir iškovojusi CEV taurę. Tai labai didelis pasiekimas ir jis man visam laikui išliks atmintyje. Nesakau, kad reikia laimėti. Vien dalyvauti Europos turnyre yra didelė garbė. Lietuvos ekipoms tai vis dar yra kažkas nauja, bet tai yra labai svarbu tiek Lietuvai, tiek žaidėjoms, ypač jaunesnėms, ieškančių perspektyvų šalies tinklinyje“, – teigė V. Petrauskaitė.

Europos turnyruose kaunietės dalyvaus antrus metus iš eilės. Praėjusiais metais „Kaunas-VDU“ debiutavo CEV Iššūkio taurės varžybose ir be kovos pateko į aštuntfinalį, nes šešioliktfinalio varžovės iš Šveicarijos atsisakė dalyvauti turnyre. Aštuntfinalyje kaunietės pralaimėjo vėliau turnyre triumfavusiai Stambulo „Sistem9 Yesilyurt“ (Turkija) ekipai.

Nuotrauka is Tadas Matijoska archyv.

Petrauskaitė sutinka, kad jaunoms žaidėjoms nėra lengva susitvarkyti su jauduliu ir prisitaikyti prie kitokio tinklinio.

„Palinkėčiau žaidėjoms išlikti savimi, parodyti, ką jos moka. Jauduliukas bus, kuris neišvengiamas ir vyresnėms žaidėjoms. Svarbiausia susikaupti ir parodyti, ką gali. Manau, kad lietuvės tikrai gali kažką pasiekti. Net ir žaidžiant prieš stipriausias komandas, reikia ne išsigąsti, o didžiuotis, jog gal varžytis su galingomis Europos ekipomis“, – kalbėjo V. Petrauskaitė.

Kanarų salyne įsikūrusi tinklininkė neatmeta galimybės netolimoje ateityje sugrįžti į Kauną ir padėti augti tiek savo gimtojo miesto komandai, tiek visam šalies tinkliniui.

„Neatmetu galimybės ateityje grįžti į Lietuvą ir padėti Kauno komandai bei visam Lietuvos tinkliniui. Tai man būtų didelė garbė. Kol kas dar turiu planų Gran Kanarijoje, o kaip bus ateityje – matysime“, – sakė V. Petrauskaitė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: