(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Trečiadienį Kauno sporto halėje žalgiriečiai po atkaklios kovos antroje susitikimo dalyje vis tik nusileido daugkartiniams Rusijos čempionams Maskvos CSKA – 68:83.

Rungtynes kur kas aktyviau pradėjo žalgiriečiai – po Tado Klimavičiaus bei kapitono Dainiaus Šalengos metimų „Žalgiris“ pirmavo rezultatu 5:2, o dar du taškus nuo baudų metimų linijos pridėjus T.Klimavičiui kauniečių persvara išaugo iki 7:2. Svečiai iš Rusijos sostinės ir toliau nesugebėjo susitvarkyti su aikštelės šeimininkų priekine linija ir po Mirzos Begičiaus galingo dėjimo (9:2) CSKA trenerių štabas buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės. Išklausę komandos vadovų nurodymus Rusijos čempionai kiek suaktyvino veiksmus puolime, tačiau Aleksandro Čapino prasiveržimas bei D.Šalengos metimas iš vidutinio nuotolio rusams perimti iniciatyvos neleido (13:9). Lyg svečiams neužtektų to, Ramūno Butauto auklėtiniai ir toliau demonstravo charakterį bei po Mario Delašo ir Martyno Pociaus pelnytų taškų atstatė turėtą septynių taškų pranašumą (19:12). Prabėgus dar minutei M.Pocius sumetė baudas, Marcusas Brownas tiksliai metė iš toli, tuo tarpu „Žalgiris“ nutolo iki 24:15. CSKA sugebėjo surengti vieną tikslią ataką (17:24), tačiau pirmąjį ketvirtį rezultatyviu reidu užbaigė Mantas Kalnietis (26:17).

Po dvejų minučių atokvėpio žalgiriečiai tęsė pradėtą darbą ir toliau savo kovingumu stebino svečius iš Rusijos. Po vidurio puolėjo M.Begičiaus taškų bei dar vieno M.Browno tolimo šūvio CSKA strategui teko susiimti už galvos (31:17). Iniciatyvos nelengvą akimirką svečių gretose ėmėsi patyręs Johnas Robertas Holdenas, kurio du tritaškiai kiek pakeitė situaciją (23:31), nepaisant to, sirgalių itin gausiai palaikomi aikštelės šeimininkai iniciatyvos iš savo rankų išleisti net nesiruošė ir įpusėjus kėliniui po M.Begičiaus tikslaus metimo iš po krepšio pirmavo dviženkle persvara – 36:26. Kad ir kaip CSKA krepšininkai stengėsi pakreipti žaidimo kursą sau tinkama linkme, žalgiriečiai žaidė sėkmingiau ir gražiomis atakomis džiugino aistruolius. Antrajame kėlinyje sužaidus aštuonias minutes T.Klimavičius į savo sąskaitą įsirašė jau dešimtąjį tašką, o „Žalgiris“ vėl nutolo (45:32). Per likusį ketvirčio laiką „Žalgiriui“ taškų pelnyti nepavyko, tačiau ir svečiai savo taškų kraitį papildė nežymiai, tad po pirmosios rungtynių dalies „Žalgiris“ pirmavo rezultatu 45:35.

Antrąją dvikovos dalį kiek aktyviau pradėjo CSKA krepšininkai, kurie jau pirmąją ataką užbaigė tiksliu metimu iš tolimos distancijos (38:45). Su tuo nenorėjo taikytis M.Begičius, suklaidinęs varžovą ir gražiu dėjimu privertęs žiūrovus pakilti iš savo vietų (47:38). Po M.Pociaus reido žalgiriečiai išsaugojo devynių taškų pranašumą (49:40), tačiau Rusijos čempionai ir toliau lipo kauniečiams ant kulnų (44:49). M.Kalniečio perimtas kamuolys ir gražus reidas kiek pagerino „Žalgirio“ situaciją (51:44), vis tik CSKA snaiperiai nesnaudė (48:51) ir toliau mažino atsilikimą. Jiems atkarpą laimėjus 5:0 po ilgesnės pertraukos rezultatas buvo lygus – 53:53. CSKA spurtui prasitęsus iki 9:0 varžovai išsiveržė ir į priekį (57:53), tačiau paskutinę trečiojo kėlinio ataką tolimu tritaškiu užbaigė M.Brownas, pagerindamas komandos ir aistruolių nuotaiką (56:57).

Lemiama rungtynių atkarpa startavo Ramūno Šiškausko tiksliu tolimu metimu (60:56), tačiau jau po akimirkos tuo pačiu atsakė „Žalgirio“ įžaidėjas A.Čapinas (59:60). Deja, trijų minučių atkarpą CSKA laimėjo 12:0 bei ketvirtojo ketvirčio viduryje pirmavo 13 taškų skirtumu (72:59). Kauniečių „taškų badą“ nutraukė M.Delašas (62:72), tačiau CSKA krepšininkai ir toliau atakavo tiksliai bei pavojingiau priartėti aikštelės šeimininkams neleido. Po T.Klimavičiaus metimo rusai pirmavo 79:68, o aidint finalinei sirenai švieslentėje degė skaičiai 68:83.

„Žalgiris“: T.Klimavičius 12 (4 atk. kam., 2 rez. perd.), A.Čapinas 10 (4 atk. kam.), D.Šalenga 10 (2 rez. perd.), M.Brownas 9, M.Begičius 8 (4 atk. kam.), M.Delašas 7, M.Pocius 6, M.Kalnietis 6 (2 per. kam.).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: