Ar kada nors teko apsižvalgyti aplinkui ir pagalvoti, kad pasaulis nėra toks, koks atrodo? Kad galbūt mūsų pojūčiai mums meluoja? Arba žmonės mums nesako visos tiesos? Arba esama dalykų, kurie paslėpti nuo paprastos akies? Jei taip, jūs greičiausiai turėjote psichikos sutrikimą. Tačiau fikcijos pasaulyje viskas įmanoma. Ir kuo keisčiau susiklosto įvykiai, tuo jie būna įdomesni. Niekas nenorime išeiti iš proto, tačiau protas tikrai mėgsta mįsles. Pristatome jums dešimt mįslingų serialų.

10. The First Lady (2022)

Šį kartą vienas iš naujausių politinių serialų pasakoja trijų JAV pirmųjų damų istorijas, praskleidžia užuolaidas į jų asmeninius gyvenimus ir parodo, kokią didelę įtaką jos turėjo savo vyrams ir ne tik – visam JAV politiniam gyvenimui. Mišelės Obamą perspektyvą atskleidžia Viola Deivis, Mišelė Pfeifer vaidina Džeraldo Fordo žmoną Betę Ford, o Džilijan Anderson įsikūnija į Eleonorą Ruzvelt. Visad figuravuzios tik kaip savo vyrų žmonos, šios moterys seriale „The First Lady“ ne tik tvarko šeiminį gyvenimą, bet ir keliauja į Vašingtoną bei prisideda prie pasaulį keičiančių sprendimų.

Seriale visų trijų moterų gyvenimai pasakojami trimis skirtingomis siužeto linijomis, kurios keičiasi tarpusavyje ir nėra rodomos chronologiškai – išvystame Mišelę, Betę ir Eleonorą ne tik jau įsikūrusias Baltuosiuose rūmuose, tačiau ir paauglystėje, ir jaunystėje; visais jų gyvenimo tarpsniais, kai jos brendo ir virto į asmenybes, kurios vėliau kūrė pasaulio istoriją.

Nors pasakojimas gan chaotiškas, pagrindinius vaidmenis atliekančios aktorės puikiai atlieka savo darbą – Mišelės Pfeifer talentas išsiveržia vulkanine jėga, Džilijana Anderson nepalieka nė vieno abejingo netgi po scenų, kuriose ji nesako nė vieno žodžio, o Viola Deivis, vaidinanti Mišelę Obamą, įtaigiai įsikūnija į vieną iš garsiausių JAV pirmųjų damų. Sekdami jų audžiamą istorijos siūlą turime galimybę pamatyti, kaip klostėsi JAV istorija.

Ši idėja pristatyti JAV pirmųjų damų gyvenimą kino istorijoje kyla ne pirmą kartą. 8 deš. išėjo serialas „Eleonor and Franklin“ apie Eleonorą Ruzvelt, o 9 deš. – miniserijos, pavadinimu „Kennedy“, apie Džekę Kenedi ir „Lincoln“ apie Merę Tod Linkoln. „The First Lady“ kolkas priklauso stipriausias aktorių kolektyvas.

9. Super Pumped: The Battle for Uber (2022)

Serialas paremtas to paties pavadinimo 2019-ųjų metų Maiko Izako knyga ir pasakoja apie įmonės „Uber“ buvusį vadovą Travisą Klaniką (vaidina Džozepas Gordonas-Levitas), kuris staigiai pakilo karjeros laiptais, tačiau taip pat staigiai ir nusileido, kai 2017 m. turėjo atsistatydinti dėl įtarimų, kad seksualiai priekabiavo darbovietėje, apgaudinėjo vairuotojus dėl užmokesčio, pažeidė vartotojų privatumo politikos įstatymus ir kt. Visi šie dalykai jau seniai yra išaiškinti žurnalistų, tačiau „Super Pumped“ įtaigiai pristato visus faktus vienoje vietoje.

Nors „Uber“ jau seniai nebėra startuolis, pagrindinis veikėjas Kalanikas negali ištrūkti iš savo riboto mąstymo ir nežiūri plačiai. Artimiausi žmonės, tokie kaip jo mergina Angė (Anė Čang) ir mama Bonė (Elizabet Šu), nuolat jam kartoja, kad šiuo metu jis jau perėjo į kitą karjeros etapą, tačiau Kalanikas vis dar nerimsta. Kaip teigia pats Kalanikas, nerimas yra pirminė vadovo būsena, o visi, kas jam prieštarauja, – tiesiog erzinantys menkystos, kuriems lemta pasitraukti iš įmonės ir iš paties įmonės vadovo gyvenimo.

Serialas neatskleidžia Kalaniko sėkmės paslapčių, tačiau tikrai parodo, kad tokie verslininkai kaip jis patys yra tik industrijos, kuriai patinka didingų asmenybių mitai, produktai. Šis veikėjas viską daro tik tam, kad padarytų įspūdį didesniems už save, kad šie atvertų vartus į naujus, geresnius kelius. Maža to, Kalanikas netgi patraukia savo pusėn keletą sekėjų, kurie atsidavę jam dirba. Galiausiai jo psichologinė būsena ir elgesys visai išsilieja iš krantų.

Nors ne visas „Super Pump“ scenas yra malonu žiūrėti, kadangi pagrindinis veikėjas nėra pats maloniausias žmogelis, tačiau energijos ir dramos šiam serialui tikrai netrūksta. Idėja pateikti įvykius iš blogiuko perspektyvos nėra naujiena, tačiau prideda šiam televizijos šou druskos ir pipirų.

8. Outer Range (Amazon Prime, 2022)

Šis serialas pasakoja Rojalio Aboto (Džošas Brolinas) istoriją. Jis – vienos rančos savininkas Vabango miestelyje, Vajominge. Taip jau nutiko, kad Rojaliui teko įsipainioti į neaiškius įvykius, prasidėjusius miestelyje. Jų sūkuryje ūkininkas bando išgelbėti savo šeimą ir žemę – pradingo jo sūnaus žmona, o jo laukuose netikėtai atsirado nepaaiškinama juoda kiaurymė, kuria labai susidomi keista prašalaitė Otumn (Imodžena Pūts) – neatšlydama prašo leidimo susiręsti stovyklavietę prie neįprasto objekto.

Jau pirmajame epizode veiksmas prasideda nuo žmogžudystės, pranašiškų vizijų ir nesutarimų tarp dviejų kaimynų – Abotų ir Tilersonų. To visiškai pakanka užmegzti mazgą tolesniems epizodams plėtoti. Maža to, vėliau dar prisideda fantastikos elementų, mat pats Rojalis nėra tipiškas realistinis veikėjas – dar būdamas vaikas, jis netikėtai iš niekus pasirodė Abotų žemėje, o vėliau paaiškėja, kad berniukas per laiko portalą atkeliavo iš praeito šimtmečio į šiuolaikinį pasaulį, kur jį įsisūnijo Abotų šeima. Vieną iš dukterų iš šios šeimos jis suaugęs vedė.

Veiksmui įsibėgėjus, išaiškėja, kad ne tik Rojalis galėjo keliauti laiku, o jo šeimai pradeda nutikti keisti dalykai – vienas po kito jie žūva neaiškiomis aplinkybėmis, ant kūnų atsiranda nesuprantami ženklai. Rojalis dėl visko kaltina Otumn, tačiau viskas dar priešakyje. Niekad negali žinoti, kur nuves kitas siužeto vingis.

Serialas pasižymi įspūdingais Vijomingo gamtos vaizdais. Neaprėpiami toliai lyg atliepia likimo ir tikėjimo temą, o veiksmo įkarštyje verda lemtinga vienos šeimos istorija. Serialas prikausto nuo pirmos minutės, o tokio plataus žanrų pasirinkimo vienoje vietoje – nuo mokslinės fantastikos iki neovesterno, nuo detektyvo iki trilerio – žiūrovai dar nėra matę.

7. Under the Banner of Heaven (Hulu, 2022)

Serialas paremtas 2003 m. išleista žymaus amerikiečių rašytojo Džono Krakauerio dokumentine knyga, kurioje pristatomas dviejų persipynusių istorijų tyrimas – viena istorija sukasi apie Vėlyvųjų Šventųjų Jėzaus Kristaus bažnyčios evoliuciją (Church of Jesus Christ of Latter-day Saints – LDS Church), o kita – apie šiais laikais fundamentalistų brolių Rono ir Deno Lafertų „Dievo vardu“ įvykdytą dvigubą žmogžudystę. Jų veikla, pasak tyrimo, buvo susijusi su fundamentaliąja mormonizmo atšaka. Seriale motinos ir penkiolikos mėnesių dukters žmogžudystę tiria du detektyvai – Džebas Pairas (Endriu Garfyldas), kuris pats yra mormonas, ir Bilas Tabas (Gilas Birminghamas), kuris nėra mormonas. Televizijos šou iš naujo atvėrė mormonų tikėjimo kontroversiją, tačiau susilaukė pripažinimo iš kritikų.

Nuo pat pirmos akimirkos serijos kelia siaubą – jaučiame jį artėjant nuolat. Ir nors režisierius nedemonstruoja negyvų kūnų, kraujo klanų tikrai negaili – jis blizga ant telefono, durų, virtuvės grindų, vilkdamas žiūrovų sielas į vis baisesnę tamsą, nuo kurios Pairas prašo Dievo jį išgelbėti. 1984 m. 24 metų Brendai Laferti ir jos dukrai buvo žiauriai perpjautos gerklės, tačiau religinės institucijos atsisako pripažinti, kad su tuo gali būti susiję jų konfesijos nariai. Scenarijų serialui parašė Oskarą laimėjęs scenaristas Dastinas Lencas Blekas (Milk).

Seriale driekiasi trys siužeto linijos: pirma pasakoja apie detektyvų tyrimą, kaip jie bando atskleisti daugiau žmogžudystės faktų; antra pristato Brendos gyvenimą, kaip ji nepritapo savo mormonų tikėjimą išpažįstančioje šeimoje ir susidurdavo su toksiškais šeimos nariais, kurie netgi imdavosi smurto; trečioji pasakoja apie mormonų ankstyvąjį gyvavimo laikotarpį, kai jiems vis dar vadovavo mormonizmo įkūrėjas Džozepas Smitas.

Serialas atskleidžia veikėjų vidinius prieštaravimus tarp jų tikėjimo ir moralinių įsitikinimų, tarp instinktų ir taisyklių, kai vidiniai įsitikinimai nesutampa su visuomenės normomis, tačiau intuicija stipresnė už nurodymus, o ir patys vidiniai įsitikinimai laikui bėgant keičiasi. Žiūrėti ne visada bus malonu, tačiau neabejotinai įdomu.

6. The Lazarus Project (Netflix, 2022)

Šis serialas beveik nukelia mus į devintą dešimtmetį, kai į kino teatrus žmonės plūdo pažiūrėti „Atgal į ateitį“ – nepaprasto susidomėjimo susilaukusio filmo apie keliones laiku. Nors „The Lazarus Project“ viskas gerokai moderniau – nebepasitelkiama griozdiškai atrodanti „DMC DeLorean“ sportinė mašina, nėra nei nuo proto nušokusio daktarėlio, nes jaunuolio Marčio – jame vis dar vyksta kelionės laiku, tačiau viskas gerokai moderniau ir sudėtingiau.

Mobiliųjų telefonų programėlių išradėjas Džordžas (Paapa Essiedu) atsibunda liepos 1 d. ir išsiruošia į susitikimą su bando atstovais, kurių prašo paskolos savo naujausiai idėjai įgyvendinti. Ją sėkmingai gauna, taigi skuba namo pranešti naujienų savo merginai. Tačiau ji taip pat turi jam žinių – ji laukiasi. Pora susituoka ir apie šešis mėnesius laimingai sau gyvena, kol nepratrūksta pasaulinė pandemija Mers ir Sara, Džordžo mergina, pasigauna virusą.

Vyrukas ir vėl atsibunda liepos 1 d. Sumišęs ir paklaikęs jis sumauna susitikimą su banku ir užuot dirbęs ir laukęs vaiko šešis mėnesius praleidžia ieškodamas užsandarintų kostiumų, taigi augina baimę, kuri labai panašėja į paranoją dėl pasaulį užvaldančio viruso. Tuomet jis susipažįsta su paslaptinga moterimi, kuri, atrodo, supranta, kas čia darosi, ir liepia jam susisiekti su ja, jei istorija pasikartos.

Žinoma, viskas pasikartoja. Tuomet Džordžas išsiaiškina, kad ta moteris, Arčė (vaidina Anjli Mohindra), dirba Lazarus projekte – slaptoje organizacijoje, kurios nariai gali keliauti laiku ir prisiminti, kad keliavo. Dauguma jų šį gebėjimą įgijo, tačiau Šiva (Rudi Dharmalingam) ir Džordžas gimė tai mokėdami. Organizacijoje žmonės bando užkirsti kelią pasaulinėms nelaimėms. Džordžas aistringai įsitraukia į šią veiklą nesusivokdamas, kad toks šokinėjimas laike gali turėti ir pasėkmių.

Galiausiai Džordžui, kaip ir visiems keliautojams laiku, reikia priimti svarbų sprendimą – ar yra teisinga paaukoti asmeninę žmogaus laimę dėl didesnio gėrio? Kaip išvis žinoti, kas yra teisinga? Ir kuria linkme reikia panaudoti savo galią? O jei pačiam galios turėtojui atsitinka tragedija?

Nors kartais kelionių laiku siužetus nėra lengva sekti, tačiau šis serialas su puikia aktorių vaidyba ir susiraizgusiais pasakojimo mazgais, kuriuos reikia išnarplioti, sukels susidomėjimą visiems fantastams.

5. Manifest (Netflix, 2018)

Keleivinis lėktuvas pakyla iš Jamaikos oro uosto. Dauguma keleivių – iš atostogų namo grįžtantys amerikiečiai. Taip, jie paprasti žmonės. Taip, ir paprasti žmonės turi problemų. Taip, ir jiems nutinka keistų dalykų. Mat lėktuvas pakeliui į savo tikslą patiria keistą turbulenciją, atrodo, kad tuoj nukris, tačiau nenukrenta ir laimingai nusileidžia numatytame oro uoste. Tačiau išaiškėja… kad jis buvo pradingęs penkerius su puse metų, per kuriuos keleiviai ne tik kad nė kiek nepaseno, bet ir nesuprato, kad praėjo tiek daug laiko.

Serialo idėja nėra originali, kadangi nuo 2004 iki 2007 prie televizijos ekranų visus buvo prikaustęs kitas šou, pavadinimu „Dingę“. Lietuvoje jį rodydavo vėlais antradienio vakarais, o tuo metu dar nebūdavo populiaru žiūrėti filmus ir serialus internetu, taigi atsimenu, kaip būdama moksleivė neidavau miegoti, nes laukdavau „Dingę“. Kaip ir „Dingę“, „Manifest“ pasakoja apie keistą lėktuvo incidentą patyrusių žmonių gyvenimą, kaip jie turi grįžti į normalų pasaulį, tačiau viskas jame jau yra pasikeitę, netgi jie patys tapę kitokie.

Policijos pareigūnė Mikaela (Melisa Roksburg), vis dar neišgijusi nuo sunkios asmeninės traumos, su savo broliu (vaidina Džošas Dalasas) ir jaunuoju vėžiu sergančiu sūnėnu (vaidina Džekas Mesina) paskutinę minutę nusprendžia pakeisti skrydį ir atsiduria lemtingajame lėktuve. Jos tėvai, brolienė ir dukterėčia skrenda ankstesniu skrydžiu.

Lėktuvui nusileidus po penkerių metų, Mikaelos dukterėčia (Luna Blaise) dabar jau paauglė, nors jos dvynys brolis vis dar vaikas. Mikaelos mama mirusi, o jos vaikinas (J. R. Ramiresas) tapęs detektyvu ir vedęs savo buvusios merginos draugę. Visi manė, kad jie žuvo ir gyvenimas turi tęstis.

Tuomet pradeda dėtis keisti dalykai. Mikaela pradeda girdėti balsus, kurie jai liepia elgtis vienaip ar kitaip. Sustabdydama autobuso vairuotoją ji išgelbsti vaiką, paleisdama šunis nulemia kitus svarbius įvykius. O penkerius metus negrįžusiame lėktuve skrido ir vėžį gydanti medikė, kurios atlikti moksliniai tyrimai galbūt išgelbės Mikaelos mažąjį sūnėną.

Galiausiai moteriai kyla klausimų: ar visi lėktuvu skridę žmonės taip pat įgijo paslaptingų galių ir jiems lemta atlikti gerų darbų? Kokia buvo lėktuvo 828 incidento prasmė? Ji pranoksta žmogaus suvokimą, tačiau ar lėktuvas pradingo dėl kokios nors ypatingos priežasties? Į tai bando rasti atsakymus Mikaela.

4. The Offer (Paramount, 2022)

Tai naujas Paramount serialas apie kitą sėkmės sulaukusį Paramount serialą „Krikštatėvis“ (visiškas meta lygmuo), kuriame pasakojama, kaip „Krikštatėvio“ prodiuseris Albertas S. Rudis imasi produsiuoti savo garsųjį šedevrą.

Rudis (Mailsas Teleris) nelaimingai dirba programuotoju įmonei „Rand Corporation“, tačiau turėdamas analitinį protą jis atranda televizinės komedijos sėkmės paslaptį ir pradeda savo karjerą Holivude produsiuodamas „Hogano herojus“, kurie kritikų nebuvo priimti teigiamai, tačiau Rudis nepasidavė ir sudarė sutartį su Paramount. Paramount jam paskiria užduotį prodiusuoti Puzo (Patrikas Galo) parašytą bestselerį „Krikštatėvis“.

Taigi Rudis ruošiasi sukurti geriausią visų laikų filmą ir stengiasi likti gyvas bei nepastatyti į pavojų kitų kūribinės grupės narių, kadangi tikroji mafija susidomi filmu ir visai netrokšta, kad jis būtų išleistas. Prodiuseris su smagia mergiote Penktadiene Bete Makart (Džune Templ) pasamdo Francį Fordą Kopolą (Denas Fogleris), kad šis padėtų parašyti scenarijų.

Šiame seriale susitinka organizuotas nusikalstamumas ir holivudas. Abiejuose gausu miglotų šnekų, perdėtų posakių ir tironiško vadovavimo. Pats didžiausias tironas iš visų – tai pats prodiuseris Rudis, kurio pasiūlymų niekas negali atsisakyti, o vienoje scenoje jis sėdi prie paties Vito Korleonės stalo ir priiminėja savo darbuotojus.

Istorija apie Albertą S. Rudį – juokingas, įdomus, įtemptas pasakojimas apie oskarą laimėjusį prodiuserį, kurio darbas sulaukė tarptautinio pripažinimo. Abejingų nepaliks nei vaidyba, nei tempas, nei humoras, nei siužetas.

3. The Old Man (Hulu, 2022)

Šis serialas paremtas Tomo Perio to paties pavadinimo romanu ir pasakoja buvusio CŽV agento Deno Čeiso istoriją. Vyras, išėjęs į užtartautą poilsį, stengiasi išnešti sveiką kailį, nes jo paslaptinga praeitis pradeda jį persekioti.

Deno vaidmenį puikiai atlieka 72-ejų metų aktorius Džefas Bridžesas. Denas gyvena vienas su savo dviem šunimis, kol jo neprada persekioti piktadariai. Nors jis jau pensinio amžiaus, išaiškėja, kad būrį dvigubai už jį jaunesnių vyrukų gali sudoroti ne ką prasčiau nei koks jauniklis.

Seriale pilna testosterono: paaštrėjęs poreikis konkuruoti senyvame amžiuje, noras apginti mylimuosius nuo piktų jėgų, kautynių scenos, pranašumo siekis. Bridžesas profesionaliai vairuoja šį laivą, įtikinamai atskleidžia savo gyvenimo vėtyto ir mėtyto, tačiau pajėgaus pasirūpinti savimi dabartyje herojaus charakterį.

Taigi Deno gyvenimas pasižymi kontrastais. Viena vertus, išėjęs į pensiją jis gyvena ramiai ir uždarai – skambiai tyloje tiksi laikrodis, švilpia vėjas, lėtai kvėpuoja šunys, kita vertus, vėliau išsivysto lekiantis tempas ir žūtbūtinės kautynės. O viskas prasidėjo nuo susirūpinusių dukters skambučių. Taip, Denas turi ir šeimą, nors jo žmona prieš daugelį metų mirė.

Nors pats serialo siužetas nėra niekuo stebėtinas, tačiau kaskadiniai Bridžeso triukai išties daro įspūdį, turint omenyje, kad jam 72 metai ir filmuodamasis jis vos nenumirė nuo Covid-19 ir limfomos kombinacijos – galiausiai jis šešioms savaitėms buvo paguldytas į ligoninę ir kurį laiką sugebėdavo išstovėti tik 45 sekundes.

Summa summarum, puiki vaidyba ir gerai parašytas scenarijus, kuris galėtų lygiuotis su tokių scenaristų kaip Steinbergo ir Levino darbais.

2. Players (Paramount, 2022)

Šį dokumentiką primenantį serialą prodiusavo Jasenda ir Perolt, pastarasis ir režisavo. Jie taip pat žinomi dėl Netflix platformoje rodomos netikros pašiepiančios dokumentikos „American Vandal“. „Players“ – tai pasakojimas apie fikcinę kompiuterinio žaidimo „League of Legends“ komandą „Pabėgėliai“, kuri po daugybės metų draugystės ir kooperacijos žaidžiant šį žaidimą patenka į čempionatą. 27-erių metų veteranas, pravarde Sūris, ir 17 metų kylanti žvaigždė, pravarde Organizmas, puikiai manevruoja kompiuterio pelyte, tačiau ateina valanda, kai jiems reikia nustumti savo ego į šalį ir padirbėti kartu.

Sūris yra gerai žinomas žaidėjas kompiuterinių žaidimų pasaulyje, tačiau turi nemalonų charakterį – yra linkęs erzinti kitus bei turi išpūstą ego. Savo žaidėjo karjerą jis pradėjo su visa komanda dar būdamas paauglys, tačiau reikalams surimtėjus atėjo akimirka, kai teko sustiprinti „Pabėgėlių“ gretas ir priimti naują narį – greitai iškilusią „League of Legends“ žvaigždę Organizmą. Komandai reikėjo pakelti savo reklaminę vertę. Sūris, nebegaudamas kvietimų į čempionatus, pradeda baimintis, kad atsiradus Organizmui praranda komandos kontrolę.

Seriale pilna analitikų, turinio kūrėjų, kitų internetinio sporto organizatorių, kurie egzistuoja realiame gyvenime, taigi serialui tai prideda tikroviškumo. Kai kurios scenos nufilmuotos pačioje LCS studijoje, Los Andžele, o muzika parinkta iš „Riot Games“. Kūrėjai norėjo kiek įmanoma tiksliau pademonstruoti, kaip atrodo profesionalus kompiuterinių žaidimų pasaulis. Ir išties tie, kas bent kiek susipažinę su profesionaliąja „League of Legends“ puse, pastebės, kad labai daug dėmesio skiriama detalėms. Dėl šios priežasties galima sakyti, kad serialas yra skirtas siauresnei auditorijai, nors prajuokins jis daugelį.

Riot Games’ League of Legends“ yra populiariausias kompiuterinis žaidimas pasaulyje, kuriam žaidėjai skiria milijardus valandų per metus. Kartais, taupydami laiką, kad galėtų daugiau jo praleisti prie žaidimo, ignoruoja visus kitus poreikius, netgi svarbiausius. „League of Legends“ yra svarbiausias internetinis sportas mūsų planetoje, per 2021 m. “League of Legends“ pasaulinio čempionato finalą pritraukęs rekordinę 30,6 mln. žiūrovų per minutę auditoriją.

1. The Terminal List (Amazon Prime, 2022)

Pirmoje naujojo Amazon Prime veiksmo serialo „The Terminal List“ serijoje kapitonas Džeimsas Rysas (Krisas Pratas) vienoje misijoje Sirijoje vadovauja savo kariams, tačiau misija baigiasi tragiškai ir jam kyla toks įtarimas, kad viskas buvo surežisuota. Vieninteliai, kurie išgyvena, tai Rysas ir jo draugas Buzeris, tačiau Buzeris grįžęs namo po kelių dienų nusišauna, o gal buvo nužudytas? Rysui peršviečia galvą, tačiau tuo metu laboratoriją užpuola kaukėti vyrai ir bando nužudyti Rysą, kuris galiausiai išsigelbėja. Tačiau jo žmonai ir vaikui jau per vėlu išsigelbėti – juos užklumpa nežinomos blogio jėgos, kurios nori nutildyti Rysą. O gal tai jis dėl visko kaltas?

Iš šio aprašymo akivaizdu, kad serialas pasakoja apie žmogų, kuriam šiek tiek negerai galvoje. Įvykiai pateikti taip, kad žiūrovas pamatytų pasaulį iš šio sutrikusio veikėjo perspektyvos, kad pajustų jo tragišką nepritapimą sistemoje po to, kai pati sistema jį išsiuntė į psichiką žalojantį karą. Serialas paremtas Džeko Karo romanu ir surežisuotas Antonio Fuka.

Karas paveikė ne tik Ryso psichiką, bet ir jo asmenybę. Jis tapo karo mašina. „The Terminal List“ yra vardų sąrašas, kurį vyras surašė ant savo mirusio sūnaus piešinio. Kai kurie vardai išbraukiami, o kartais prirašomi nauji. Atlikdamas savo kruviną darbą Risas gali būti labai žiaurus, ypač kai reikia atkeršyti už savo šeimą.

Nesvarbu, kas vaidina šitą vaidmenį. Jis neturi nieko bendro nei su charizma, nei su asmenybe. Džeimsas Risas yra lyg tikro kareivio Id. Jis lyg Amerikos kareivio mito, sklandančio filmuose apie karą, įsikūnijimas. Jis patenkins veiksmo, kurio ieškome policijos, slaptų agentų ir kareivių dramose, troškulį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: