Netflix serialo The "Pentaverate" kadras

Nuo mistinių trilerių bei siaubo iki iš proto verčiančių komedijų. Mūsų parinkti serialai, prieinami namų kino platformose, jus džiugins tokiais siužetais kaip slaptų bendruomenių veikla, šnipų darbeliai, paslaptingos žmogžudystės, feministės ir erotinio žurnalo leidėjo kooperacija, apokalipsė, mistiško miestelio gyvenimas ir dar kitais.

10. The Pentaverate (Netflix, 2022)

Šiame Netflix seriale su trenksmu sugrįžta komikas Maikas Majersas, visiems gerai žinomas kaip Ostino Pauerso personažas ar Šreko balsas. Kaip ir slaptojo agento frančizėje, Majersas vaidina kelis vaidmenis vienu metu. Savo idiosinkraziška prigimtimi jie priverčia nubraukti ne vieną juoko ašarą.

1347 m. buvo įkurta slapta bendruomenė „Pentaverate“. Iš pradžių ją sudarė penki išsimokslinę vyrai, kurie buvo paskelbti eretikais, kadangi išsiaiškino, kad marą sukėlė ne dieviškoji valia, o žiurkių blusos. Įdomu tai, kad ši slaptoji bendruomenė nėra menanti pikta, o kaip tik nuo pat savo įsikūrimo stengiasi padėti žmonijai. Jai priklausė tokie viešieji asmenys kaip Darvinas, Leonardas Da Vinčis ir Nelsonas Mandela, o Bili Eiliš yra būsimoji kandidatė, prisijungsianti 2047 m. Beyonce priklauso Iliuminati bendrijai, tačiau dirba kaip slapta „Pentaverate“ agentė.

Dr. Hobartas Klarkas (Keegan-Michael Key) – branduolinės fizikos ekspertas, kurį slaptoji bendruomenė pagrobė, kad galėtų pakeisti mirusį narį Džeisoną Eklestoną. Iš viso bendruomenę turi sudaryti penki asmenys, iš kurių likę keturi yra grupės lyderis valdovas Lordingtonas, buvęs žiniasklaidos magnatas Briusas Baldvinas, buvęs Putino oligarchas Mišu Ivanovas ir Alis Kūper buvęs vadybininkas Šepas Gordonas. Viskas būtų klostęsi pagal planą, jeigu nebūtų įsikišęs Kenas Skarboras, vietinis kanadiečių žurnalisas, kurį bosas tuoj ruošiasi atleisti, jei jis neras kokios nors pikantiškos temos. „Pentaverate“ pasirodė besanti būtent tokia tema.

Serialo humoras absurdiškas, tačiau mielas, paikas ir žavus. Šešios serijos jus ištrauks iš jūsų įprasto kasdienybės burbulo ir panardins į juokingų senų pirdalių nuotykius, kurie savo mažvaikiškais juokais privers patikėti, kad dar nesate matę absurdo par excellence.

9. Yellowjackets (Showtime, 2021)

Tai dešimties valandų trukmės serialas, derinantis psichologinės dramos ir siaubo elementus, apie nepaprastai talentingas paaugles futbolo žaidėjas, kurios po lėktuvo katastrofos patiria visą gyvenimą liekančią traumą ir netgi po 25 metų nesugeba visiškai atsitiesti po išgyvento siaubo Kanados laukinėje gamtoje, kai joms dar net nebuvo 18 metų.

1996 m. “Yellowjackets“ , nenugalėta Naujojo Džersio priemiesčių merginų futbolo komanda, ruošiasi dalyvauti nacionalinės lygos rungtynėse. Jos visos ne tik puikios žaidėjos, tačiau ir bręstančios kietakaktės moterys, kurių asmeniniai santykiai ima panašėti į susipainiojusį siūlų kamuolį. Jau įprastame pasaulyje jų gyvenimas buvo gan dramatiškas, tačiau skrendant į nacionalinės lygos rungtynes jų privatus lėktuvas nukrenta Kanados laukinėje gamtoje. Kol jas išgelbėja, joms tenka ten praleisti ne vieną mėnesį, per kurį pasitaiko kraujo sniege, beprotiškų riksmų, spąstų, persmeigtų kūnų, negyvėlių, gyvūnų kailiais persivilkusių žmonių ir užuominų į kanibalizmą.

Narcos“ kūrėjų Barto Kikersono ir Ešlės Lail scenarijuje pasakojimas dalinamas į tris dalis: viena mums pristato paauglių gyvenimą laukinėje gamtoje, kita nukelia į dabartį – 2021 metus (be pandemijos), kurioje keturiasdešimtmetį perkopusios moterys negali užmiršti praeityje patirto siaubo ir bando susitvarkyti su savimi, ir trečia laiko juosta parodo kelis praeities blykslius. Įdomiausia iš visų šių dalių yra keturiasdešimečių moterų realybė: Šauna (Melanie Lynskey), paauglystėje buvusi sporto žvaigždė, dabar kamuojasi motinystės varguose ir nesusitvarko su savo bedvase santuoka bei gyvenimu priemiestyje; pankuojanti Natali (Juliette Lewis) ką tik išėjo iš priklausomybių centro ir bando atrasti naują kryptį; Taisa Turner (Tawny Cypress) bando patekti į valstijos senatą. Moteris ir vėl suveda į krūvą paslaptingas žurnalistas ir keisti ženklai, primenantys prieš daugybę metų nutikusius įvykius.

Šis serialas – tai tikras skirtingų stilių koliažas. Jame galima rasti siaubo, išgyvenimo trilerio, nuotykių, traumos tyrimo, vidutinio amžiaus krizės, priemiesčio gyvenimo, romantiškos paauglių dramos ir netgi vaiduoklių istorijos elementų. Įžūlus, kruvinas ir sukrečiantis televizijos šou, „Musių valdovo“ sugrįžimas.

 

8. The Flight Attendant (HBO Max, 2020)

Vos šių metų balandį pasirodė naujos „The Flight Attendant“ antrojo sezono serijos, kurios tęsia Keisės Bouden (Keilė Kuko) kriminalinius nuotykius ir asmenines odisėjas. Serialas paremtas Kriso Bohjaliano to paties pavadinimo knyga, kurioje visas siužetas sukasi apie skrydžių palydovę, bandančią atgauti gerą vardą, kai po vienos nakties nuotykio viešbutyje lovoje atsibunda šalia vyro lavono. Maža to, ji ne tik patenka į nelaimingų aplinkybių sūkurį, tačiau dar ir kenčia nuo alkoholizmo, todėl sunkiai prisimena, kas nutiko įvykio išvakarėse.

Keisė gyvena Niujorke, tačiau dirba pirmos klasės skrydžių palydove „Imperial Atlantic“ oro linijoms ir visą laiką keliauja aplink pasaulį. Nors jos darbas reikalauja turėti reprezentatyvią išvaizdą, moteris mėgsta vakarėlius ir skandinti savo problemas alkoholyje – ji vis dar negali atsigauti po vaikystės traumų. Jos gyvenimas netvarkingas ir chaotiškas, o galiausiai tai priveda prie tikrų pavojų. Viename skrydyje į Bankoką moteris susipažįsta su amerikiečių verslininku Aleksu Sokolovu (Maiklu Huismanu). Jie nusprendžia praleisti kartu vakarą, patyrinėti miestą ir vienas kitą. Kitą rytą Keisė atsibunda prie jo negyvo kūno, nenutuokdama, kas nutiko. Supanikavusi puola tvarkyti žmogžudystės netvarkos ir slėpti įkalčius, tačiau grįžus į Niujorką visus skrydžio palydovus vis tiek apklausė FTB. Keisė, norėdama susigrąžinti atmintį ir išteisinti save, suskumba pati tirti bylos ir aiškintis, kas iš tikrųjų nutiko.

Antro sezono veiksmas prasideda praėjus metams nuo šių įvykių. Keisė dabar dirba puse etato Centrinėje žvalgybos tarnyboje, visus tuos metus buvo blaiva, vaikščiojo į Anoniminių alkoholikų susitikimus ir persikėlė gyventi į Los Andželą; susirado naują vaikiną Marko. Tačiau vienos užduoties Berlyne metu kažkokia moteris, apsimetusi Keise, nužudo jos tyrimo subjektą. Keisė, persekiojama praeities vaiduoklių, bando išsiaiškinti, kas nori imituoti jos asmenybę.

„The Flight Attendant“ yra vienos iš pirmųjų HBO Max originalių serijų, kurios laimėjo devynis „Primetime Emmy“ apdovanojimus, įskaitant ir geriausio pagrindinio vaidmens, kurį gavo Keilė Kuko, ir geriausio antraeilio vaidmens, kurį gavo Rouzė Perez.

 

7. Shinning Girls (Apple TV, 2022)

Šis trileris paremtas 2013 m. išleistu beveik to paties pavadinimo Loren Biuks bestseleriu. Kirbė Mazrači (Elisabeth Moss) prieš šešerius metus buvo žiauriai užpulta nežinomo užpuoliko. Jai vos pavyko išgyventi, tačiau užpuoliko policija taip ir nesučiupo. Nuo to laiko Kirbė patiria iškreiptą realybę. Kartais pokyčiai būna maži, pavyzdžiui, namie auginamas katinas tampa šunimi arba darbe, pasirodo, jai priklauso kitas stalas nei įprastai, tačiau pasitaiko ir didesnių permainų – tarkim, Kirbė, užuot gyvenusi vieniša, vieną rytą atsibunda ištekėjusi už tokio vyro Marko. Tik vienas dalykas niekad nesikeičia – ji dirba archyviste laikraštyje „Sun Times“. Tačiau Kirbė norėtų tapti žurnaliste. Jai padeda netrukus nutiksiantys įvykiai.

Miesto kanalizacijoje atrandamas jaunos moters lavonas, ant kurio matyti padarytos tokios pačios žaizdos, kurias Kirbei prieš šešerius metus padarė jos užpuolikas, tačiau šiai aukai jos buvo mirtinos. Kirbė nusprendžia prisidėti prie bylos tyrimo ir susikooperuoja su reporteriu Denu (Wagner Moura). Jie bandys išaiškinti, kas nužudė merginą. Iš visko atrodo, kad tai bus serijinis žudikas. Žiūrovas žino gerokai daugiau nei tyrėjų porelė, kadangi jis matė paslaptingąjį žudiką Kirbės darbo vietoje. Jis vardu Harperis (Jamie Bell) ir atrodo, kad niekas jo nesustabdys renkantis naują auką, kuri, išaiškėja, yra astronomė Džin-Sūk (Phillipa Soo).

Mos puikiai moka perteikti kiekvieną personažo nuotaikos ar kančios slinktį, o turint omeny, kad serialo tempas yra gana lėtas ir žiūrovai savo žiniomis yra gerokai pranašesni už protagonistus, „Shinning Girls“ labiau tinka vadinti personažų tyrinėjimu nei trileriu. Kirbės nuolatiniai tikrovės pokyčiai, kurių jinai negali kontroliuoti, be abejonės yra traumos rezultatas. Šis aspektas yra vienas iš pagrindinių, kuriuos tyrinėja serialas.

6. Minx (HBO Max, 2022)

1971 metai. Džoisė Priger (Ophelia Lovibond), jauna feministė, nuo paauglystės svajojanti išleisti nuosavą feministinį žurnalą moterims, kuriame gliaudytų rimtas temas apie šiuolaikiniame pasaulyje moterims kylančias grėsmes, jų teises ir laisves, pagaliau gauna progą priartėti prie savo svajonės. Pietų Kalifornijos žurnalų reklaminės kampanijos festivalio metu ji bando pritraukti potencialius leidėjus finansuoti jos idėją, kuri vadintųsi „Matriarchato pabudimas“. Ji tikisi rimtų interesantų, kadangi ir jos idėja yra labai rimta, turinti jai laimėti Pulitzerio premiją. Tačiau prie Džoisės prieina Dagas Renetis (Jake Johnson).

Skirtingesnių žmonių šioje žemėje negalima rasti. Džoisė mėgsta formalius kostiumėlius, o Dagas net nesugeba užsisagstyti marškinių sagų aukščiau bambos. Džoisė domisi rimtomis feminizmo idėjomis, o Dagas… na, Dagas leidžia erotinį žurnalą. Tačiau juos abu vienija vienas dalykas – Dagą ir Džoisę kažkodėl visi yra linkę atmesti. Tačiau jie pavargo būti nuvertinami. Todėl nusprendžia susivienyti ir įkurtį pirmąjį erotinį žurnalą moterims, kuriame visokio amžiaus ledi galėtų ne tik paganyti akis į patrauklius nuogus vyrų kūnus, tačiau dar ir paskaityti smegenų darbo reikalaujančių feministinių straipsnių.

Minx“ laužo stereotipus. Džoisės vaikinui, nors jis ir laido kvailus siauraprotiškus juokelius, visai sekasi gyvenime, o jos sesuo, nors ir yra namų šeimininkė, auginanti vaikus, pasižymi plačiomis pažiūromis ir geru humoro jausmu. Veiksmas vyksta aštuntajame dešimtmetyje, tačiau Dago komandoje dirba ne tik baltaodžiai vyrai. O geriausia, kad seriale nebandoma pamokslauti – iš jo trykšte trykšta guvus, gudrus humoras, veikėjai spalvingi, o vienoje vietoje susitikusios priešybės visuomet patraukia dėmesį.

5. Trying (Apple TV, 2020)

Vienintelis dalykas, kurio iš tiesų nori Džeisonas ir Niki, tai kūdikis. Tačiau būtent jo jie negali susilaukti. Taigi nusprendžia įsivaikinti. Keisti draugai, išprotėjusi šeimyna ir chaotiškas gyvenimas – tai tik kelios kliūtys. Tėvais norintys tapti jaunuoliai nėra tikri, ar jiems pavyks įtikinti įvaikinimo tarnybą, kad jie gali pasirūpinti vaiku, tačiau daro viską, kad pavyktų įsivaikinti, o tuo tarpu papuola į juokingas situacijas ir, žinoma, žvelgia į sunkumus su šypsena.

Tragedija mainosi su komedija ir atsiranda absurdas, keliantis mums liūdną juoką. Tai jau nebe pirmas kartas, kai serialų kūrėjai rodo sudėtingas gyvenimo situacijas juokingame kontekste. Tačiau kaip kitaip jas ištverti, jei ne su lašeliu ironijos?

Dauguma Džeisono ir Niki bendraamžių jau susituokę ir krikštija vaikus, o jiedu neturi nei to, nei to. Niki dirba skambučių centre, o Džeisonas moko suaugusius anglų kalbos, taigi netgi jų darbas jiems atrodo prastesnis nei kitų tokio paties amžiaus draugų darbai. Bet užvis labiausiai jiedu nori kūdikio.

Jau pirmame epizode mes apie tai sužinome. Važiuojant tuščiu autobusu Niki staiga suvokia, kad apsiskaičiavo numatydama savo ovuliaciją, taigi užšoka ant savo partnerio Džeisono, atsega jo kelnių užtrauktuką ir greitai atlieka reikalą. Taip mes sužinome apie šio serialo pagrindinę temą – nevaisingumas. Vėliau dar pasikartos ir sekso tema, tačiau apskritai tai jautrus televizijos šou apie porą, kuri savo santykiuose išgyvena krizę. Vis dėlto tai tik dar labiau juos suartina.

4. The Man Who Fell to Earth (Showtime,2022)

Šis televizijos šou turi ilgą priešistorę. 1963 m. Valteris Tevisas parašė mokslinės fantastikos knygą tuo pačiu pavadinimu, o 1976 m. išėjo knyga paremtas vaidybinis filmas, kuriame Niutono, žmogaus, kuris nukrito į Žemę, vaidmenį atliko pats poproko muzikos žvaigždūnas Deividas Bouvis. Tačiau šiuolaikinė „The Man Who Fell to Earth“ versija yra visai kitokia nei jos pirmtakai.

Visų pirma, niekam turbūt nepavyks atkartoti Bouvio pasirodymo 1976-ųjų metų filme, o naujausioje versijoje Niutonas (Chiwetel Ejiofor) pasirodo esantis vyresnis ir jo pagrindinis atvykimo į Žemę tikslas yra surasti, kas galėtų padėti išgelbėti jo gimtąją planetą, kuri po truputį naikinasi dėl klimato atšilimo, kai tuo tarpu Deivido Bouvio suvaidintas personažas buvo užmiršęs apie savo planetą ir labiau stengėsi prisitaikyti Žemėje – išgyventi žmonių jausmus, išbandyti jų gyvenimo būdą. Tai nereiškia, kad dabartinis Niutonas neturi jausmų. Tiesiog jam rūpi išgelbėti savo namus ir šeimą. Be to, kaip ateivio pranašingi perspėjimai teigia, vėliau ateis Žemės eilė, taigi ne tik jam, tačiau ir visiems Žemės gyventojams kyla išnykimo grėsmė. Serialas ne tik atstovauja mokslinės fantastikos žanrui, bet ir primena realias problemas iš mūsų gyvenimo.

Pirmiausiai Niutonas sutinka pagal profesiją nebedirbančią mokslininkę Justiną Fals, kuri turi ir savų problemų – vos suduria galą su galu ir augina dukrą, kuriai nuolat trūksta motinos dėmesio, kadangi pati motina turi dirbti, kad galėtų pamaitinti vaiką ir suteikti jai pastogę. Tačiau Justina sutinka padėti ateiviui. Vis dėlto pasakojimas nebūtų vertas dėmesio, jeigu nepasirodytų antagonistų. Niutonu susidomi didelės pelno iš Žemės išteklių siekiančios koorporacijos. Jos pradeda jį medžioti. Į Žemę nukritusiam žmogui nuo šiol reikia ne tik išgelbėti savo planetos ir Žemės gyventojų likimą, tačiau dar ir kaip nors išsaugoti savo kailį.

3. From (EPIX, 2022)

Tai vienas iš geresnių mokslinės fantastikos ir siaubo elementų turinčių televizijos šou, kuriame veikėjams tenka susidurti su neišvengiamybe – kaip kiekvieną dieną išgyventi siaubą, jei nieko negali pakeisti?

Veiksmas vyksta mažame bevardžiame miestelyje, kuriame kasnakt siaučia visokios pabaisos ir mistinės būtybės, bandydamos pagriebti ir nužudyti gyventojus. Pirmas epizodas prasideda vienos šeimos namuose, kai mergaitė atidaro langą galvodama, kad už jo stovi jos močiutė, tačiau išaiškėja, kad tai tik dar viena pamėklė, kuri netrukus sudrasko į gabalus mergaitę bei jos mamą, o ryte į namus grįžusi šeimos galva atranda savo šeimos narius negyvus ir sumaitotus, kraujais nutaškytas sienas. Ko jau ko, bet „From“ kūrėjai nepašykštėjo šito elemento. Kodėl miestelio gyventojai nesprunka kiek kojos leidžia? Ogi jie yra įkalinti šioje gyvenvietėje ir negali jos palikti. Todėl visi kaip kas moka bando prisitaikyti prie savo naujosios realybės ir išgyventi.

Sunkiu keliu teko žengti Metjusų šeimai, kuri keliavo pro šalį ir netyčia pateko į miestelį. Kad ir kiek jie vadovavosi žemėlapiais ir navigacijos priemonėmis, vis tiek suko ratais. Panašiai nutiko ir visiems kitiems serialo veikėjams, kurie netikėtai užklydo į šį prakeiktą užkampį. Toliau vieni bando elgtis pagal taisykles, kad išgyventų, ir tikisi kada nors sulauksiantys tos akimirkos, kai kažkokiu būdu pavyks pasprukti, o kiti jau nebegalvoja apie ateitį ir gyvena šia diena, nes niekas nežino, ar pavyks pamatyti rytojų. Būtent šis klausimas – ar žmonės paspruks, ar išgyvens kitą dieną, – bei ore tvyrantis smalsulys, tai iš kur visgi atsirado visos šios pabaisos ir kodėl jos tokios piktos, sulaiko mūsų dėmesį prie ekranų. O veikėjų yra tiek daug, kad siužetui neabejotinai nepritrūks medžiagos, nors kaip trūkumą galima kiek įžvelgti personažų paviršutiniškumą, kadangi norint aprėpti tiek daug siužeto linijų, neišeina kaip reikiant įsigilinti į personažus.

2. Clark (Netflix, 2022)

Tai daug tiesios ir daug melo turinti istorija apie tikrovėje egzistavusį švedų nusikaltėlį Klarką Olofsoną, dar žinomą dėl termino Stokholmo sindromas, kadangi jo apiplėštos ar apgautos aukos dažnai jį įsimylėdavo, o visa Švedija tuo metu buvo pakerėta nenaudėlio žavesio. Nors Olofsonas prekiavo narkotikais, kėsinosi nužudyti, vykdė užpuolimus, vogė ir daugybę kartų plėšė bankus, tai netrukdė Švedijos visuomenei jo pamėgti. Serialas, režisuotas Jono Akerlundo, yra paremtas Klarko Olofsono autobiografija ir su savita interpretacija pasakoja apie vieną iš kontraversiškiausių veikėjų šiuolaikinės Švedijos istorijoje.

Pirmosiose serijose Klarkas yra tiesiog žavus smulkus vagišius, kuris nenori nieko sužeisti, o dažniausiai bandydamas pabėgti susižeidžia pats. Jis ne tik žavus, tačiau ir juokingas. Vis dėlto už paradinio fasado slepiasi sunki patirtis. Vėliau išaiškėja, kad Klarkas pasirinko tokį gyvenimo būdą dėl nefunkcionalios šeimos. „Visuomenė man nesuteikė šanso“, – sako jis. Įvykiai kartais nusikelia į praeitį, į Klarko sunkią vaikystę, kurioje prieš jį smurtavo tėvas. Kuo toliau žiūrime, tuo daugiau žiaurių detalių mums atsiskleidžia. Kyla įtarimas, kad gal vaikinas todėl ir pasirinko nusikaltėlio kelią jau nuo pat mažų dienų.

Vis dėlto nors įsitraukdami į pasakojimą stebime, kaip Klarko žavesys pamažu gęsta jam vis labiau pavargstant nuo jį slegiančių rūpesčių, serialas nėra sudėtingas žiūrėti. Daugiausiai juoko kelia protagonisto gebėjimai meilės reikaluose. Žinoma, kad jis užgyveno šešis vaikus su trimis skirtingomis moterimis ir išgarsėjo kaip greičiausias meilužis pasaulyje. Vis dėlto Stokholmo sindromo tema pasirodo tik ketvirtoje serijoje, kai per vieną banko apiplėšimą kelios aukos negali atsispirti plėšiko žavesiui, o likęs serialas kalba apie Olofsono gyvenimą. Pats Olofsonas teigė, kad sindromą reikėjo pavadinti ne Stokholmo vardu, o jo paties. Matyt, šiam veikėjui niekad netrūko pasitikėjimo savimi.

Linksma komedija apie ne visada linksmus laikus turėjusią įdomią istorinę asmenybę.

1. Slow Horses (Apple TV, 2022)

Šnipų filmuose esame pratę stebėti išdavystes ir pėstininkų aukojimą dėl didesnio gėrio, tačiau šnipas, jeigu tai ne komedija, bus gudrus ir paslaptingas. Vis dėlto seriale „Slow Horses“ nėra gudrių ir paslaptingų šnipų, nes tai komedija. Siužetas paimtas iš britų romanisto Miko Herono knygų serijos apie šnipus „Slogūs namai“ („Slough House“). Seriale pristatoma pirmoji dalis „Lėti arkliai“ („Slow Horses“). Joje pasakojama apie nuosmukį patiriančius juokingus britų žvalgybos agentus.

Šie žvalgybos agentai darbe dar vadinami „lėtais arkliais“, nes sužlugdė savo karjerą prastai atlikdami užduotis arba tiesiog praradę sėkmę. Jie buvo nukišti į apšiurusį pastatą, vadinamą Slogiais namais, kuriuose vykdo menkaverčius darbelius, o juos prižiūri nemalonus tipas Džeksonas Lambas (Gary Oldman). Kartą sužibėjęs per vieną misiją Berlyne, jis gavo šias pareigas, tačiau nesiteikia gražiai elgtis su savo pavaldiniais – juos įžeidinėja ir kankina vidurių pūtimu.

Juokingiausia būna tada, kai nevykėliai papuola į esminių įvykių sūkurį ir tampa atsakingi už svarbius sprendimus. Greičiausias iš lėtųjų arklių, Riveris Kartraitas (škotų aktorius Jack Lowden), turi pasikasti kraštutinių dešiniųjų politinių pažiūrų žurnalisto šiukšlėse, tačiau jam nepaaiškinama, kam to reikia. Žinoma, Riveris labai nori pasižymėti darbe ir pakilti pareigose, taigi kartu su talentinga bendradarbe Sida Beiker (Olivia Cooke) puola pats tirti šio paslaptingo žurnalisto atvejo. Tyrimas, kas be ko, įvelia juos į didesnes problemas. Riveris ir Sida įsitraukia į žymaus palestiniečių komiko pagrobimą, kurį įvykdo baltųjų nacionalistų grupė, norėdama prieš kamerą nukirsti jam galvą. Galiausiai visi lėtieji arkliai įsivelia į tikrą painiavą.

Visada būna sudėtinga perkelti kai kuriuos niuansus iš knygos į ekraną, tačiau serialo režisierius Džeimsas Havsas ir scenarijaus autorius Vilas Smitas (ne, ne tas, apie kurį galvojate) gerai atliko savo darbą ir išlaikė gudrius Herono siužeto vingius bei juokingus, stilizuotus, geraširdiškus pokštus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: