Filmo "Jurassic World Dominion" kadras

Yra filmų, kurių negalime pamiršti, kad ir kiek metų praeitų, dėl siužeto ar žavių personažų, o kartais neužtenka 1, 2 ar net 3 tęsinių. Laimei, pasitaiko režisierių, kurie nusprendžia sugrąžinti žiūrovų širdis užkariavusias istorijas. Ir, o dangau, mums labai patinka, kai jie tai daro pagal tobulą formulę: naujas nuotykis su tais pačiais veikėjais, kuriuos taip ilgai saugojome savo atmintyje.

Kadangi užvaldė nostalgija ir negalėjome nesidairyti po visus filmus, kurie po ilgo laiko sugrįžo su originaliais aktoriais.

1. Laura Dern ir Samas Neillas: „Juros periodo parkas III“ ir „Juros periodo pasaulis“

Paskutinį kartą šie aktoriai įkvėpė gyvenimą daktarei Ellie Sattler ir daktarui Alanui Grantui trečiojoje Juros periodo parko dalyje. Praėjus daugiau nei dviems dešimtmečiams, pagaliau vėl galime juos išvysti susiduriančius su pasaulio, kuriame dinozaurai gyvena tarp mūsų, pasekmėmis. Be to, šiame filme matome, kaip tarp veikėjų vėl kyla jausmai.

2. Harrisonas Fordas: „Indiana Džounsas ir krištolinės kaukolės karalystė“ ir penktasis filmas apie Indianą Džounsą be pavadinimo

Kaip galime pamiršti drąsuolio Indianos Džounso nuotykius? Nors manėme, kad 2008 m. filmas – tęsinys, kurio sugrįžimas į ekranus užtruko 19 metų – buvo paskutinis kartas, kai matėme Harisoną Fordą šiame vaidmenyje, po metų buvo pradėtas rašyti penktosios dalies scenarijus. Po keleto atidėjimų ir perrašymų vaidybinis filmas pagaliau pasirodys kino teatruose 2023 m.

3. Valas Kilmeris: „Asai“ ir „Asai 2“

Devintajame dešimtmetyje Valas Kilmeris vaidino Tomą „ledinį“ Kazanskį, kuris buvo Tomo Cruise’o varžovas aviacinėje dramoje. Po vieno ilgiausių laikotarpių tarp filmo ir jo tęsinio aktorius sugrįžo suvaidinti vieną įsimintiniausių savo vaidmenų. Tęsinyje jo personažas yra admirolas, reikalaujantis, kad Maverikas neapleistų grupės lakūnų, kuriuos jis turi apmokyti naujai misijai.

4. Amy Adams: „Užkerėtoji“ ir „Nusivylusi“

Prireikė 15 metų, kad Amy Adams vėl užsidėtų karūną ir taptų charizmatiška princese Žizel. Antroji filmo dalis žada kur kas daugiau šokių ir muzikos nei jos pirmtakė. „Paskutinį kartą, kai iš tiesų šokau tiek, kiek čia reikalaujama, man buvo 20 metų. Būdama 40-ies jaučiuosi kitaip“, – pasakojo aktorė.

5. Willemas Dafoe: „Žmogus-voras 3“ ir „Žmogus-voras: nėra kelio atgal“

Ikoniškasis Žaliasis Goblinas dalyvavo paskutiniame Tobey Maguire’o filme apie Žmogų-vorą kaip haliucinacija, skatinanti sūnų nužudyti Žmogų-vorą. Po 14 metų Willemas Dafoe iš naujo interpretavo savo personažą kaip vieną iš piktadarių, kuris slapta patenka į Tomo Hollando personažo dimensiją. Šiam filmui Dafoe teko skaitmeniniu būdu atjaunėti.

6. Andrew Garfieldas: „Žmogus-voras“ ir „Žmogus-voras: nėra kelio atgal“

Ne tik piktadariai filtruodavosi į Tomo Hollando dimensiją. Po to, kai antrasis filmas „Nuostabusis Žmogus-voras“ nesulaukė lauktos sėkmės, buvo neaišku, ar dar kada nors pamatysime Andrew Garfieldą kaip Peterį Parkerį. Laimei, jis galėjo pademonstruoti savo herojaus įgūdžius 2021 m. hite.

7. Ernie Hudsonas: „Vaiduoklių medžiotojai II“ ir „Vaiduoklių medžiotojai: Iš anapus“

Ernie Hudsonas atgaivino Vinstoną Zeddemorą. Aktorius paskolino savo balsą vaizdo žaidimams, kuriuose vaidino jo personažas, o 2016 m. filme „Vaiduoklių medžiotojai“ jį matėme kaip Bilą Dženkinsą, Patty dėdę. Tačiau nuo 8-ojo dešimtmečio nebuvome jo matę vėl vaidinant vaiduoklių medžiotoją.

8. Sharon Stone: „Esminis instinktas“ ir „Esminis instinktas 2“

Filmo „Esminis instinktas dėka jauna Sharon Stone pelnė tarptautinę šlovę dėl Catherine Tramell vaidmens. Deja, tęsinys nebuvo toks sėkmingas, kaip tikėtasi, ir buvo laikomas nesugebančiu prilygti pirmojo filmo įtaigai.

9. Billas Pullmanas: „Nepriklausomybės diena“ ir „Nepriklausomybės diena 2“

Šiame veiksmo filme Billas Pullmanas suvaidino išgalvotą prezidentą Tomą J. Whitmore’ą. Tai buvo pelningiausias 1996 m. filmas, o aktorių pasirodymai buvo gerai įvertinti. Po 20 metų į kino teatrus atkeliavo tęsinys ir aktorius vėl atliko savo vaidmenį, dabar jau kaip gerbiamas herojus.

10. Keanu Reevesas: Matrica: „Matricos revoliucijos“ ir „Matricos prisikėlimas“

Filmas „Matricos revoliucijos“ kino teatruose pasirodė praėjus maždaug 3 savaitėms po to, kai „Matrica perkrauta“ buvo išleista DVD. Tačiau šios istorijos gerbėjai turėjo laukti 18 metų, kad vėl pamatytų veikiantį Neo.

11. Haydenas Christensenas: „Žvaigždžių karai 3 – Sitų kerštas“ ir Obi-Vanas Kenobi

Haydenas Christensenas pelnė tarptautinį pripažinimą dėl Anakino Skywalkerio vaidmens. Nors jo balsą vėl išgirdome filme „Žvaigždžių karai: Epizodas IX – Skylversto iškilimas“, dėl naujos franšizės serijos aktorius grįžo į ekraną, kad sugrąžintų nepamirštamą Dartą Vaderį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: