Billie Eilish / instagram.com/billieeilish archyvo nuotr.

Tiek daug žmonių jį turi ir jūs niekada to nesužinosite“, – Davido Lettermano pokalbių šou laidoje apie gyvenimą su Tureto sindromu pasakoja dainininkė Billie Eilish. Nors atlikėja tikina, kad kalbėti apie Tureto sindromą metams bėgant darosi vis lengviau, Billie nenori, kad jos liga apibrėžtų jos darbus ir asmenybę.

Šis neurologinis sutrikimas, kaip teigė garsi amerikiečių atlikėja, pasirodžiusi Davido Lettermano „Netflix“ pokalbių šou „My Next Guests No Introduction“ 4-o sezono premjeroje, jai buvo diagnozuotas nuo 11 metų. Billie paaiškino, jog turi Tureto sindromą, kuris specialistų apibūdinamas kaip neurologinis sutrikimas, pasireiškiantis nevalingais judesių ar balsiniais tikais, tokiais kaip nuolatinis mirksėjimas, pečių gūžčiojimas, neįprastų garsų skleidimas. Taip pat šis sindromas gali būti lydimas emocinių sutrikimų.

Pasak dainininkės, vaikystėje nustatytas sindromas laikui bėgant dar labiau paūmėjo. Vaikystėje Billie kamuodavo tik nuolatiniai mirksėjimai ir greiti žandikaulio suspaudimai, o dabar – viskas kur kas rimčiau. „Pagrindiniai tikai, kuriuos nevalingai nuolat darau yra ausies judinimas pirmyn ir atgal, antakio pakėlimas, rankos lenkimas ir nuo vaikystės išlikęs žandikaulio suspaudimas. Tai yra dalykai, kurių greičiausiai nepastebėsite bendraudami su manimi, bet mane jie labai vargina. Tiek daug žmonių turi šį sindromą ir jūs niekada apie tai nesužinosite”, – D. Lettermano laidoje atviravo atlikėja. Taip pat Billie pridūrė, kad jei visą dėmesį sutelkia į konkrečias užduotis, tokias kaip jodinėjimas žirgais ar dainavimas, tikų ji beveik nepatiria.

Billie Eilish pasirodymas Lettermano laidoje: 

Nors Eilish turimas Tureto sindromas nėra paslaptis – pirmą kartą ligos diagnoze ji pasidalino 2019 metais dalyvaudama „The Ellen DeGeneres Show“ laidoje, Billie pripažino ilgą laiką vengusi kalbėti šia tema. Pasak atlikėjos, ji nemėgsta paplitusių neigiamų mitų ir įsitikinimų apie Tureto sindromą. Vienas jų – nuomonė, kad sindromą turintys asmenys nuolat atkartoja kitų žodžius ar nevaldomai beria keiksmažodžių tiradas, bet anot ekspertų, tokie simptomai yra labai reti ir nebūtinai priskiriami Tureto diagnozei.

Atlikėja taip pat pripažino, kad kalbėti apie savo ligą viešai stabdė ir žmonių reakcijos į jos tikus. „Dažniausiai žmonės pamatę mano tikus pradeda juoktis nes mano, kad aš bandau būti juokinga. Tai mane nepaprastai žeidžia ir aš turiu paaiškinti, kad tai – ne juokai, o mano Tureto sindromas”, – pripažįsta B. Eilish.

The Ellen DeGeneres Show“ laidoje B. Eilish teigė nenorinti, kad jos liga apibrėžtų jos darbus ir asmenybę. „Visi artimiausi žmonės žino, kad turiu Tureto sindromą. Aš tiesiog niekada to nepasakojau viešai nes nenorėjau, kad liga apibrėžtų tai, kas aš esu iš tikrųjų“, – atviravo talentingoji atlikėja.

Grammy“ laureatė pasakoja, kad koncertuodama dėl savo ligos nepatiria jokių trikdžių, o šiandien kalbėdama apie Tureto sindromą jaučiasi daug užtikrinčiau. D. Lettermano laidoje atlikėja pasakojo, kad atskleidusi savo diagnozę viešai ji sulaukė daug palaikymo ir sužinojo, kad šį sindromą turi nemaža dalis žmonių. „Nėra taip, kad man tai labai patinka, bet tai – dalis manęs. Susidraugavau su Tureto sindromu ir labiau pasitikiu savimi“, – laidoje „My Next Guests No Introduction“ atviravo Billie Eilish.

Tureto sindromas – jokia retenybė ir žvaigždžių pasaulyje. Šį sindromą turi anglų futbolininkas Davidas Bekhemas, kanadiečių komikas Danas Aykroydas, aktorius Dashas Mihokas, atlikėja Jamie Grace Harper ir netgi pats Vienos klasikas, žymusis klasicizmo stiliaus muzikos kūrėjas Volfgangas Amadėjus Mocartas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: