Brendanas Fraseris sako, kad tikisi, jog jo kontroversiškas vaidmuo pakeis visuomenės požiūrį į apkūnius žmones ir elgesį su jais, nes pastaruoju metu jie yra vis dažniau kritikuojami.

Fraseris vaidins Dareno Aronofskio filme „Banginis“, kuris kino teatruose pasirodys gruodžio mėn. Fraseris vaidina Čarlį, apie 270 kilogramų sveriantį homoseksualų vyrą, kuris bando atkurti ryšį su savo nutolusia dukra ir tuo pat metu sielvartauja dėl mylimojo netekties.

Fraseris filme taip dėvi specialų kostiumą – Holivudas istoriškai naudojo šią praktiką, siekdamas stigmatizuoti stambesnio sudėjimo žmones.

„Aš nesu smulkus vyras“, – sakė Fraseris „Newsweek“, kai buvo paklaustas apie kritiką, šią savaitę vykusiame Londono kino festivalyje BFI. „Ir aš nežinojau, koks yra kriterijus, kad galėčiau pretenduoti į vaidmenį. Žinojau tik tiek, kad turėjau kuo nuoširdžiau suvaidinti savo vaidmenį.“

„Tikiuosi, kad galime pakeisti kai kurių žmonių požiūrį apie tai, kaip mes galvojame ir jaučiamės apie tuos, kurie gyvena su nutukimu. Taip dažnai mūsų visuomenėje šie žmonės atmetami arba tampa paniekos ir pašaipos objektu, o tai yra neteisinga jų atžvilgiu. Tikiuosi, kad šis filmas gali pakeisti kai kurių žmonių širdis ir protus.“ – sakė jis.

Nors filmą matę kritikai sutinka, kad Fraser pasirodymas „Banginyje“ yra svarbiausias filmo akcentas, kiti išreiškė susirūpinimą dėl to, kaip režisierius Aronofskis vaizduoja apkūnius žmones.

Dėl to daugelis išreiškė prieštaringus jausmus dėl to, kad „Banginis“ vadinamas didžiuoju Fraserio sugrįžimo vaidmeniu.

Katie Rife, kino kritikė, kuri peržiūrėjo „Banginį“, žurnale Polygon,  socialiniame tinkle „Twitter“ peikė šio filmo siunčiamą žinutę visuomenei.

Tuo tarpu Aronofskis Newsweek sakė, kad daug neigiamų kalbų apie filmą sklinda iš tų, kurie filmo nematė.

„Todėl siūlau visiems pažiūrėti filmą, nes filme siekiama suteikti empatiją personažams, kurių nesitikite užjausti“, – sakė jis.

Trečiadienį paskelbtame interviu žurnalui GQ B. Fraseris sakė, kad planuoja praleisti sausio mėnesį vyksiančią „Auksinių gaublių“ ceremoniją, net jei bus nominuotas apdovanojimui.

2018 m. interviu žurnalui GQ Fraseris apkaltino buvusį HFPA prezidentą Philipą Berką ( Philip Berk) ir teigė, kad jis 2003 m. Beverli Hilse prie jo seksualiai priekabiavo.

„Jaučiausi blogai. Jaučiausi kaip mažas vaikas. Jaučiausi taip, tarsi mano gerklėje būtų gumulas. Maniau, kad verksiu. Jaučiausi labai blogai“, – žurnalui pasakojo Freizeris. Jis teigė, kad šis incidentas suvaidino svarbų vaidmenį jo gyvenime ir dėl šios priežasties jis dingo iš viešumo daugiau nei dešimtmečiui.

Pranešama, kad Berkas pateikė Fraseriui atsiprašymo laišką, tačiau jame nepripažino jokio neteisėto poelgio. Jei padariau ką nors, kas įskaudino poną Fraserį, to nebuvo siekiama, ir aš atsiprašau.“

Šios savaitės interviu Fraseris tvirtina, kad organizacija niekada jo neatsiprašė (HFPA tai neigia), bet sakė, kad jei ji bandytų atlyginti žalą, tai turėtų būti padaryta nuoširdžiai.

 

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: