Animacinio filmo "Toy story 2" kadras

Vaikystėje tikriausiai daugelis bent kartą pagalvojome, kad mūsų žaislai yra gyvi. Užvėrus kambario duris ar užmigus, jie atgyja ir pradeda gyventi slaptus, bet intriguojančius savo gyvenimus. Toks konceptas dar praėjusiame amžiuje buvo perkeltas į didžiuosius ekranus, kai „Disney“ studija sukūrė franšizę „Žaislų istorija“. Tačiau mažai kas galėjo pagalvoti, kad animacinis filmas vaikams turi paslėptų scenų, kurios praėjus keletai dešimtmečių nuo juostos pasirodymo, atrodys itin prastai šių dienų kontekste. „Me too“ judėjimas palietė šią „Disney“ juostą, o kūrėjams neliko nieko kito, kaip tik skubiai ištrinti nemalonią ir daug neigiamų kalbų sukėlusią sceną.

Nuo 1995-ųjų, kai pasirodė pirmasis filmas, praėjo jau beveik ketvirtis amžiaus, su juo užaugo keletas kartų ir nors tiek pirmoji juosta, tiek jos tęsiniai vis dar yra begalo mylimi žiūrovų, šiandien „Disney“ studijai tenka susidurti ir su kritika bei neapgalvotais scenarijaus sprendimais, susijusiais su „Me too“ skandalu. Animaciniame filme „Žaislų istorija 2“, po pristatomo kūrėjo sąrašo, galime išvysti juokingas nepavykusių kadrų scenas. Šie kadrai tikriausiai mažai kam sukėlė įtarimų praėjusio amžiaus pabaigoje, tačiau šiandien, „Me too“ eros ir seksualinio priekabiavimo Holivude akivaizdoje, atrodo itin neapgalvoti ir netaktiški.

Kai vienas filmo antiherojus kalnakasys Pete, užklumpamas su lėle Barbie,liečiantis ją ir siūlantis rolę filme, daugeliui gali būti nemalonu. „Žinai,galėčiau duoti tau vaidmenį „Žaislų istorijoje 3“, sako Pete ir paima lėlę už rankos. Tuo metu, kai pasirodė filmas, tai lyg ir turėjo prajuokinti publiką, priversti pasišaipyti iš Holivudo standartų ir tik dar labiau sustiprinti antiherojaus  vaidmenį.

Me too Toy story 2 animation

Tačiau 2019-ais, praėjus vos keletui metų po judėjimo „Me too“ pradžios, kai daugybė Holivudo kino ir muzikos industrijos atstovų prabilo apie seksualinį priekabiavimą ar net labai panašias scenas, parodytas šiame animaciniame filme, tai atrodo kaip labai prastas režisūrinis sprendimas, tiek kino atžvilgiu, tiek socialine prasme. Teigiamų aspektų šiai situacijai nepridėjo ir tai, kad „Disney“ studija nekomentavo šio įvykio, o tiesiog tyliai pašalino šią sceną iš animacinio filmo.

Me too Toy story 2 animation 4

„Me too“ judėjimas pagreitį įgavo 2017-ais,kai Holivudo aktorės ir aktoriai prabilo apie seksualinį priekabiavimą,spaudimą ar net prievartą. Ne vienas asmuo prabilo ir apie būtent tokią situaciją, kuri yra parodoma šiame animaciniame filme: „casting couch“ – kai filmo režisierius siūlo rolę jo juostoje, tačiau tik atsidėkojus seksualinėmis paslaugomis. „Me too“ palietė ne vieną garsų aktorių ar aktorę, filmo režisierių. Daugybės kaltinimų susilaukė prodiuseris H. Weinstein, apie priekabiavimą prakalbo ir dirbę su K.Spacey. Tarp nukentėjusių buvo tokios žvaigždės kaip G.Paltrow, J. Lawrence ir Uma Thurman.

Po didžiulo pasisekimo sulaukusios pirmosios „Žaislų istorija“ juostos, tęsinys „Žaislų istorija 2“ sulaukė dar didesnio pasisekimo ir kūrėjams uždirbo beveik pusę milijardo dolerių. Animacinio filmo scenarijus – panašus,atgiję ir į bėdą patekę žaislai, stengiasi išvaduoti saviškį. Neseniai atnaujintame „Žaislų istorija 2“ variante šios skandalingos scenos nebeliko, o 2019-ais filmų studija „Disney“ pristatė naują  „Žaislų istorijos 4“ dalį.

Taip pat skaitykite: Nepastebėtas pagalbos šauksmas dėl seksualinio smurto kine, arba „Išprievartavimo scena nebuvo suderinta“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: