© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Detroito skubios pagalbos įstaigos gydytojas kaltinamas dėl mergaičių lytinių organų žalojimo, manoma, jog tai bus pirmoji tokio pobūdžio baudžiamoji byla JAV, teigia prokurorai.

Jumanui Nagarwalai, 44 metų iš Northvilio, Mičigano buvo pateikti kaltinimai federaliniam apygardos teismui Detroite dėl moterų lytinių organų žalojimo. Tai pat įtariama, jog jis užsiiminėdavo ir seksualiniais santykiais su pacientėmis. FTB pranešime specialusis agentas Kevin J. Swanson teigia, kad dvi jaunos merginos atkeliavo kartu su tėvais iš Minesotos, kad Nagarwala galėtų atlikti joms procedūrą 2017 metų pradžioje, taip pat tyrėjai nustatė kitus vaikus, kurie taip pat galėjo tapti jo aukomis tarp 2005 ir 2007 metų.

JAV Teisingumo departamentas mano, kad tai pirmoji tokio pobūdžio baudžiamoji byla, kurioje šalies pilietis bus kaltinamas dėl moterų lytinių organų žalojimo. ,,Pasak skundo, nepaisant priesaikos rūpintis savo pacientais, dr. Nagarwala galimai atliko žiaurius aktus su labiausiai pažeidžiamomis aukomis“, dienraščiui „Washington post“ teigė A. Blanco Teisingumo departamento Baudžiamųjų bylų skyriaus vadovas Attorney General Kenneth. ,,Teisingumo departamentas yra įsipareigojęs sustabdyti moterų lytinių organų žalojimus šioje šalyje ir naudoti visą galią užtikrinant įstatymų laikymąsi JAV. Mergaitės neturi kęsti fizinį ir emocinį skausmą atvykus pas gydytojus.“

Moterų lytinių organų žalojimas, ar dalies genitalijų pašalinimas, suluošinimas yra laikomas žmogaus teisių pažeidimu, nors tai, UNICEF duomenimis, yra plačiai praktikuojama kai kuriose Afrikos ir Artimųjų Rytų vietovėse. 2016 metų birželio mėnesio JAV vyriausybės atskaitomybės tarnybos ataskaitos duomenys nurodė, kad padidėjusi imigracija iš šalių, kur yra praktikuojama ši tradicija atkeliauja ir į Jungtines Amerikos valstijas, o ligų kontrolės ir prevencijos centrai yra apskaičiavę, kad nuo 2012 metų 513000 moterų buvo taikomi tokie neleistini veiksmai.

Pasak skundo Nagarwalai, jo kolegos nežinojo, jog jis naudojo savo gydymo metodus, kaip būdą pažabojant seksualinį potraukį mergaitėms. Nagarwala dirbo Henry Ford Sveikatos klinikoje, Detroite kaip skubios pagalbos gydytojas. Henry Ford sveikatos įstaiga praneša, jog jie neremia ir netoleruoja tokių dalykų savo klinikoje, ir kad Nagarwala tuo metu buvo pasiėmęs atostogų.

Pagal baudžiamąjį kaltinimą viena iš Nagarwala aukų buvo 7-erių metų mergaitė, kuri buvo atvežta skubiai iš Mičigano. Kitos mergaitės tėvai apie šį įvykį nenori šnekėti. Mergaitė sakė, kad ji vos galėjo vaikščioti po procedūros. Valstijos gydytojai apžiūrėję mergaitę nustatė, jog jos lytiniai organai stipriai sužaloti.

Taip pat skaitykite: Porno industrijos atstovu apsimetęs vyras apgaule įtraukė moteris į seksualinius santykius (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: