"Tegul kraujas liejasi laisvai" serialo aktoriai

Daugeliui iš mūsų, ar mūsų tėvų pažįstamas juodojo humoro serialas linksmino medicinos, meilės temomis. Kiekvienas, matęs šį serialą gali sutikti, kad tai tikrai yra nuotaikingas ir laiko veltui nešvaistantis kūrinys apie gydytojus, seseles ir sanitarus.

Serialo idėja kilo iš australų aktorių trupės, kuri kas savaitę pasirodydavo Melburno komedijos renginyje „The Last Laugh“ (liet. „Paskutinis Juokas“). Tuometinis renginio prodiuseris Toris MakBride sugalvojo parengti naują programą. Kilo mintis, kad tai bus istorijos apie ligoninės gyvenimą ir kartu su komedijos direktoriumi Džonu Thomsonu nusprendė suburti aktorių komandą, kuriai suteiktas pavadinimas „The Blood Group“ (liet. „Kraujo Grupė“).

Pats šou buvo labai laisvo formato, scenarijus nebuvo griežtas, aktoriai dažniausiai improvizuodavo. Nepamiršta ir auditorija – dažnai aktoriai klausdavo žiūrovų, kokią pabaigą jie norėtų matyti ir pagal tai tęsdavo skečus. Tiesa, aktoriai turėdavo paruoštas dvi istorijos versijas, priklausant nuo to, kaip nubalsuodavo auditorija, tad sakyti, kad jie ruošdavosi mažai ar žiūrėjo į viską lengvabūdiškai tikrai negalima.

Serialui nemažai autentiškumo pridėjo ir tai, kad šis filmuotas buvo Švento Kristoferio ligoninėje.

Tokie pasirodymai susilaukė dėmesio ir pasisekimo. Per metus rodant kas savaitę, aibė žmonių susirinkdavo ketvirtadienio vakarą pamatyti linksmų istorijų. Galiausiai žiūrovų ateidavo tiek, kad teko vaidinimus perkelti į didesnę salę. Negana to, aktoriai rado laiko kurti spektaklių versiją ir radijui.

Pastebėta, kaip publikai patinka vaidinimai, nuspręsta viską perkelti į televiziją. Iš viso sukurti 26 epizodai, kurių istorijų pagrindai jau buvo suvaidinti teatre, tad juos teko tik kiek paredaguoti ir pritaikyti televizijai.

Serialas pirmą kartą pasirodė Australijoje, 1990 metų rugpjūčio 20 dieną ir buvo rodomas iki 1994 metų sausio 22 dienos. Šiais turiningais skečais susidomėjo ir britai, jie transliuodavo serialą per kanalą „Channel 4“.

Televizijos šou vaidino ir kviestinis aktorius Piteris Rouvstornas, kuris vaidino Vareno Kronkšoko personažą.

Tikima, kad pasisekimo sulaukta dėl interaktyvumo, kuris buvo palaikomas su žiūrovais. Kiekvienos serijos pabaigoje serialo mėgėjai galėjo balsuoti telefonu ir spręsti, kaip toliau klostysis siužetas. Negano, „Tegul kraujas liejasi laisvai“ veikėjai dažnai nepaisydavo televizijai priimtinų sąlygų ar reguliacijų, dažnai atsisukdavo tiesiai į kamerą ir tiesiogiai bendraudavo su žiūrovais.

Istorijos stebino savo originalumu ir beprotiškais siužeto vingiais. Štai personažai Pem ir Rėjus sužinojo, kad yra brolis ir sesuo, visai neseniai po savo vestuvių. Negano to, pasirodo, kad Pem laukiasi. O štai Efy buvo pervažiuota, o vėliau, antrajame sezone prikelta iš numirusiųjų.

Viena, ryški asmenybė, seriale turėjo nepaprastą pravardę – Kalė intrigantė, jos tikras vardas buvo Matron Dorotė. Pravardė gauta ne šiaip sau, mat Dorotė kartu su savo meilužiu žudiku Bilu, kurio vokiška pavardė yra be galo ilga ir paini, siekia sužlugdyti Pem ir Rėjaus santykius. Tai dar ne viskas, nors atrodo, kad serialas jau nebegali tobulėti. Yra net vampyrė, kurios vardas Karla, ji pamilsta Rėjų.

Taip pat skaitykite: 10 puikių juodo humoro komedijų, kurių dar, tikriausiai, nematėte

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: