Jurga Šeduikytė / ELTA Oresto Gurevičiaus nuotr.

2020 metų gegužės 29 d. dienos šviesą skaitmeninių platformų ir vinilo bei kompaktinių plokštelių pavidalu išvydo aštuntasis studijinis atlikėjos Jurgos Šeduikytės albumas, pavadintas dainininkės vardu – „Jurga“.

Tai – pirmasis atlikėjos albumas po 2017 m. pasirodžiusio ir klausytojų simpatijas prikausčiusio „Not Perfect“ albumo. Taip pat Jurga 2018 m. savo klausytojus nudžiugino pasirodžiusiu rinkiniu „Ten, kur tu – Geriausios dainos“, kuris apėmė svarbiausią dainininkės kūrybą nuo 2002 iki 2018 metų. Naujasis albumas „Jurga“ – išskirtinis, mat naujų dainų įrašams ir kūrybai atlikėja pasitelkė net penkis skirtingus prodiuserius.

Albumą sudaro dvylika kūrinių, iš kurių keturi – „Švyturiai“, „1:0 šviesa laimi“, „Try Me“ ir „Kelionė laiku“ – išleisti singlais bei vaizdo klipais.

Visos albumo „Jurga“ dainos:

  1. „Žodžiai tarsi vanduo“
  2. „Jausmų karuselė“
  3. „Try Me“
  4. „Kelionė laiku“
  5. „Po kitu dangum“
  6. „Gama“
  7. „Iš ugnies“
  8. „Detox“
  9. „Švyturiai“
  10. „1:0 šviesa laimi“
  11. „I’ll Be Fine“
  12. „Mergaitiškas pankrokas“

Prie dainų dirbo tokie žinomi prodiuseriai ir kūrėjai kaip Leonas Somovas, Vytautas Bikus, Artiomas Pankevičius, Žilvinas Žusinas bei Justas Kulikauskas. Kaip teigia pati atlikėja, albume skambanti muzika itin įvairi – nuo elektronikos iki mergaitiško pankroko.

„Kuomet pasiklystu savo jausmuose ir teorijose, kaip reikėtų gyventi, nuojauta išveda iš chaoso šviesaus ir giedro dangaus link, kur nerimą ima keisti saldus vaikiškas juokas. Kurdama šį albumą aš verkiau ir juokiausi, rašiau bei šokau. Į jį sudėjau savo visą viltį ir tikėjimą, kad atsakymai slypi kiekviename iš mūsų, žmogus gyvas tol, kol žaidžia“ – apie albumą „Jurga“ kalbėjo atlikėja, kuri pridūrė, kad tai – vienas atviriausių albumų, į kurį ji sudėjo bene daugiausiai savo išgyvenimų.

Per savo daugiau nei du dešimtmečius trunkančią muzikinę karjerą Jurga Šeduikytė išleido ne tik aštuonis studijinius, bet taip du rinktinius albumus bei vieną koncertinį baroko stiliaus muzikos albumą. Atlikėjos debiutinis albumas „Aukso pieva“ 2005 m. Jurgai akimirksniu leido tapti viena ryškiausių Lietuvos scenos žvaigždžių, mat su juo dainininkė laimėjo visus įmanomus apdovanojimus Lietuvoje, albumas tapo platininiu – buvo parduotas daugiau nei 23500 vienetų tiražu.

Kiek vėliau sekę albumai „Instrukcija“ ir „+37º (Goal of Science)“ tapo auksiniais, Lietuvai atnešė pirmąjį MTV Europos muzikos apdovanojimą ir Jurgą Šeduikytę įtvirtino kaip vieną ryškiausių pirmojo dešimtmečio populiariosios muzikos atlikėjų Lietuvoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: