Samas Koksas / instagram.com/mrdoodle archyvo nuotr.

Britų dailininkas Samas Koksas (dar žinomas kaip Mr. Doodle) garsėja drąsiais juodai baltais piešiniais. Nors jis yra piešęs kasdienius daiktus, pavyzdžiui, automobilius, ir net visą kambarį, naujausiame projekte jis tikrai pranoko save. Po dvejų metų, 900 litrų baltų dažų, 401 skardinės juodų purškiamų dažų, 286 butelių juodų piešimo dažų ir 2 296 plunksnos antgalių jis savo namo vidų ir išorę padengė piešiniais.

Visą procesą jis įamžino nuostabiame dviejų su puse minutės trukmės stop-motion vaizdo įraše, kuriame apžvelgiami visi 12 jo namų Kente kambarių. Vaizdo įraše matome, kaip kūrybiškai keičiasi jo namai, kaip jo piešiniai užima kiekvieną paviršių. Nuo patalynės užvalkalų iki kėdžių, kompiuterio ir net jo drabužių – niekas nelieka tuščia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mr Doodle (@mrdoodle)

Pirmą kartą apie šį projektą Coxas svajojo dar būdamas paauglys, o prieš dvejus metus pagaliau pradėjo jį įgyvendinti. Jis skuba paaiškinti, kad vaizdo įraše nenaudota jokių CGI: “Visas namas yra tikras, viskas buvo nupiešta, visi piešinukai buvo nupiešti ranka”. Animaciniam filmui sukurti buvo panaudota kiek daugiau nei 1 800 nuotraukų, o kūrimo proceso metu jam pavyko išlaikyti visą projektą paslaptyje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mr Doodle (@mrdoodle)

Vos per dvi savaites animacija “Facebook” tinkle sulaukė daugiau nei 15 milijonų peržiūrų, todėl laikas ir pastangos, kurias jis įdėjo į šį darbą, tikrai pasiteisino. Ir nors internete kilo diskusijų, ar žmonės norėtų gyventi kringelių name, gerbėjai neabejoja, kad jis žavisi savo atkaklumu ir noru paversti savo vaikystės svajonę realybe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mr Doodle (@mrdoodle)

Netrukus į šį šedevrą persikels Mr. Doodle su žmona. Jiems tai nebus didelis pokytis, nes dabartinis jų miegamasis jau yra nupieštas. Ateityje jie tikisi išplėsti kūrinį į sodą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: