Pixbay.com archyvo nuotr.

Akcininkų ieškinyje, pateiktame pirmadienio vakarą, „Instagram“ ir „Facebook“ valdančios bendrovės „Meta“ valdybos nariai kaltinami vengimu atlikti savo pareigas, nes nekreipė dėmesio į prekybą žmonėmis ir seksualinį išnaudojimą technologijų milžinės socialinėse platformose.

JAV Delavero valstijos Kanceliarijos teismui pateiktame ieškinyje reikalaujama, kad Markas Zuckerbergas kartu su kitais vadovais ir valdybos nariais būtų įpareigoti vykdyti reformas ir atlyginti nuostolius.

Ieškinyje minimi „Meta“ valdybos nariai ir aukštesnieji vadovai „užmerkė akis prieš prekybą žmonėmis, seksualinį vaikų išnaudojimą ir kitą grobuonišką elgesį, vykstantį „Meta“ interneto platformose“, – teigiama ieškinyje.

Pagrindinis ieškinio taikinys yra „Meta“ vadovas ir kontroliuojantis akcininkas M. Zuckerbergas.

„Mes nedviprasmiškai draudžiame prekybą žmonėmis ir vaikų seksualinį išnaudojimą, – atsakydamas į AFP užklausą sakė „Meta“ atstovas Andy Stone‘as. – Šiame ieškinyje pateikti teiginiai neteisingai apibūdina mūsų pastangas kovoti su tokio pobūdžio veikla“.

Tarp ieškovų – Rod Ailendo valstijos darbuotojų pensijų sistema, fondas „Kiwi Investment“ ir pensijų fondas „Teamsters“, teigiama ieškinyje.

Bendrovė „Meta“ turi komandas, politiką, partnerystę ir programinę įrangą, skirtą užkirsti kelią netinkamam jos platformų naudojimui nusikalstamai veiklai. Bet ji jau yra gavusi daugybę ieškinių dėl įvairių priežasčių, įskaitant galimą žalą jaunų jos socialinių tinklų paslaugų vartotojų psichinei sveikatai.

Technologijų milžinė patiria vis didesnį įstatymų leidėjų spaudimą nuo 2021 metų, kai pranešėja Frances Haugen – buvusi „Facebook“ inžinierė – nutekino dokumentus, iš kurių matyti, kad įmonė pelną iškelia aukščiau už saugumą.

Živilė Aleškaitienė (AFP)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: