Rodrigo Kunstmanno nuotr.

Gimdymas – neapsakoma patirtis, tačiau dažniausiai ji nėra lengva. Tiek mama, tiek vaikas daug patiria dar prieš pamatydami vienas kitą, ir vienas iš naujagimių Brazilijoje, panašu, nebuvo sužavėtas šio nelengvo proceso. Profesionalus fotografas Rodrigas Kunstmannas įamžino kūdikį Isa, kuris nebuvo itin laimingas po to, kai atėjo į šį pasaulį po atlikto Cezario pjūvio. Isos rūstus veidas greitai paplito internete po to, kai nuotrauka pasidalijo pats fotografas. Šis vaizdas tapo vienu populiariausių „meme‘ų“ internautų tarpe.

Gimusi vasario 13-ąją, Isabel Pereira de Jesus su pasauliu susipažino žvilgsnį nutaikiusi į ją priėmusį daktarą. Nuotaikingai pripildyta rūstumo, jos veido išraiška tarsi siunčia aiškią žinutę. Kunstmannas, kuris fotografija užsiima jau daugiau nei dešimtmetį, pripažįsta, kad niekaip nebūtų galėjęs pagalvoti, kuo taps ši jo daryta nuotrauka. Brazilų fotografas davė ne vieną interviu tarptautinei žiniasklaidai, o Izabelės nuotrauka pasidalijo tūkstančiai žmonių, jų tarpe – ir žymusis reperis Ice T.

Komentatoriai niekaip negalėjo pasisotinti Isos išraiška, ir dalijosi idėjomis, apie ką gi galėjo galvoti rūstaus veido savininkė. Pasipylė tokie spėjimai kaip „Pirmyn, nukirpk ją, tik pabandyk!“, „Pageidauju kalbėti su vadybininku!“ ir „Devynis mėnesius laukiau šito. Rimtai?“, o kai kurie reagavo ir taip: „Ji visai kaip aš, kai kas nors mane nufotografuoja nepasidažiusią.“

Pasak Kunstmanno, Izabelės tėvai taip pat buvo itin nustebinti išvydę šią nuotrauką. Jos rūškana išraiška truko tik keletą sekundžių, iki nukerpant virkštelę, ir tuomet ji pradėjo verkti kaip ir bet kuris kitas naujagimis. Ilgą laiką užsiimantis gimdymų fotografavimu, Kunstmannas buvo puikiai pasiruošęs ir šiam momentui.

Rodrigo Kunstmanno nuotr.

„Gimimas yra unikalus momentas, čia nėra laiko klaidoms. Aš vienu metu fotografuoju ir filmuoju, naudodamasis dviem kameromis. Man reikia itin susikaupti tam, kad nepraleisčiau skirtingų situacijų, vykstančių gimdymų metu.“ O kaipgi jis jaučiasi dėl tokio fotografijos populiarumo? „Jaučiuosi sulaukęs Dievo palaiminimo. Vienuolika metų dirbu fotografu. Pirmaisiais metais, kompanijai dirbau nemokamai, ir tai buvo nelengva, bet žinau, kad viskas, ką dariau visos savo karjeros metu, atvedė mane iki šio momento.“

Taip pat skaitykite: Fotoserija „Cezaris“: nuo šiol į naujagimius žvelgsite kitaip (FOTO)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: