KaunoZinios.lt nuotr.

Baras – restoranas „Nuogas“ nustebins daugumą. Pradedant savo itin neįprastu dekoro pasirinkimu, pabaigiant apetitą žadinančiais azijietiškais patiekalais.

Šiame restorane, apsilankyti teko pirmą kartą, bet greičiausiai ne paskutinį. Iš išorės niekuo nepasižymintis pastatas lyg pranyksta Laisvės alėjoje. Tačiau tik įžengus į vidų, tave pasitinka tamsus, gal net šiek tiek niūrus baras. Pirmasis įspūdis sukelia lengvą žavesį – saulėta pavasario diena ir tamsi kavinė – sudaro neįprastą kontrastą, kurį sunku ir apibūdinti.

Prisėdus restorano gale, mus pasitiko vyriško kūno nuoga apatinė dalis. Kas iš vienos dalies sukuria intymumo jausmą, tačiau iš kitos pusės susidaro nejaukumo jausmas, pietaujant su tokia skulptūra prieš akis. Atvykus čia papietauti su tėvais ar itin mažais vaikais, rekomenduočiau vengti atsisėsti restorano gale, išvengsite nejaukių pokalbių. Tačiau, atvykus su grupele draugų, tai garantuoja linksmą ir keistą pokalbio pradžią.

Tik prisėdus prie staliuko, iš kart prisistatė ir padavėjas, nešinas vandeniu ir meniu. Pats meniu nėra kažkuo ypatingas, tačiau jis lengvai suprantamas bet kuriam, siūlantis įvairių azijietiškų patiekalų. Lietuviškų patiekalų mėgėjams gali būti sunku kažką išsirinkti, tačiau aptarnaujantis personalas, labai mandagus ir pateiks pasiūlymus ką galima išbandyti pirmajam kartui.

Meniu gali pasiūlyti įvairių patiekalų. Mes išsirinkome „Yaki soba“ (kepti kvietiniai makaronai, krevetės, vištiena), „Fish and chips“ (gruzdinta menkė, saldžiosios bulvės), WOK su tailandietišką vištieną (ryžių makaronai, vištienos juostelės) ir “Chicken fungus” sriubą (vištiena, baltieji fungus grybai, ryžių makaronai). Šie patiekalai mūsų stalą pasiekė labai greitai, netruko nė 15 minučių, kai galėjome kibti į lėkštes. Maistas iš tikrųjų daugmaž skanus, gal šiek tiek neįprastas, bet tikrai nenuviliantis.

“Yaki soba” – šis patiekalas paliko gerą įspudį. Galbūt jis nėra pats įspūdingiausias iš to ką  „Nuogas“ turi pasiūlyti, bet tikrai skanus. Kaip vieną ir vienintelį trūkumą, būtų galima įvardinti tik krevečių deficitą. Kaip pagrindinei šio patiekalo žvaigždei, krevečių tikrai pagailėta, jos įdėtos tik dvi. Apart to, pats estetiškumas ir skonis tikrai atitinka lūkesčius.

“Fish and chips” tikrai nėra tailandietiškas maistas, bet pabandyti vistiek norėjosi. Kepta menkė tešloje yra pasakiška, o šalia pateikiama žirnių košė prideda tikrai netikėtą, bet skanų siurprizą. Kartu patiekiamos ir saldžiųjų bulvių skiltelės – netradiciška, bet skanu.

“Chicken fungus” sriuba – turbūt labiausiai nuviliantis patiekalas iš to ką čia teko ragauti. Svogūnų laiškai, ryžių makaronai, vištiena ir sultinys. Derinys skamba skaniai, tačiau skonis prilygsta paprastam vištienos sultiniui, kurį gali įsigyti bet kurioje parduotuvėje, tik priedas prie viso šito yra petražolių poskonis. Vištiena sriuboje neturi jokio skonio, o svogūno laiškų tikrai padauginta.

WOK su tailandietiška vištiena – ryžių makaronai, vištiena, sojų pupelės –  skanus derinys. Visuomet buvau WOK stiliaus patiekalų gerbėja, todėl šis tikrai paprastas patiekalas, tiks ir patiks daugumai tokio stiliaus maisto mėgėjų.

Verdiktas:

Aptarnaujantis personalas – 5/5. Tikrai labai mandagus ir paslaugus. Maistas pristatytas greitai (prie to galėjo ir prisidėti, tai, jog restorane buvo labai nedaug žmonių).

Maistas – 3/5. Sąlyginai skanu, tačiau vietos kur tobulėti tikrai yra. Maistas kokybiškas, tiesiog šiek tiek pritrūksta pačio skonio subtilumo, drąsos.

Aplinka – 4/5. Dekoras tikrai ne kasdieninis, tačiau turintis savotišką žavesį. Galbūt niūriomis dienomis, būtų per daug tamsu, tačiau mums pasisekė, lepinanti saulė už lango sukuria labai žavų kontrastą.

Galutinis įvertinimas:

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: