Organizatorių archyvo nuotr.

Per pastaruosius pusantrų metų Lietuvoje daugiau nei 40 įmonių paskelbė planus iki 2025-ųjų visiškai atsisakyti narvuose laikomų vištų kiaušinių. Dabar, įgyvendindami nuoseklią gamybos linijos atnaujinimo strategiją, prie jų prisijungia ir majonezo bei pagardų gamintojai „Daumantai LT“, pristatantys gaminius, kuriuose atsisakoma netinkamomis sąlygomis laikomų vištų kiaušinių.

Šį žingsnį teigiamai įvertino už gyvūnų teises kovojanti organizacija „Tušti narvai“. Organizacijos projektų vadovė Grėtė Lelė atkreipė dėmesį, kad „Daumantai LT“ – pirmieji Lietuvos majonezo ir pagardų gamintojai, priėmę socialiai atsakingą sprendimą, kuris pagerins sąlygas tūkstančiams gyvūnų.

Didžiosios įmonės turi demonstruoti lyderystę užtikrinant gyvūnų gerovę. Neabejoju, kad „Daumantų“ sprendimas taps pavyzdžiu kitoms maisto pramonės gamybos įmonėms. Lietuvoje nemažai bendrovių pritaria gyvūnų gerovės standartų gerinimo iniciatyvoms, todėl dažnai pirmųjų žingsnių pokyčių link imasi pačios. Prie to labai prisideda ir vartotojų sąmoningumas – juk jie diktuoja, kas lieka rinkoje, o kam metas trauktis“, – komentavo „Tuščių narvų“ atstovė.

Pasak „Daumantai LT“ rinkodaros vadovės Karolinos Grušauskaitės, šis sprendimas buvo priimtas atsiliepiant į augantį vartotojų dėmesį produktų kokybei ir jų gamybai auginamų gyvūnų gerovei. Pirmąjį žingsnį įmonė žengė jau šiemet. Vartotojams pristatyta majonezo gaminių linija, kurios sudėtyje yra tik laisvai laikomų vištų kiaušiniai.

Siekdami paskatinti geresnes vištų dedeklių auginimo sąlygas pramoniniuose paukštynuose, įsipareigojame dėti visas pastangas, kad iki 2025 m. visiškai atsisakytume narvuose laikomų vištų kiaušinių savo gaminiuose. Pereinamuoju laikotarpiu nuosekliai didinsime laisvėje auginamų vištų kiaušinių dalį savo produkcijoje, kol ji pasieks 100 procentų“, – įmonės įsipareigojimą pristatė K.Grušauskaitė.

Tuščių narvų“ atstovė neabejoja, jog šis žingsnis taps pavyzdžiu ir kitiems majonezo gamintojams, o narvuose laikomų vištų kiaušiniai greitu metu nebebus naudojami maisto pramonės sektoriuje. „Stebėdama pokyčius kitose šalyse ir visuomenės modernėjimą neabejoju, kad per keletą metų Lietuvoje dauguma įmonių nebenaudos narvuose laikomų vištų kiaušinių, o praktika laikyti vištas ankštuose narvuose taps praeitimi“, – ateities perspektyvas dėstė „Tuščių narvų“ projektų vadovė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: