Maneskin Loneliest, credit_ Tommaso Ottomano

Puikiomis dainomis, užburiančia charizma, savo stiliumi bei išvaizda visą pasaulį sužavėjusios roko grupės „Måneskin” dainų gerbėjai per įvairias platformas klausė apie keturis milijardus kartų, o savo apdovanojimų sąraše turi net 34 platininius ir 7 auksinius sertifikatus, kuriuos jiems skyrė Italijos muzikos industrijos federacija. Grupė taip pat buvo nominuota „Grammy” apdovanojimui geriausio naujo atlikėjo kategorijoje. Ši sėkmė muzikantus lydi jau nuo 2021-ųjų metų.

2021 metų Eurovizijoje, vykusioje Roterdame, grupė „Måneskin” užėmė pirmąją vietą klausytojus sužavėję ne tik savo atliekama muzika, bet ir stilingais bei bohemiškais įvaizdžiais. Tai buvo trečioji Italijos pergalė šiame renginyje per visą jo istoriją. Šią grupę garsino ir netikras narkotikų skandalas, kai tiesioginės transliacijos metu kamera užfiksavo Damianą kompromituojančioje pozicijoje, kurioje buvo nesunku pamanyti, kad vokalistas vartoja psichoaktyviąsias chemines medžiagas renginio metu. Šie gandai vėliau buvo paneigti, bet bet kokiu atveju sukėlė didelį skandalą Europoje. Dauguma šią grupę žino kaip šio žymaus renginio nugalėtojus, tačiau gimtojoje šalyje Italijoje jie buvo žinomi jau gerokai anksčiau.

2015 metais dar mokydamiesi mokykloje grupės branduolį sudarė tik du nariai Viktorija De Angelis (Victoria De Angelis) ir Tomas Ragi (Thomas Raggi). Skandalinga keturių italų roko grupė „Måneskin” pilnu sąstatu susikūrė 2016 metais Romoje, ją sudarė vokalistas Damianas Davidas (Damiano David), bosistė Viktorija De Angelis (Victoria De Angelis), gitaristas Tomas Ragi (Thomas Raggi) ir būgnininkas Etanas Torčio (Ethan Torchio). Viktorija De Angelis turi daniško kraujo, todėl grupės pavadinimui buvo pasirinktas daniškas žodis Måneskin, kuris reiškia mėnesieną.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Måneskin (@maneskinofficial)

Jų karjera prasidėjo Romos gatvėse, o vėliau nuvedė iki vienuoliktojo televizijos laidos „X-Faktorius” sezono, kuriame jie laimėjo antrąją vietą. Finaliniame etape atlikėjai pasirinko dainą „Chosen”, kuriai Italijos muzikos industrijos federacija suteikė antrąją vietą. Lydima didelio pasisekimo, 2018 metais grupė išleido savo debiutinį albumą „Il ballo della vita”, kuris tuo metu tapo populiariausiu albumu šalyje.

Visame pasaulyje itin išgarsėjęs hitas „I wanna be your slave” transliuoja žinutę apie tai, jog kartais gyvenime tenka žengti kelis papildomus žingsnius tam, kad būti drauge su mylimu žmogumi. Pastaroji daina pralenkė Eurovizijos nugalėtoją „Zitti E Buoni”, kurioje kalbama apie žmogaus gebėjimą kantriai siekti savo tikslų išliekant savimi, net ir tada, kai susiduriama su skausmu ir ašaromis.

Dar vienas hitas, vertas paminėjimo – perdainuotas originaliai Bobo Gaudijos (Bob Gaudia) ir Pegės Farinos (Peggy Farina) sukurtas ir pirmą kartą amerikiečių roko ir popmuzikos grupės „Keturi sezonai” („The Four Seasons”) sudainuotas kūrinys „Beggin”. „Måneskin” šį kūrinį pirmą kartą atliko „X-Faktoriaus” scenoje. Grupės nariai taip pat teigia, kad nors visi mėgsta labai skirtingą muziką, vienas atlikėjas prisidėjo prie visų jų muzikinio skonio formavimo – Haris Stailsas. Dėl šios priežasties jie perdainavo dvi pastarojo dainininko dainas – „Kiwi” ir „Carolina”.


Praėjus vos metams nuo „Måneskin” išgarsėjimo visame pasaulyje, grupė apsilankė ir Lietuvoje – 2022 metų birželį koncertavo muzikos festivalyje „Summer In The City” Vilniaus Vingio parke, kur jų paklausyti susirinko apie 25 tūkstančiai klausytojų.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Damiano David/Måneskin (@ykaaar)

Tiesa, dauguma renginio dalyvių drįstų teigti, kad kai kurie gerbėjai su atlikėjais elgėsi netinkamai. Grupei užbaigus pasirodymą, visi keturi jos nariai sugrįžo į sceną atlikti dar vieną savo hitų. Paskutinės dainos metu buvo suteiktas leidimas keletui gerbėjų užlipti į sceną, kurioje jie bandė įamžinti šį momentą filmuodami mobiliaisiais telefonais. „Måneskin” vokalistui Damianui Davidui toks elgesys nepatiko, todėl net kelis kartus paskatino padėti telefonus ir mėgautis akimirka, tačiau jo prašymų nebuvo paisoma ir tai suerzino atlikėją.

Kitas incidentas, įvykęs to paties renginio metu – viena gerbėjų po renginio socialinių tinklų platformoje „Instagram” teigė apgavusi apsauginius ir taip iš stovimos zonos patekusi į fanų zoną ir šitaip vėliau užlipusi ant scenos. Tai padariusi, ji nusprendė apsikabinti ir pabandyti pabučiuoti Damianą Davidą. Manoma, kad būtent dėl šio įvykio grupė „Måneskin” vėlesniuose koncertuose pakeitė kai kuriuos sprendimus, susijusius su jų saugumu – juose žiūrovus į sceną atrinkinėjo nebe pats grupės lyderis Damianas, bet apsauga, o kiekvienas žmogus, nepaisęs tokių taisyklių, kaip nefotografuoti ir neliesti grupės narių, buvo šalinamas nuo scenos. Nepaisant šių nemalonumų, šis renginys tapo vienu didžiausiu mokamų renginių Vilniuje per kelis paskutiniuosius dešimtmečius ir grupė apie jį atsiliepė teigiamai.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Måneskin (@maneskinofficial)

Šiuo metu roko grupė ruošiasi savo trečiojo albumo „RUSH!” pristatymui – jo klausyti bus galima jau nuo sausio dvidešimtos dienos. Šiuo metu yra suteikiama galimybė iš anksto užsisakyti albumą fiziniu formatu – galima rinktis nuo standartinių, baltų, raudonų ir su nuotrauka ant viršaus vinilų iki CD diskų ir taip toliau. Sausio tryliktą dieną išleista viena naujojo albumo dainų „GOSSIP”, kuri atliekama drauge su dainininku ir roko grupės „Rage Against The Machine” gitaristu Tomu Morelo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: