Pixabay.com archyvo nuotr.

Viena tarakonų naikintojų kompanija iš Šiaurės Karolinos pasiryžusi sumokėti beveik 2 tūkstančius eurų vien tam, kad į namus žmonės įleistų 100-ą tarakonų. Visgi visa tai vyktų vien moksliniais tikslais, kad kompanija galėtų įvertinti ir išbandyti savo naujausias naikinimo technologijas, tad dėl tarakonų ilgo užsibuvimo namuose nereikėtų jaudintis.

„ThePestInformer“ kompanijos įkūrėjas David Floyd dar prieš kelias savaites teigė, kad bendrovė jau buvo gavusi daugiau nei 2 200 paraiškų dėl šio pasiūlymo. Paraiškas galima teikti dar iki liepos 31 dienos, o vėliau darbuotojai atsirinks 5-7 namus, tinkamus eksperimentui. Pagrindiniai reikalavimai, kad galėtum pildyti paraišką susidaro iš kelių minimalių niuansų: pirmiausia, reikia turėti nuosavą namą Jungtinėse Valstijose arba savininko (kuriam turi būti bent 21-eri metai – aut. past.) raštišką sutikimą ir antra, tyrimo metu draudžiama naudoti kitas tarakonų naikinimo priemones.

Įkūrėjas David Floyd teigia, kad tai nebus pirmieji eksperimentai, kadangi tarakonus jau spėjo įsileisti į savo artimųjų, draugų namus. Taip pat planuojama, kad pats eksperimentas turėtų užtrukti apie mėnesį, bet jeigu iki to laiko tarakonų nepavyks išnaikinti – nesijaudinkite, kompanija savo lėšomis ir tradiciniais bei patikrintais būdais išnaikins kenkėjus.

KaunoŽinios.lt nuotr.

Visgi kol kas nėra aišku kokį naikinimo būdą naudos „ThePestInformer“ kompanija. „Western Exterminator Co“ duomenimis yra nustatyta, kad būtent amerikietiški tarakonai (Periplaneta americana – lot.) yra viena iš 5-ių, labiausiai paplitusių tarakonų rūšių Jungtinėse Valstijose. Visgi visame pasaulyje yra daugiau nei 4 tūkstančiai skirtingų tarakonų rūšių.

Amerikietiškos tarakonų patelės deda kiaušinėlius net 10 mėnesių iš eilės po poravimosi, o kiekvieną mėnesį – vidutiniškai po 16 kiaušinėlių. Tad vien tik viena tarakonų patelė padeda net 160 kiaušinėlių per 10 mėnesių, o ką jau kalbėti, kai namuose turi ne vieną tarakoną. Šiuos kenkėjus sunkiau išnaikinti dėl jų itin atsparių ir tvirtų šarvų, bei, žinoma, dėl beprotiškai greito dauginimosi. Tad naikintojai tarakonams naikinti dažniausiai naudoja gelinio pavidalo masalą, kuriame yra insekticidų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: