Organizatorių archyvo nuotr.

2016 metais pasirodę „Oculus Rift“ eiliniam vartotojui skirti virtualios realybės akiniai pastaruoju metu vis dažniau pasirodo žiniasklaidoje. Ne perseninusiai per žinias girdėjome apie Lietuvių inovatyvumą Virtualios realybės akinių panaudojimą gydant galvos svaigimą (gerybinį paroksizminį pozicinį galvos svaigimą (GPPS)).

Ši technologija, jos panaudojimas, palengva plinta iš technologijų milžinių ir žaidimų industrijos į kitas sitis. Kad virtualios realybės sistemas galima pritaikyti ne tik pramogai, laisvalaikių žaidimų žaidimams, parodė ir Kaune vykęs jungtinis V-Rshop bei SDG akademija projektas, skirtas suteikti praturtintą eismo patirtį iš vairuotojo perspektyvos dar neturintiems teisės vairuoti.

3 dienas visi norintys SDG akademijos mokinai ir visi VR (virtualios realybės) entuziastai, nuo vidurinės moksleivio iki studento, turėjo galimybę išbandyti interaktyvią simuliaciją, suteikiančią vairavimo patirti gatvėse nepaliekant keturių sienų. Dalyviai renginio metu vykusioje simuliacijoje interaktyviai patyrė vairavimo kompleksiškumą ir sunkumus užtikrinant saugų eismą.

akiniai 2

Technologijos pagalba sukurtas įvairaus intensyvumo lygio eismas, kuriame tikrintas dalyvių „vairuotojų“ budrumas ir atidumas detalėms pastebint kelio ženklus, patikrintos bendros teorijos žinios.

Belieka laukti kitų pokyčių bei revoliucijų viešojoje erdvėje ir asmeniniame gyvenime, žadančių naujų būdų mokytis bei tobulėti ir pažvelgti į pasaulį kitu kampu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: