Organizatorių archyvo nuotr.

Nors dažnai siejamas su nėštumu, hemorojus gali kelti pavojų kiekvienam. Šios patinusios kraujagyslės išangėje ir tiesiojoje žarnoje gali sukelti niežulį, deginimą, skausmą ir kraujavimą. Norėdami išvengti hemorojaus ir jį gydyti, vadovaukitės šiais 8 patarimais.

1. Iš mitybos gaukite pakankamai skaidulų. Kai atliekamas hemorojaus gydymas, turi būti kovojama su vidurių užkietėjimu, pagrindine hemorojaus priežastimi. Jei užkietėja viduriai, gerkite daug vandens ir valgykite daugiau skaidulų. Jei reikia, ieškokite skaidulų papildų, kuriuos galima įsigyti vaistinėse.

2. Likite aktyvūs. Hemorojaus gydymas labai efektyvus, jeigu žmogus išlieka fiziškai aktyvus. Reguliariai mankštinkitės, kad paskatintumėte žarnyno judėjimą ir sumažintumėte svorį. Tiesa, mankštą būtina pasirinkti atsargiai, nes ne visi judesiai Jums tiks. Venkite kilnoti sunkius svarmenis ir dėl mankštos pasikonsultuokite su gydytoju, kineziterapeutu ar treneriu.

3. Naudokitės tualetu tada, kai to norite. Eikite į tualetą, kai tik kyla noras. Taip pat venkite persitempti ir per ilgai sėdėti ant tualeto, nes tai gali atpalaiduoti tiesiosios žarnos raumenis ir pritraukti kraujo į šios srities venas.

4. Visada laikykitės higienos ir švaros. Nuvalykite analinę zoną skalbimo šluoste, šlapiu tualetiniu popieriumi arba vienkartine drėgna servetėle (be kvapo).

5. Uždėkite šaltą kompresą. Hemorojaus gydymas namuose neapsieina be kompreso, kuris gali numalšinti diskomfortą ir pagerinti Jūsų savijautą. Sudrėkinkite marlės tamponą arba skalbimo šluostę po labai šaltu vandeniu ir užtepkite ant išangės 10 minučių, kad sumažintumėte niežulį. Pakartokite tai 3-4 kartus per dieną.

6. Išsimaudykite sėdimoje vonioje. 10–15 minučių sėdimas vonia šiltame vandenyje (jei norite, įpilkite kepimo sodos) padės sumažinti skausmą. Jei esate drąsus, išbandykite patirtį su šaltu vandeniu. Be anestezijos ir kraujagysles sutraukiančio (venų susitraukimo) poveikio, jis paskatins jūsų kraujotaką.

7. Venkite kelti sunkių daiktų. Perkrautų bakalėjos krepšių, daiktadėžių ir net sunkių darbo failų kėlimas gali sukelti papildomą spaudimą analiniam kanalui, kurio reikėtų vengti bet kokia kaina. Galite saugiai mankštintis tol, kol jums nereikia spausti.

8. Apsvarstykite vietinį gydymą. Vietiniam gydymui (ar kremu, tepalu, geliu ar žvakutėmis) yra ingredientų, kurie mažina skausmą ir deginimą, ramina, gaivina ir mažina uždegimą. Norint gauti kuo daugiau naudos iš šių produktų, svarbu laikytis dozavimo nurodymų. Nedvejodami kreipkitės patarimo į vaistininką.

Kokiais atvejais hemorojaus gydymas turi būti atliekamas pas gydytoją?

Kreipkitės į gydytoją ar sveikatos priežiūros specialistą šiais atvejais:

  • jei problema trunka ilgiau nei septynias dienas, nepaisant pagrindinių priemonių ar nereceptinių vaistų vartojimo

  • esant sunkiems simptomams, tokiems kaip stiprus skausmas ar gausus kraujavimas

  • jei kraujuojate, kai nesate tualete

  • jei nukentėjęs asmuo yra jaunesnis nei 12 metų vaikas

Užtikriname, kad gydytojas pasirūpins Jūsų sveikata ir pritaikytas hemorojaus gydymas bus sėkmingas.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: