Organizatorių archyvo nuotr.

Darbas prie kompiuterio šiais, informacinių technologijų, laikais yra itin populiarus, o tai reiškia, kad darbuotojai didelę savo darbo dienos dalį praleidžia žiūrėdami į ekraną. Ne paslaptis, jog dirbant šiuo įrenginiu pagrindinė pozicija yra sėdimoji. Ir nors šiuolaikiškuose biuruose vyrauja tendencija įrengti ergonomiškas darbo vietas, visgi daugelyje biurų darbas prie kompiuterio dar vyksta sėdint. Tai reiškia, kad „suduodamas“ didelis smūgis asmens judėjimui, raumenų treniravimui, sąnariams ir pan. Taigi nesunku numatyti, jog kompiuteris, planšetė ar kitas panašus įrenginys turi įtakos kaulų bei raumenų sistemai.

Nugaros ir kaklo skausmas

Daugelis prie kompiuterio praleidžiančių daug laiko skundžiasi skaudančia nugara bei maudžiančiu, skaudančiu kaklu. Sėdimą darbą dirbantys stokoja judėjimo, o dažnam ilgas sėdėjimas atsiliepia tokiais padariniais kaip sulėtėjusi medžiagų apykaita, prastesnis raumenų aprūpinimas krauju, audinių atrofiją, raumenų kietėjimas ir pan.

Dirbant kompiuteriu dažnai kenčia ir kaklas, pečių juosta. Paprastai taip yra dėl statiškos kūno padėties, neretai ir dėl netaisyklingos laikysenos sėdint. Ilgai laikant palenkus galvą atsiranda įtampa, sąstingis, dėl įsitempusių kaklo raumenų gali skaudėti net ir pakaušio zoną.

Kaip išvengti nugaros ir kaklo skausmų dirbant kompiuteriu?

Jei negalite pakeisti savo darbo specifikos, tuomet turite čia susikurti maksimaliai komfortiškas ir sveikas sąlygas. Tai reiškia, jog Jums reikalinga ergonomiška darbo vieta, puikus sprendimas būtų aukščio reguliavimo funkciją turintis stalas. Taip pat pasirūpinkite kokybiški kompiuteriu – tokį išsirinksite e. parduotuvėje https://www.bite.lt/kompiuteriai

Kaip jau minėjome, kaklo skausmas ar diskomfortas pečių zonoje taip pat neretai pasitaiko ilgiau dirbantiems kompiuteriu. Norint to išvengti svarbu pasirinkti tinkamą stalo aukštį ir laikytis taisyklingos laikysenos principų.

Užsakymo Nr. KMC220083

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: