Organizatorių archyvo nuotr.

Kasdienis plaukelių skutimas vienkartiniais peiliukais, skausmingos vaško procedūros ir kiti įprasti plaukų šalinimo metodai pasirenkami vis rečiau. Taip yra todėl, kad šie būdai yra laikini ir juos reikia reguliariai kartoti, o šiuolaikinis žmogus siekia ilgalaikių rezultatų, patogumo ir praktiškumo. Šiurkšti, skausminga, sudirgusi oda ar įaugę plaukai vargino daugelį žmonių, iki kol nebuvo atrastas modernus plaukų šalinimo metodas – lazeriu.

Dabar kaip niekada populiarus ne tik ilgalaikis makiažas, bet ir ilgalaikis plaukų šalinimas, kurį užtikrina inovatyvūs lazeriai. Šiuolaikinės estetinės medicinos technologijos pastaruoju dešimtmečiu stipriai patobulėjo, todėl jau yra sukurti lazeriai, kurie leidžia labai ilgam laikui ir už tikrai prieinamą kainą atsikratyti nepageidaujamų plaukų. Svarbiausia suprasti, kaip veikia ši moderni technologija ir ar jūs tikrai esate tinkamas kandidatas šiai procedūrai.

Plaukų šalinimas lazeriu – kas tai?

Tai medicininė procedūra, kurią gali atlikti tik kvalifikuotas specialistas. Procedūros metu plaukuose pašalinamas tamsios spalvos pigmentas (melaninas).  Lazerio spinduliai sugeneruoja šilumą, kuri prasiskverbia per odą ir panaikina plaukų folikulus. Dėl to slopinamas būsimas plaukų ataugimas.

Plaukų šalinimas lazeriu pirmą kartą tapo prieinamas žmonėms 1996 metais ir nuo to laiko kasmet tik populiarėjo. Šis metodas, lyginant su kitais, yra labai efektyvus, todėl visiškai nestebina, kad jį pasirenka vis daugiau moterų ir vyrų visame pasaulyje.

Organizatorių archyvo nuotr.

Ar plaukų šalinimas lazeriu suteikia ilgalaikį ar tik laikiną rezultatą?

Plaukų šalinimas lazeriu neužtikrina amžino rezultato, tačiau suteikia tikrai ilgalaikius privalumus. Geriausia tai, kad ši procedūra nulemia bendrą plaukų augimo sumažėjimą. Plaukai atauga žymiai plonesni, silpnesni ir ne tokie matomi, kokie buvo iki procedūros. Galima džiaugtis ne tik sumažėjusiu plaukelių kiekiu, bet ir neataugančiais šiurkščiais plaukais. Taip pat galima pamiršti ir tokią problemą, kaip įaugę plaukai.

Procedūros efektyvumas priklauso nuo odos ir plaukų tipo, pasirinkto lazerio ir nustatyto seansų kiekio. Jeigu norite niekada neturėti nė vieno nepageidaujamo plaukelio, pabaigus visą suplanuotą kursą, rekomenduoja vėliau ir vėl sugrįžti palaikomosioms procedūroms.

Ar procedūros metu jaučiamas skausmas?

Daugelis žmonių vis dar nesiryžta plaukų šalinimui lazeriu, nes galvoja, kad tai labai skausminga procedūra. Tačiau tai netiesa. Didžiausią įtaką turi asmeninis skausmo slenkstis, o didžioji dalis klientų tikina, kad jokio skausmo jie nejaučia. Galima justi kažkiek diskomforto, bet tai net nesulyginama su skausmu, kuris jaučiamas, pavyzdžiui, vaško depiliacijų metu. Nepatogumo jausmas gali būti susijęs su gydomos vietos jautrumu ir toje vietoje esančiu plaukų kiekiu.

Taip pat svarbu paminėti, kad šiuolaikiniai lazeriai jau turi įmontuotas odos vėsinimo sistemas. Jos sumažina bet kokį diskomfortą iki minimumo. Jeigu turite jautrią odą ir visiškai netoleruojate skausmo, būtinai apie tai užsiminkite savo pasirinktam specialistui ir jis tikrai pasiūlys tinkamiausią lazerį.

Kaip žinoti, ar esate tinkamas kandidatas šiai procedūrai?

Organizatorių archyvo nuotr.

Turite storus nepageidaujamus plaukus

Stori plaukai – pats pirmasis požymis, kad esate tikrai tinkamas kandidatas plaukų šalinimui lazeriu. Tokius plaukus labai sudėtinga panaikinti, pavyzdžiui, vienkartiniais skutimosi peiliukais, be to jie atauga dar šiurkštesni. Visiškai nesvarbu, nuo kurios vietos šalinsite nepageidaujamus plaukus – jeigu jie tankūs, stori ar šiurkštus, tikėtina, kad procedūra suteiks labai gerus rezultatus. Lazeriu dažniausiai šalinami plaukai nuo veido, zonos virš lūpų, krūtinės, pilvo, pažastų, rankų, kojų ir bikini srities. Procedūros negalima taikyti aplink akis.

Turite tamsius plaukus ir šviesią odą

Antrasis požymis, kad jūs kuo puikiausiai tinkate plaukų šalinimo lazeriu procedūrai, tai ryškus plaukų ir odos kontrastas. Pavyzdžiui, tamsiai rudi plaukai ir blyški oda – pats tinkamiausias derinys, leidžiantis pasiekti gerų rezultatų, nė kiek nepažeidžiant odos barjero. Asmenys, turintys tokį odos ir plaukų tipą, gali džiaugtis pačiais geriausiais, tiksliausiais ir pastebimiausiais rezultatais. Galima rinktis tiek diodinį, tiek aleksandrito lazerius.

Žmonės, turintys tamsesnę odą ir šviesius plaukus, gali sulaukti šiek tiek silpnesnio efekto po procedūros. Tokiu atveju rekomenduojama rinktis diodinį lazerį. Jis saugus ir veiksmingas visų tipų odai. Svarbu pabrėžti, kad šiuo atveju gali prireikti daugiau procedūrų, tam, kad būtų pasiektas užsibrėžtas tikslas.

Esate labai užimtas žmogus ir norite sutaupyti daug laiko

Trečiasis požymis, kad esate tinkamas kandidatas plaukelių šalinimui lazeriu, tai įtemptas ir užimtas gyvenimo būdas. Visi kiti plaukų šalinimo metodai yra laikini, juos reikia vis kartoti ir tai atima begales jūsų brangaus laiko. Verčiau jau rinktis greitą, efektyvią patirtį ir retesnius apsilankymus grožio klinikoje.

Organizatorių archyvo nuotr.

Plaukų šalinimo lazeriu trukmė priklauso nuo pasirinktos odos srities, bet apytiksliai vienas procedūros seansas trunka nuo 10 iki 60 minučių. Pilnai gydymas atliekamas per maždaug šešis seansus, kas šešias savaites. Taigi, procedūros trunka trumpai, o atneša ilgalaikius rezultatus, todėl vėliau ilgam nereikia minti grožio įstaigos slenksčio.

Turite sveiką odą ir aiškią ligos istoriją

Paskutinis, bet ne ką mažiau svarbus dalykas, kai svarstote apie plaukų šalinimą lazeriu – jūsų estetinės medicinos specialisto pritarimas. Tam tikros sveikatos būklės, pavyzdžiui, psoriazė, kitos odos ligos ar kraujotakos sutrikimai nėra suderinami su lazerinėmis procedūromis. Jeigu vartojate kokius nors vaistus, taip pat turėtumėte apie tai įspėti savo gydytoją.

Lazeriu negalima šalinti plaukų ant tatuiruotos odos plotų. Taip pat ši procedūra nerekomenduojama, jeigu pastaruoju metu skundžiatės nusilpusiu imunitetu ar jeigu neseniai jums buvo taikomas chemoterapinis gydymas. Taip pat plaukų šalinimą lazeriu patariama atidėti nėščioms ir maitinančioms moterims.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: