Marijonas Mikutavičius / Andriaus Ufarto nuotr. fotobankas.lt

Dažnai yra sakoma, kad nekęsti savo dainos tai tas pats, kas nekęsti savo vaikų. Tačiau atvejų, kai atlikėjo parašyta bei atliekama daina top hituose, pelno „Grammy“ apdovanojimus, o atlikėjas negali jos pakęsti. Kas lemia tokį atlikėjo nusistatymą prieš jo pačio kūrinį?

10. Marijonas Mikutavičius „Trys milijonai“

Pirmą syki nuskambėjusi 2000 metais daina „Trys milijonai“ turbūt yra puikiai žinoma visiems lietuviams. Tačiau kalbėdamas apie karjeros pradžią, dainos autorius M.Mikutavičius teigė, jog tuo metu, kai buvo išleista ši daina, jo gyvenimą drebino ne viena nesėkmė, tačiau atlikėjas be jų neįsivaizdavo gyvenimo. M. Mikutavičius šmaikštaudavo, kad viena įsimintiniausių nesėkmių yra jo įrašytos dainos, kurių jis pats nemėgsta.

„Esu įrašęs dainų, kurios man pačiam nepatinka. Manau, kad, jei visi atlikėjai būtų sąžiningi sau, kiekvienas turi tokių dainų.– teigė atlikėjas. Taip pat syki atlikėjas yra sakęs, jog „Tris milijonai“ dainą teko rašyti ne savo noru. „Tiesiog, man nežinant, mūsų prodiuseris pasakė – M. Mikutavičius sukurs himną. Buvau pastatytas prieš faktą ir turėjau tai padaryti. Tada pradėjau kurti ir su „Happyendless“ vaikinais sukūrėme“, – pasakoja atlikėjas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

9. Lady Gaga „Telephone“

Lady Gaga teigia negalinti pakęsti „Telephone“ vaizdo įrašo , kuris buvo sukurtas bendradarbiaujant su Beyonce. Daina, pavadinimu „Telephone“, buvo išleista trečiame Lady Gagos EP „The Fame Monster“ 2009 m, kuriame pasirodė ir pati Beyonce. Praėjus vos porai metų, 2011m. ši daina buvo nominuota „Grammys“ apdovanojimams kaip geriausias popmuzikos vokalinis kūrinys. Šis kūrinys labai greitai po jo išleidimo užėmė daugelio šalių populiariausių dainų sąrašus, o vaizdo įrašas iš karto po jo išleidimo perkopė 15 milijonų peržiūrų per mažiau nei penkias dienas. Taip pat šis vaizdo įrašas yra jau antrasis Lady Gagos ir Beyonces bendradarbiavimas, prieš tai jos kartu dirbo su vaizdo įrašu „Videophone“.

Nepaisant gerų santykių su Beyonce bei staigiai išpopuliarėjusios ir sėkmę atnešusios dainos, Lady Gaga teigia, kad nemėgsta šios dainos, o dar labiau muzikinio klipo. „Aš labai jos nekenčiu,- kalbėjo atlikėja- mes su Beyonce esame puiki komanda, tačiau tame vaizdo įraše yra daug prastų idėjų“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by R.E.M. (@rem)

8. R.E.M. „Shiny Happy People“

Roko grupė R.E.M. išleido vieną didžiausių savo karjeros įrašų 1991 metais kartu su „Out of Time“. Dviejų masyvių singlų „Shiny Happy People“ ir „Losing my Religion“ albumas papiktino daugybę senų gerbėjų ir rado grupei naują auditoriją.

Nepaisant to, jog ši daina buvo sėkmingiausia šios grupės karjeroje bei pasiekė top 10 geriausių hitų vietą JAV ir Jungtinėje Karalystėje, R.E.M. atvirai šneka apie nepykantą šiai dainai. Šis kūrinys turėjo linksminti Kinijos režimo idiotizmą, kuris tuo metu skleidė nuolatinius melus, o „Shiny Happy People“ daina Stipe’ui buvo nemaloni, nes išsivystė į pop radijui draugišką kurinį. Tai, kuo ji tapo, kažkaip reprezentavo propagandą, kuria dalijosi Kinijos vyriausybė. Tačiau kalbėdamas apie šią dainą R.E.M. kalba tik gerai apgalvodami atsakymus, nes kaip jie sako :“Kai kuriems žmonėms ši daina gali daug reikšti“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Radiohead (@radiohead)

7. Radiohead „Creep“

Anglų roko grupei Radiohead 1992-iais metais išleidus hitą „Creep“, ilgai nereikėjo laukto, kol gerbėjai pamils šią dainą. Nors tai yra daina, kuri nuvedė grupę ten, kur ji yra šiandien, tačiau patys atlikėjai teigia, kad daina iš tiesų nėra tokia gera.

Gerbėjai nuolat reikalaudavo tos pačios dainos, kuri sparčiai plito ne tik atlikėjų gimtinėje Britanijoje, tačiau ir JAV koledžo miesteliuose ir tarp jaunimo.

Per ateinančius porą metų gastrolių grupė pradėjo prarasti kantrybę nuolat girdėdami gerbėjų reikalavimus. „Atrodė, kad vėl ir vėl gyvename tas pačias keturias su puse savo gyvenimo minučių. Tai buvo nepaprastai varginanti patirtis“, – tose ankstyvosiose gastrolėse sakė Johnny Greenwoodas, net prisimindamas, kaip klausytojai šaukdavo dainos „Creep“ pavadinimą, o vos tik ją išgirdę, išeidavo iš koncerto nelaukdami kitų dainų.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by gabo ☀️ (@lordestars)

6. Lorde „Royals“

„Tai buvo geriausi mano metai“- teigė dainininkė Lorde, kalbėdama apie laikus, po dainos „Royals“ išleidimo. Kaip kūrėja teigė, jai tebuvo 16-18 metų, tad staigi sėkme apsvaigino bei suteikė labai daug pasitikėjimo savimi. Tuo metu mergina buvo pakerėta „Royals“, kai ji ją įrašė ir dar labiau džiaugėsi pasaulio nusiteikimu nuotaikingai dainai. Tačiau dainininkė jaučiasi per daug kartų girdėjusi šią dainą ir pačią melodiją, kurią syki sulygino net su „Nokia“ skambučio garsu. „Klausau, kaip žmonės dengia dainą ir kuria savo kūrinį – ir klausausi jo kiekviena forma, išskyrus originalią, kurią išleidau, ir suprantu, kad iš tikrųjų ji skamba siaubingai“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oasis (@oasis)

5. Oasis „Wonderwall“

Noelis ir Liamas Gollagheriai yra pagarsėję visame pasaulyje dėl akivaizdžios nepykantos vienas kitam. Vienas iš brolių, Noelis, teigė, kad nemėgo groti šio kūrinio, nes pasirinko jį atlikti būtent gitara. Jis pridūrė: „Kai dabar mane matote, groju akustine gitara visose dainose, kurios turėtų turėti akustinę gitarą? Ir tai skamba puikiai.“ Būtent šis brolis, buvęs „Oasis“ gitaristas ir vyriausiasis dainų autorius parašė ikoninį kūrinį, kuris buvo išleistas 1995 m. pavadinimu „Wonderwall“

Liamas atvirai gaili dainos ir yra pasakęs: „Kiekvieną kartą, kai turiu ją atlikti, noriu kikenti“. Jis užsimena, kad blogiausia yra tai, jog tai buvo toks grupės hitas, kad buvo tikimasi, jog gros bet kur, kad ir kur eitų, o tai privertė ją dar labiau nemėgti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Coldplay (@coldplay)

4. Coldplay „Speed of Sound“

„Speed of Sound“ buvo parašytas grupės Coldplay trečiajam studijiniam albumui „X&Y“ ir buvo išleistas 2005 metais. Šis kūrinys Jungtinėse Amerikos Valstijose pasiekė 8 vietą „Billboard Hot 100“ ir buvo sėkmingiausia jų daina, kol pasirodė „Viva la Vida“. 2008 metais. Negana to, ši daina buvo nominuota dviem „Grammy“ apdovanojimams bei laimėjo „Brit“ apdovanojimą ir taip pat buvo nominuotas „MTV Video Music Award“. Tačiau bėgant metams grupė vis mažiau mėgo dainą, kol beveik nustojo ją groti. Frontmanas Chrisas Martinas sako, kad jiems nėra smagu jį groti ir kad jie grojo tik septynis kartus nuo 2012 m. Taip yra todėl, jog C.Martin mano, kad šis kūrinys turi be galo prastą įrašą bei ši daina jam niekada neatrodė išpildyta bei gera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madonna (@madonna)

3. Madonna „Like A Virgin“

Madonna yra viena iš tų žmonių, kurie yra tokie garsūs, kad tereikia išgirsti jos vardą, jog žinotume apie ką tiksliai kalbam. Seniausi Madonnos populiariausi singlai yra 1980-ųjų metų popmuzikos kūriniai, kurie labai mažai susiję su vėlesne jos muzikine išraiška. Taigi, tai nėra didžiulė staigmena, kad, kaip teigė Fraseris McAlpine’as iš BBC, pati nemėgstamiausia visų laikų Madonos daina yra „Like A Virgin“, išleista 1984 metais. Teisybės dėlei, panašu, kad ji turi daug kritikos ir kitiems savo seniems hitams. McAlpine užsimena apie 2008 m. įvykį, kai ji pasakojo Niujorko radijui „Z100 FM“: „Nesu tikra, ar galiu dar kartą dainuoti„ Holiday “ar„ Like A Virgin “. Aš tiesiog negaliu – nebent kas nors man sumokėtų 30 milijonų dolerių ir tai dar nežinau ar to pakaktų.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KK – Host, Writer, Producer (@kevinashleknighton)

2. Kanye West „Gold Digger“

2005 m. Kanye Westas išleido „Gold Digger“ kūrinį, kuris yra apie moteris už pinigus tik sekančias reperius. Kaip paaiškėjo, „Gold Digger“ nebūtinai buvo vienas mėgstamiausių Westo kūrinių.

Westas sako, kad dainą jis padarė tokią, kokia ji yra tik norėdamas surinkti pinigų didesniam projektui. „Tada aš gaunu pinigus už„ Gold Digger “atlikimą, kuris man niekad nelabai patiko, tačiau žinojau, kad už„ Gold Digger “atlikimą man bus sumokėta“, – 2013 m. Westas pasakojo Zane Lowe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by James Blunt (@jamesblunt)

1. James Blunt „You‘re Beautiful“

2004-ųjų hitas „You‘re Beautiful“, išleistas Jameso Blunto, buvo didžiulis hitas ir iki šiol yra didžiausia J.Blunto sėkmė. Nepaisant to, kad šis kūrinys pasirodė 2004 m. perkamiausiame debiutiniame albume „Back to Bedlam“, užėmė pirmąsias vietas dešimtyje šalių, visame pasaulyje pardavė daugiau nei keturis milijonus egzempliorių, pelnė „Grammy“ nominaciją ir laimėjo „Ivor Novello“, tačiau atlikėjas Jamesas Bluntas norėtų atsiprašyti, kad prieš dešimt metų sukūrė savo „erzinančią“ meilės dainą „You‘re Beautiful“. Atlikėjas teigia, jog realiame gyvenime yra žaismingas, tačiau : „Rinkodara taip pat nutapė mane kaip beprotiškai rimtą žmogų, nuoširdų žmogų ir, kaip žino visi mano draugai, aš nesu nei vienas, nei kitas“, – tvirtino jis. “Turiu porą pernelyg emocionalių apgailėtinų dainų, dėl kurių esu žinomas, bet manau, kad dabar pasukau kitu kampu. Žmonės gali pastebėti, kad į save nežiūriu taip rimtai.”

Taip pat skaitykite: 10 puikių XXI a. muzikinių duetų ir kolaboracijų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: