Volodimyras Zelenskis. EPA-ELTA nuotr.

Labai talentingas rusų disidentas Dmitrijus Bykovas šiuo metu rašo knygą „VZ“. Apie Ukrainos prezidento fenomeną. Bykovo teigimu, Zelenskis labai svarbus ir tuo, kad reabilitavo šiuolaikinėje politikoje humanitarinį pradą. „Jis talentingai suvaidino herojų ir galiausiai pats tapo herojumi, kuris tapo įkvėpimo šaltiniu kitiems.“

Knygą Bykovas planuoja baigti rudenį. Tiesa, dar neturi jokios sutarties u kokia nors leidykla ir pats teigia, kad tai tikrai nekomercinė knyga ir jis negalvoja apie honorarą. Beje, pats laikas Lietuvos leidyklos susisiekti su Bykovu ir sutarti dėl teisės publikuoti lietuvišką knygos vertimą.

Zelenskis labai talentingas ir kūrybingas. Politikoje, deja, tai nėra lengva išnaudoti, nes nestandariniai sprendimai susiduria su didžiule sistemos, kurią įprasta keikti, bet tuo pat metu jos įsikibus laikytis, atatranka. Tačiau nutinka ypatingos akimirkos, kai įprasta pasaulio tvarka griūva, ir tada vienas pasirinkimas, išsakyta frazė nulemia valstybės, o gal, kaip patetiškai neskambėtų, pasaulio ateitį.

Tikrai galima išsakyti daug kritinių žodžių dėl to, kaip Zelenskis reagavo į užsienio žvalgybos informaciją, kaip rinkosi komandą, kovojo su korupciją, tačiau iki-karinis Zelenskis jau praeitis, kai prasidėjo karas, išvydome Prezidentą, kuris įkvepia stiprybės visam laisvam pasauliui, kuris yra pasiryžęs mirti už tai, kuo tiki. Jo atsakymas amerikiečiams, siūlantiems evakuaciją, bus įrašytas į istorijos vadovėlius: „Man reikia ne pavėžėjimo paslaugų, o daugiau ginklų.“

Zelenskis nuosekliai ir net griežtai kreipiasi į Vakarų politikus, reikalaudamas didesnio įsitraukimo į kovą. Jis primena daug skambių žodžių, kuriuos politikai yra išsakę. Tai turi būti patvirtinta darbais.

Zalenskio įtaigos jėga ne tik taikliai parinkti žodžiai, režisieriaus ir aktoriaus talentas, bet svarbiausia tai, jog visi suprantame, kad būtent jis turi teisę reikalauti iš kitų, nes ryžosi surizikuoti viskuo, nes parodė, kad už laisvę ir valstybę, kurios vairas jam patikėtas, jis iš tiesų sutinka atiduoti gyvybę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: