Instagram archyvo nuotr.

Praėjusį mėnesį Billie Eilish Instagram paskyroje papasakojo savo sekėjams apie Veganuary (kiekvienų metų sausio mėn. vykstantis renginys, skatinantis žmones valgyti veganišką maistą ir naudoti veganiškus produktus).

Muzikantė dažnai naudojasi savo platforma, kad informuotų gerbėjus apie augalinės mitybos naudą žmonėms ir planetai.

Dabar Eilish žengė dar vieną žingsnį ir remia mėnesį trunkantį iššūkį, kurio metu žmonės raginami 31 dieną valgyti tik augalinės kilmės maistą. Savo Instagram ji parodė nespalvotą savo nuotrauką su Veganuary logotipu. Prie nuotraukos pridėta citata: „Valgydami mažiau mėsos ir daugiau augalinio maisto, galime suteikti Žemei šansą kovoti“.

Darbas aplinkos labui

Bilie Eilish pasinaudojo savo šlove skleisdama informaciją apie klimato krizę. Veganuary propagavimas – tai naujas būdas, kuriuo ji tai darė.

2022 m. Eilish surengė šešis pasirodymus O2 arenoje Londone, kurie buvo jos turo Happier Than Ever dalis. Tomis dienomis, kai ji ten koncertavo, salėje niekur nebuvo patiekiami jokie gyvūninės kilmės produktai. Taip pat buvo surengtas renginys Overheated Live, skirtas informuotumui apie klimato kaitą.

Koncerto lankytojai buvo raginami eiti į klimato renginį, kuriame dalyvavo aktyvistų pranešėjai ir buvo pateikta svarbi informacija apie tai, kaip mitybos pakeitimas augaliniu maistu gali padėti aplinkai. Renginyje vienas iš Plant Based News įkūrėjų Robbie Lockie vedė diskusiją apie tai, kaip svarbu keisti mūsų maisto racioną.

Eilish neseniai parėmė organizacijos Friends of the Earth kampaniją „Klimatui palankaus maisto mokyklose programa“.

Veganuary prasidėjo 2014 m. ir nuo to laiko labai išpopuliarėjo. Pernai jame dalyvavo 629 000 žmonių. Veganuary parėmė ir daug garsių žmonių, pavyzdžiui, Joaquin Phoenix, seras Paul McCartney ir Alicia Silverstone.

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: