Kalifornijos Mohavės dykumos smėlynuose kyšo moters veidas ir ranka. Mozaikos instaliacija – Pietų Afrikos Respublikos skulptoriaus Danielio Poperio darbas. Ją galima rasti Mojave Moon rančoje, esančioje Džošua Medžio nacionalinio parko vietovėje. Didžiulė skulptūra yra ir keistoka, ir kartu taikli. Ji sukurta siekiant priminti žmonėms apie jų dvasinę vietą visatoje.

Veidas yra beveik 10 metrų aukščio ir turi visus bruožus, kuriais išsiskiria Poperio darbai. Moteris žvelgia žemyn ir yra užmerkusi akis, taip yra sukuriama susimąstymo nuotaika. Rankos yra 8 metrų aukščio, o delnuose yra apvalios skylės. Dichroinės stiklo veidrodinės plytelės panaudotos mozaikos gabalėliams, kurie apjuosia šių apskritimų kraštus. Taigi mozaikos, kuri matoma ir ant moters veido, šviesa ir spalva keičiasi priklausomai nuo aplinkos.

Kūrinys yra pavadintas „Transmisija“ jis vaizduoja, kur susitinka Žemė ir Dangus. O kartu ir vietą, kur susitinka fizinis ir dvasinis pasaulis. Žmonės kviečiami pasisemti energijos ir šviesos, kurią skleidžia rankos bei pasidžiaugti simboliais, nutapytais ant skulptūrų.

„Nors motyvai nukreipti į dangų, skulptūra „Transmisija“ yra giliai įsišaknijusi žemėje, o jos nematomas kūnas, galima įsivaizduoti, driekiasi toli po dykumos smėliu“, – sako menininkas. „Skulptūrinė figūra kviečia mus susimąstyti apie mūsų vietą kosmoso platybėse ir mūsų ryšį su žeme bei visata.“

Nuo to laiko, kai 2021 m. buvo pastatytas skulptūra „Transmisija“, ji sukėlė nemažai sąmyšio. Rančoje, kurią galima išsinuomoti per „Airbnb“, viešai lankytis negalima. Todėl savininkai netoliese esančiame kelyje pastatė apžvalgos aikštelę, kad smalsuoliai galėtų apžiūrėti ir nufotografuoti skulptūrą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: