Elonas Muskas EPA-ELTA nuotr.

Socialiniame tinkle „Twitter“ pasirodęs „Tesla” ir „SpaceX” įkūrėjo milijardieriaus Elono Musko pasisakymas, kuriame jis siūlo sprendimą, kaip neva užbaigti Rusijos invaziją į Ukrainą sukėlė tikrą sąmyšį ir pasipiktinimų audrą. Tarp keistokų milijardieriaus pasiūlymų – Krymo atidavimas Rusijai ir Ukrainos neutralumas. Reaguodami į vieno turtingiausių palnetos žmonių nusišnekėjimą pasisakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, kiti aukšti Ukrainos pareigūnai, ir netgi Gitanas Nausėda.

Pasak milijonieriaus reiktų iš naujo surengti rinkimus Rusijos neteisėtai aneksuotose Ukrainos teritorijose, stebint Jungtinių Tautų stebėtojams, Ukrainai paskelbti neutralitetą, o Krymą perduoti Rusijai.

Pasak pačio Musko, tai, kad Krymas priklauso Ukrainai, esą buvo Sovietų Sąjungos lyderio Nikitos Chruščiovo kaltė. Taip pat pasak jo, Ukraina turėtų užtikrinti geriamojo vandens tiekimą į Krymą.

Ne gana to, E. Maskas pie pasisakymo pridėjo balsavimo galimybę, tam kad internautai galėtų patvirtinti arba atmesti jo pasiūlymą.

Ukrainos prezidentas. V. Zelenskis savo „Twitter“ sekėjų ironiškai paklausė, koks E. Muskas jiems labiausiai patinka – palaikantis Ukrainą ar Rusiją. Ir pridėjo internetinio balsavimo gallimybę.

„E. Muskai, yra geresnis planas: Ukraina išlaisvina savo teritorijas, įskaitant Krymą, Rusija įvykdo demilitarizaciją ir privalomą denuklearizaciją, kad daugiau niekam nekeltų grėsmės, o karo nusikaltėliai stoja prieš tarptautinį tribunolą“, – vienas pirmųjų atsakė į „žolę” rūkančio milijardieriaus svaičiojmą  Ukrainos prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas.

Buvęs Ukrainos ambasadorius Vokietijoje Andrijus Melnikas lakoniškai pasiuntė Muską „velniop”.

O Lietuvos lyderis, prezidentas Gitanas Nausėda „Twitter“ pasisakė štai kaip: „Kai kažkas bando pavogti tavo Teslos ratus, tai nepadaro jo teisėtu automobilio ar ratų savininku. Net jeigu tie ratai tikina balsavę už vagystę“.

Pasak Lietuvos Respublikos seimo nario Mato Maldeikio, „vakar Tesla pateikė trečio ketvirčio rezultatus. Jie tragiški. Akcijos eina minus 8 procentai. Todėl ir atsirado tas tweetas apie Ukrainą. Jis tik pridengė savo problemas Ukraina ir pasinaudojo reakcija uždengdamas akcijų naujieną.”
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: