© Vilmanto Ramono nuotr. KaunoZinios.lt

Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacija ragina ištirti, ar tinkamai buvo gydyti Kaune įsikūrusiame zoologijos sode šiemet nugaišę baltasis lokys ir liūtas, rašo dienraštis “Kauno diena”.

“Esame labai sunerimę dėl Lietuvos zoologijos sode laikomų gyvūnų priežiūros ir jų gydymo. Norime, kad būtų sudaryta grupė iš įvairių specialistų taikytiems gydymo planams įvertinti ir įsitikinti, kad sirgusiems gyvūnams – liūtui Simbai ir baltajam lokiui Kasparui – buvo paskirtas tinkamas gydymas”, – sakė organizacijos direktorė Brigita Kymantaitė.

Organizacija kreipėsi į Aplinkos ministeriją bei Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybą taip pat prašydama nurodyti Lietuvos zoologijos sode dirbančių veterinarijos gydytojų kvalifikacijos kėlimo formas ir būdus dirbant su nelaisvėje laikomais laukiniais gyvūnais.

Lietuvos zoologijos sodo vyriausiasis veterinarijos gydytojas Viktoras Siniauskas teigė neprieštaraująs prašymui tirti, kaip gydomi gyvūnai.

“Tirti, kaip buvo gydomi gyvūnai, galima, bet tai jau buvo tirta. Ketvirtadienį buvo atvykusi Valstybinė veterinarijos tarnyba ir žiūrėjo”, – teigė V.Siniauskas.

Lietuvos zoologijos sodas Kaune atidarytas 1938 metais, jame šiuo metu yra apie 250 skirtingų gyvūnų rūšių ir apie 2 tūkst. gyvūnų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: