Visiems yra gerai žinoma, kad saugos diržai išgelbsti gyvybes, tačiau kiekvienais metais atsiranda tokių, kurie dėl to, kad nesegėjo saugos diržų – miršta. Naujojoje Zelandijoje per metus miršta apie 90 žmonių vien dėl to, kad nesegėjo saugos diržų. Anot NHTSA, Jungtinėse Amerikos valstijose žūvančių žmonių skaičius adidėjo iki 2,500. Naujosios Zelandijos transporto agentūra norėdama priminti apie saugos diržų užsisegimo svarbą, paprašė žmonių, išgyvenusių autoavarijas dėka saugos diržų, papasakoti savo istorijas.

Remiantis statistikos duomenimis, dažniau saugos diržų neužsisega jauni vyrai. Šios organizacijos kreipėsi į dešimtį jaunų Naujosios Zelandijos vyrų, kurių gyvybės buvo išgelbėtos dėka jų atsargumo ir noro apsaugoti save. Kvietimas sudalyvauti projekte buvo išsiųstas visiems jauniems vyrams, kurie tuo metu išgyveno autoavarijas. Jų paprašyta pasidalinti savo patirtimis šia tema. Iš šimto, kurie atėjo ir pasidalino savo istorijomis, dešimt buvo atrinkti reprezentuoti šiam sumanymui.

Naudojantis užfiksuotomis po susidūrimo nuotraukomis, grimo komanda atgamino dalyvių autoįvykio susižeidimus. Tada jie buvo nufotografuoti savo namuose, pateikdami pasauliui savo žaizdas, tarsi garbės medalius. Nors žaizdos gali atrodyti baisios ar grotestiškos, kita alternatyva būtų buvusi dar baisesnė. Liamui, kuris buvo nukirstas sunkvežimio netoli savo namų, tai suteikė atsibudimą iš komos tuo metu, kai gimė jo dukra. Diono atveju, jo saugos diržas paliko tik kelis susibraižymus po to, kai šlapia kelio danga privertė jo mašiną nuslysti į griovį ir likti tenais apsivertus.

Šios reklamos yra iškabinamos kiekvieno vyro gimtajame mieste bei renginiuose, vykstančiuose už miesto ribų. Viso to tikslas – pakeisti nusistatymą, kad prisisegti saugos diržus būtina tik vaikams ir seniems žmonėms. Tikimės, kad šios foto istorijos padės suprasti saugos diržų devėjimo svarbą.

1

2

3

4

5

7

10

11

12

Taip pat skaitykite: Fotografas atskleidžia stulbinantį kontrastą tarp vartojančių narkotikus ir „švarių“ žmonių [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: