Ivanka Tramp ir Džeredas Kušneris / Fb.com archyvo nuotr.

Donaldo Trampo dukra ir jos vyras neėmė užmokesčio už savo darbus Baltuosiuose rūmuose, tačiau jie „susikrovė“ daug išorinių pinigų, atskleidė organizacija „CREW“.

Ivanka Tramp ir Džeredas Kušneris bandė save pavaizduoti kaip pasiaukojančiais valstybės tarnautojais atsisakydami priimti atlyginimus iš valstybės, kai dirbo Baltųjų rūmų patarėjais buvusiam prezidentui Donaldui Trampui.

Tačiau pora, kuri praėjusiais metais išleido 30 mln. USD valdai Floridos saloje, vis dėlto per ketverius metus užsidirbo nuo 172 mln. iki 640 mln. USD išorinių pajamų iš savo nesuskaičiuojamų verslo interesų Trampo administracijoje, pirmadienį paskelbė „CREW“ organizacija.

Tikslų buvusio prezidento dukters ir žento uždarbį sunku nustatyti, nes, anot grupės, „pajamos kartais buvo pateikiamos labai įvairiai“ ir padengtos kelis mėnesius iki jų apsigyvenimo Baltuosiuose rūmuose.

Fb.com archyvo nuotr.

Tačiau net ir pagal mažiausią šių pajamų skalę, pora užsidirbo maždaug 43 mln. USD per metus – arba po 21,5 mln. USD kiekvienam.

Daugumai D. Trampo Baltųjų rūmų patarėjų buvo mokama 183 000 USD per metus.

Pasak „CREW“, didžiąją dalį Ivankos Tramp pajamų (apie 13 mln. USD) sudarė jos nuosavybės dalis iš Vašingtono „Tramp“ viešbučio. Grupė apibūdino viešbutį kaip „įtakų platinimo vietą Trampo administracijoje“.

Ivanka Tramp ir Džeredas Kušneris / Fb.com archyvo nuotr.

Gali būti, kad Ivanka Tramp daugiausia pasiekė su „užsienio prekių ženklų naudojimu išėjus iš Baltųjų rūmų“, – pridūrė grupė. Rusijos, Kinijos ir Japonijos valdžios institucijos atnaujino arba patvirtino prekių ženklus, kol jos tėvas buvo prezidento pareigose.

Tuo tarpu Džeredo Kušnerio investicijos Trampo administravimo pradžioje į nekilnojamąjį turtą kompanijoje „Cadre“ pakilo nuo 5 iki 25 mln. USD ir vėliau nuo 25 iki 50 mln. USD, praneša „CREW“.

„Nepaisant to, kad aukščiausias Baltųjų rūmų etikos pareigūnas pasakė, kad Kušneriui „pagrįstai būtina“ nutolti nuo „Cadre“, kad galėtų tinkamai atlikti savo darbą Baltuosiuose rūmuose, jis niekada to nepadarė“, – pranešė „CREW“, cituojant bendrovės interesų konfliktą su Trampo administracijos programa „Galimybių zonos“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: