Jeronimas Milius. ELTA Juliaus Kalinsko nuotr.

Jeronimas Milius – dainininkas, grupės „Soul Stealer“ vokalistas, 2008 m. Lietuvos atstovas Eurovizijoje, dabar dažnai pastebimas teatro scenoje, atliekantis įvairius vaidmenis miuzikluose, įvairių projektų dalyvis, teisėjas. Tai žmogus, kuris savo gyvenimą visiškai yra pašventęs muzikai bei teatrui.

Šį atlikėją atliekantį muzikinius kūrinius buvo galima pastebėti ir ketvirtadienį Vilniuje, Lukiškių aikštėje, vykusiame jubiliejiniame koncerte – mitinge skirtame paminėti okupacinės kariuomenės išvedimo iš Lietuvos 30-metį. Šiame koncerte dalyvavo bei jį stebėjo daugybė garsių Lietuvos žmonių. Visi susirinkusieji džiaugėsi muzikiniu vakaru skirtu Lietuvos laisvei ir po 30 metų vis dar su užsidegimu skandavo garsiąją frazę – „Red Army Go Home!“

Jeronimas Milius. ELTA Juliaus Kalinsko nuotr.

Muzikas Jeronimas Milius susidomėjo mokykloje, baigdamas ją, 2003 metais, kartu su gitaristu Enriku Slavinskiu įkūrė sunkiojo metalo grupę „Soul Brothers“. Kurią vėliau, po muzikinės pertraukos, 2008 metais, pervadino į „Soul Stealer“. Ją sudarė  grupės įkūrėjai vokalistas Jeronimas Milius ir gitaristas Enrikas Slavinskis bei bosinė gitara – Kęstutis Žigė ir būgnai – Šarūnas Venckus. Grupė grojo daugelyje festivalių bei konkursų ne tik Lietuvoje, bet užsienyje. Jeronimas Milius itin išgarsėjo po savo pasirodymo „Eurovizijos“ dainų konkurse Serbijoje, atstovaudamas Lietuvą 2008 m., atlikdamas baladę „Nomads in The Night“. Serbijos sostinėje Belgrade vykusiame konkurso pusfinalyje dainininkas užėmė 16 vietą ir į finalą nepateko, tačiau, jis pats teigė, kad tai jam atvėrė daug galimybių muzikiniame pasaulyje.

Trumpam savo veiklą nutraukusi grupė vėl susibūrė po šio įvyko ir 2008 metais pasirodė debiutinis grupės albumas pavadinimu „Soul Stealer. Taip pat, 2010 metais pasirodė ir antrasis grupės albumas – „Feel the Steel“.

Pats atlikėjas dažnai teigia, kad jokių specialių, su muzika susijusių studijų nėra baigęs, tačiau vokalo mokėsi pas tikrus šios srities profesionalus – garsius Lietuvos roko muzikos atstovus – Česlovą Gabalį bei Povilą Meškėlą, vėliau pas operos dainininką bei muzikos pedagogą – Vladimirą Prudnikovą, su pastarojo dukrą, taip pat garsia operos soliste Ieva Prudnikovaite parengę bendrą programą ir dainavę duetu. Atlikėją dažnai galima išvysti ir televizoriaus ekranuose, jis dalyvauja įvairiausiuose muzikiniuose projektuose. 2008 metais dalyvavo LTV muzikiniame projekte „Triumfo arka“, užėmė 4-ąją vietą. 2013 metais dalyvavo LRT muzikiniame projekte „Auksinis balsas“, kuriame užėmė pirmąją vietą. 2021 metais J. Milius kartu su Jogile dueutu dainavo projekte „Dainuok su manimi“. Tačiau, šiais metais likimas atlikėjui pirmą kartą lėmė išbandyti savo jėgas kitoje barikadų pusėje – jis tapo projekto „Muzikinė kaukė“ teisėju.

Jeronimas Milius. ELTA Juliaus Kalinsko nuotr.

Kaip žinoma, atlikėjui itin artima ir teatro scena, be jos jis neįsivaizduoja savo gyvenimo. Apie darbą teatre  žinomas atlikėjas atvirauja: „Miuziklas – tai tobulas dramos, koncerto ir šokio spektaklio mišinys, galintis įtikti net išrankiausiam žiūrovui. Dalis žmonių vengia teatro dėl jiems per sudėtingai užkoduotos informacijos ar žinutės jame, kiti nemėgsta koncertų dėl jų paprastumo, treti nesiryžta įžvelgti pasakojamų istorijų ir emocijų šokio judesiais, tad miuziklo žanras puikiai sukombinuoja visus tris šiuos žanrus ir yra itin prieinamas įvairiausių pomėgių žiūrovui. Man miuziklas tai būsena, kurioje galiu nugyventi neįtikėtinus gyvenimus, patirti maksimalias emocijas, bei kelias valandas būti kitame laikotarpyje ar pasaulyje, pasijusti visiškai kitu žmogumi.“ Teatro scenoje J. Milius yra atlikęs daugybę vaidmenų: pats pirmasis, Klopenho vaidmuo – 2007 m. UAB „Renginių marketingo agentūra“ statytame miuzikle „Paryžiaus Katedra“, 2008 – 2012 m. miuziklo „Paryžiaus Katedra“ Klopeno vaidmens atlikėjas, 2008 metais miuzikle „@Hoffmann_Spragtukas“ (muzikinė E. T. A. Hoffmann’o pasakos ir P. Čaikovskio baleto „Spragtukas“ interpretacija) Spragtuko vaidmuo, 2009 m. Leonard Bernstein pjesės „The Mass“ koncertinio atlikimo su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, „Rock singer nr.1“ partijos atlikėjas, 2009 m. Andrew Lloyd’o Webber’io ir Tim Rice‘o roko operoje „Jėzus Kristus superžvaigždė“ Jėzaus vaidmuo, nuo 2010 m. vasario „Bohemiečių“ pastatyto Stephen’o Sonheim’o muzikinio trilerio „Svynis Todas – demonas kirpėjas“ Entonio vaidmuo, 2010 m. birželį Azerbaidžiane, tarptautiniame projekte-miuzikle „Paryžiaus katedra“, Klopeno vaidmuo, Nuo 2011 m. Elthon‘o John‘o ir Tim‘o Rice‘o miuzikle „Aida“ Radameso vaidmuo, valstybiniame Kauno muzikiniame teatre bei „Bohemiečių“ pastatytoje V. A. Mocart’o operoje „Užburtoji fleita“ šventiko ir kareivio vaidmenys bei daugybė kitų vaidmenų. Naujausi vaidmenys – nuo 2017 m. gegužės mėnesio Laimio Vilkončiaus ir Sigito Gedos roko operoje „Eglė“ Žilvino vaidmuo, Roko Radzevičiaus ir Aistės Smilgevičiūtės miuzikle „Eglė žalčių karalienė“ Žalčio brolio vaidmuo, nuo 2018 m. lapkričio mėnesio Kipro Mašanausko ir Romo Lileikio miuzikle „Mindaugas karalius“ Mindaugo vaidmuo bei 2019 m. Leonard Berstein ir Stephen Sondheim miuzikle „West Side story“ Riff vaidmuo, Estijos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Prieš dvejus metus atlikėjas pradėjo siekti savo solinės karjeros, tai vadina nauju savo gyvenimo etapu ir išleido keletą dainų. Pirmoji jo, kaip solo atlikėjo išleista daina „Manyje“. Prieš metus atlikėjas išleido ir dainą „Tavęs“ ir pirmąjį muzikinį klipą, kurį filmavo svajingame Lietuvos pajūryje. Apie jo muzikos stilistikai nebūdinga kūrinį atlikėjas atvirauja, jog tai yra bandymas atrasti save ir išbandyti kažką naujo: „Taip, jis toli nuo roko. Noriu išbandyti kiek kitokį dainavimo stilių. Jau kuris laikas sėkmingai lipdau savo solinę dainų programą ir joje yra įvairaus skambesio kūrinių. „Tavęs“ –  nostalgiška daina, kiek primenanti aštuntą ar devintą praėjusio amžiaus dešimtmetį. Man gražus toks skambesys ir dermė.“ Nors atlikėjas apie savo asmeninį gyvenimą itin daug neatvirauja, prieš šią premjerą Jeronimas Milius kartu su savo žmona – Karina Krysko – grupės „69 danguje“ atlikėja, su kurią prieš dvejus metus, privačioje ceremonijoje, sumainė aukso žiedus, pristatė ir bendrą kūrinį „Meile, lėk“. Abu atlikėjai pradėjo savo solines karjeras, tačiau, juos vis dar dažnai galima kartu pamatyti ne tik teatro scenoje, bet ir koncertuojančius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: