HBO nuotr.

ĮSPĖJIMAS! Šis straipsnis neskirtas jaunesniems kaip 18 metų skaitytojams.

Danas Reedas  „Niekados šalies beieškant“ režisierius pristato filmą, kuriame yra detaliai aptariami siaubingi seksualiniai kaltinimai pop karaliui Maiklui Džeksonui.

„Pornografija ir saldainiai“ taip su sunkiu atodūsiu pasitaria Jamesas Safechuckas kalbėdamas apie netrukus pasirodančią HBO dokumentiką „Niekados šalies beieškant“, kurioje prisimena begalinius Maiklo Džeksono seksualinius priekabiavimus jam būnant vaiku. Keturias valandas trunkantis filmas pasakoja jo bei Wade Robsono, dar vieno berniuko, kuris sakosi daug metų buvęs slaptas vaikas-meilužis, istorijas.

Abiem atvejais filmas teigia, kad Džeksonas ieškojo tų vaikų, kurie jį dievindavo, lėtai suviliodamas tėvus su kelionėmis, namais ir pinigais, kol tuo metu psichologiškai manipuliuodavo berniukais priversdamas juos manyti, kad jie atsakingi už seksualinius nusikaltimus. Berniukams esą iš pradžių atlikėjo pataikavimai patiko (kuris 80-jų vaikas neapsiverktų iš džiaugsmo, kai jam padovanojama „Thriller“ striukė ar „Smooth Criminal“ kepurė?). Visa tai leidžia geriau suprasti išsamią seksualinių kaltinimų Džeksonui situaciją, kuri yra dar baisesnė, pagalvojus ką teko tiems berniukams iškęsti.

Jamesas Safechuckas pirmą kartą susitiko su Džeksonu, kai jiems teko kartu suvaidinti 1988 metų „Pepsi“ reklamoje. Abu tapo neišskiriami, Džeksonas dažnai lankydavosi Safechucko namuose, kartu pasiimdavo į koncertinius turus ir anot Safechucko dosniai apdovanodavo papuošalais (įskaitant deimantinį žiedą, kurį esą dainininkas esą panaudojo surengti tariamai vedybų ceremonijai). Safechuckas prisiekia, kad Jaksonas duodavo išgerti vyno išnaudojo seksualiai berniuką kada tik galėdavo „Niekados šalies“ sodyboje bei viešbučių kambariuose, kai jie važiuodavo po keliones (jo mamai dažnai būdavo užsakytas atskiras kambarys).

Panašiu laiku, Džeksonas susitiko su penkiamečiu australu Wade Robsonu po to, kai berniukas laimėjo antrininko šokio konkursą. Panašiai kaip ir Safechuckas, Robsono šeimyna teigia, kad Džeksonas juos taip suviliojo prabangiu gyvenimu, tuo pat metu užsiimdavo seksu su jų sūnumi. Kai jie buvo atskirai, Džeksonas skambindavo ir faksu siūsdavo žinutes Robsonui kiekvieną dieną, dažnai pasak jo motinos užsikalbėdamas „nuo šešių iki septynių valandų“.

Iškalbūs pokalbiai su Safechucku ir Robsonu apie seksualinius santykius bei išnaudojima, kurį jie teigia patyrę, palieka mažai vietos vaizduotei. Tokios frazės kaip „kruvini apatiniai“, „suspausdavo krūtų spenelius, iki kol ejakuliuodavo“ ir „suagusio vyro genitalinis organas buvo mano septynmečio burnoje“ yra sunkūs išklausyti, bet galbūt reikalingi suprantant, kas laukia šių vyrukų išviešinant tokius kaltinimus.

Neužilgo HBO kanale pasirodysiantis filmas sulaukia stipraus spaudimo ir pasipriešinimo iš atlikėjo aplinkos.  „Niekados šalies beieškant“ režisierius Danas Reedas teigia, kad Džeksono turto agentūra neturi priežasties kritikuoti jo filmą ir yra optimistiškas, nes tiki, kad visa tai leis plačiau kalbėti apie seksualinius priekabiautojus užimančias aukštas visuomenės pozicijas.

HBO

Tai nėra filmas apie Maiklą Džeksoną. Filmas yra apie Robsonus ir Safechucksus ir jų susidūrimus su Džeksonu. Aš niekada nesusitikau su Maiklu Jaksonu, niekada nepaėmiau interviu, aš nežinau, kas įvyko praeityje ar jo psichologiame pasaulyje, kad privertė jį prievartauti jaunus berniukus ir nenoriu spėlioti. Nemanau, kad patyrus tragišką vaikystę, ji nusprendžia tavo elgesį vėliau gyvenime. Ne visi, kurie turėjo blogą vaikystę ar buvę seksualiai išnaudoti, tampa seksualiniais priekabiautojais. Daug žmonių Twitterio platformoje klausia: „Kodėl Robsonas gynė Džeksoną teisme? Kodėl jis nebėgo pas savo mamą sakydamas, kad Maiklas Džeksonas darė tokius dalykus?“ Na, nes ne taip veikia seksualinis išnaudojimas. Ir aš manau, kad šis filmas parodo tai gan aiškiai. Išnaudotojai sugeba priversti savo aukas juos įsimylėti. Kaip Wade sako, kad jis visą gyvenimą galvojo, kad jo ir Jaksono draugystė buvo pozityvus dalykas. Bet tai nesąmonė ir jam buvo labai sunku tai pripažinti.“ – teigia filmo režisierius.

Daugelis pasaulio radijo stočių šiomis dienomis atsisako Maiklo Džeksono dainų savo repertuare. Britų Nacionalinis futbolo muziejus ką tik išėmė atlikėjo skulptūrą iš savo ekspozicijos ir skandalo epicentras vis labiau įsisiūbuoja.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: