ĮSPĖJIMAS! Šis straipsnis neskirtas jaunesniems kaip 18 metų skaitytojams.

Dailininkas Liusjenas Froidas net pačius gražiausius žmones paversdavo šaltais ir atgrasančiais. Matyt, dėl to, kad dailininkas tapydavo tik gerai psichologiškai ištyrinėtus žmones: draugus ir šeimos narius, žmonas ir meilužes bei, galiausiai, menininkas vaizduodavo patį save.

L. Froidas. buvo XXa britų menininkas, garsus nupieštais ir nutapytais nemaloniais, anatomiją išryškinančiais piešiniais. Dailininkas gimė 1922 m. gruodžio 8 d. Berlyne. Jo tėvas Ernstas Froidas buvo architektas, mama Lucie Brasch garsi meno istorikė, o senelis Z. Froidas − buvo garsus XX a. pradžioje, austrų psichiatras, psichologas, psichoanalizės pradininkas. Manoma, kad dailininko polinkį paišyti gerai išanalizuotus žmones ir portretuose perteikti tam tikrą jų charakterį galėjo paskatinti būtent senelis.

L. Froidas gyveno bohemišką gyvenimą. Jis buvo nepaklusnus valdžiai, santvarkai, nuolatos maištaudavo, taip pat buvo išmestas iš kelių dailės mokyklų. Jau nuo pat mažens dailininkas nesielgė kaip visi, dažnai eidavo prieš srovę, kas ir lėmė jo visiškai neįprastą tuo laikotarpiu meninį stilių. Visi jo portretai iki pat menininko gyvenimo pabaigos išlaikė tą patį savitą modernaus realizmo stilių.

Garsi L. Froido pavardė pritraukė intelektualius, pasiturinčius žmones, kurie jam padėjo kūrybiniame gyvenime bei užmegzti daugybė naudingų pažinčių su garsiais žmonėmis. Menininkas susidraugavo su intelektualu Stephen Spender, jo rėmėju tapo pasiturintis kolekcionierius Peter Watson. Dėl šios priežasties L. Froidas nevaržomai galėjo užsiiminėti tapyba. Tačiau didžiausias meninis lūžis jo gyvenime nutiko, kai gyvendamas bohemišką, visiškai nerūpestingą gyvenimą kartu su Britanijos aristokratų, socialistų ir menininkų kompanija jis susidraugauja su dailininku Francisas Baconas. Nauja draugystė su dailininku praplėtė L. Froido meninį suvokimą apie meną ir kūrybą.

Lucian Freud 2

Dailininkas dažnai savo kūriniuose naudojo impasto tapymo būdą, kai dedamas storas aliejinių, akrilinių ar guašo dažų sluoksnis ant drobės. Tokiu būdų yra siekiama išgauti iškilusį, šviesą atspindintį vaizdą. 1947 m. dailininkas sukūrė pirmą reikšmingą paveikslą „Mergina su tamsiu švarku“ − draugės portretą. Vėliau jis nutapė „Padingtono interjeras“ paveikslą , kuris tiksliai atskleidė L. Froido kūrybos esmę – realistinį žmogaus vaizdavimą, išryškinant to žmogaus emocinę būseną ir psichologinius bruožus. Be to L. Froidas ypač mėgo paišyti savo motinos portretus, jos portretų dailininkas turi visą kolekciją. Jis taip pat mėgo paišyti grafinio stiliaus portretus. Sukūrė ne mažiau kaip 75 ofortų. Dauguma darbų buvo nupaišyti jo įkurtoje modelių studijoje.

Lucian Freud 1

Ir šiomis dienomis menininkas ir jo darbai yra žinomi visame pasaulyje. Dauguma žavisi L. Froido darbais ir tuo, kad dailininkas niekada nesiekė idealizuoti piešiamo žmogaus, kiekviename portrete jis norėjo atskleisti individualias žmogaus emocines ir psichologines būsenas, išryškinti kūno netobulumą, sąmyši, liūdesį ir kitas slogias emocijas.

Lucian Freud 13

Lucian Freud 11.jpg
Lucian Freud 10

Lucian Freud. Fine Art. Naked Portrait Standing, 1999 - 2000.

Lucian Freud 8

Lucian Freud 7

Lucian Freud 6

Lucian Freud 5

Lucian Freud 4

Lucian Freud 12

Lucian Freud 3.jpg

Lucian Freud 3

Lucian Freud 0.jpg

Lucian Freud

Lucian Freud 99

Taip pat skaitykite: Moterų kūnai iš niekada nematytos perspektyvos [FOTO] (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: