Kremliaus kritikas A. Navalnas paskelbė, kad nauja Antikorupcinio fondo (FBK) valdybos pirmininke paskirta Marija Pevčich. „Per pastaruosius dvejus metus jos visuomeninė veikla padarė ją ryškia politine lydere. Jūs ją gerai pažįstate, todėl neabejoju, kad ji puikiai dirbs ir naujose pareigose“, – sakė A. Navalnas apie A. Pevčich, FBK tyrimų padalinio steigėją ir ilgametę vadovę.

A. Navalno pareiškimas paskelbtas po to, kai šio mėnesio pradžioje iš FBK valdybos pirmininkės pareigų atsistatydino jo dešinioji ranka Leonidas Volkovas. Jis netikėtai pasitraukė iš pareigų po to, kai buvo priverstas viešai prisipažinti, kad parašė laišką, ginantį sankcijomis nubaustą Rusijos milijardierių Michailą Fridmaną.

J. Pevčich sakė, kad toliau dirbdama FBK tyrimų padalinyje sieks viešai ir galutinai įgyvendinti kovos su korupcija politiką.

FBK niekada nebuvo ir nebus įrankis Putino elito rankose, čia neturi būti jokių dviprasmybių“, – sakė Pevčich, sveikindama Volkovo atsistatydinimą kaip sąžiningą sprendimą.

FBK vardu pasirašytame laiške ES raginama atšaukti sankcijas A. Fridmanui ir kitiems svarbiems jo konsorciumo Alfa Group akcininkams, kurie, kaip įtariama, bando pakurstyti nesutarimus Rusijos politiniame elite.

Volkovas teigė, kad laišką Europos Komisijai parašė praėjusių metų spalį, prieš tai nepasitaręs nė su vienu iš savo bendradarbių.

„Volkovas padarė klaidą, prisiėmė atsakomybę ir atsistatydino… Esu dėkingas Leonidui už greitą ir atsakingą reakciją, atitinkančią mūsų vertybes“, – apie savo kolegą pareiškime socialiniame tinkle rašė A. Navalnas.

„Taip pat noriu atsiprašyti FBK rėmėjų ir patariamosios tarybos. Mes ištaisėme šią klaidą, tačiau ji įvyko, todėl aš taip pat esu už ją atsakingas“, – pridūrė įkalintas Kremliaus kritikas.

A. Navalnas taip pat pažadėjo rėmėjams, kad jo organizacija visiškai pasiryžusi siekti sankcijų prieš V. Putino kyšininkus, sukčius ir karo kurstytojus.

„Visa tai, kas įvyko, mums buvo gera pamoka. Tikimės, kad teisingai pritaikysime šią patirtį ir tobulėsime“, – sakė A. Navalnas.

2021 m. Rusija uždraudė FBK ir A. Navalno nacionalinį politinį tinklą kaip ekstremistines organizacijas – šis žingsnis plačiai vertinamas kaip kerštas už jų darbą atskleidžiant Rusijos elito korupciją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: