Pussy Riot / © Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Mažiausiai 4 aktyvisčių grupės „Pussy Riot“ narės buvo sulaikytos Maskvoje, praėjus mažiau nei savaitei po to, kai viena grupės narių buvo įkalinta dėl įtarimų, jog ši planavo sujaukti „Euro 2020“ futbolo čempionatą.

Sulaikymai prasidėjo ankstyvą antradienio rytą. Pirmiausiai suimti Aleksandras Sofejevas ir jo draugė fotografė, praneša policijos stebimas „OVD-Info“ naujienų portalas. Abiems pareikšti kaltinimai dėl alkoholio vartojimo viešai, mat Sofejevo kuprinėje buvo rastas vyno butelis.

Vidurdienį, policija sulaikė „Pussy Riot“ narę ir savivaldybės pavaduotoją Liusę Štein, Aną Kuzminichą ir vieną grupės įkūrėjų – Mariją Aliochiną. Štein ir ir Aliochinai jau galioja namų areštas dėl protestų gatvėse, kurie vyko norint paremti įkalintąjį Aleksejų Navalną.

Policija taip pat sulaikė Olgą Šaliną, prieš Putiną nukreiptos koalicijos „Kitokia Rusija“ narę.

Pranešama, kad Aliochina, Kuzminicha, Sofejevas ir Šalina buvo per naktį laikomi areštinėse, skirtingose policijos nuovadose Maskvoje.

Maskvos Basmanų rajono teismas Sofejevui skyrė 15 parų administracinio arešto, paremto smulkaus chuliganizmo kaltinimais, jo advokato žodžius citavo „Interfax“.

OVD-Info“ pranešė, jog Štein ir Aliochina kaltinamos policijos nurodymų nesilaikymu. 

Maskvos teismas „Pussy Riot“ narę Veroniką Nikulšiną pripažinta kalta dėl tų pačių kaltinimų praėjusį ketvirtadienį ir pasiųsta kalėti 15 parų.

Policija Nikulšiną apkaltino planavimu sujaukti „Euro 2020“ futbolo čempionatą vykusį Sankt Peterburge, praėjus trims metams po to, kai ji ir dar trys jos grupės draugės išbėgo į aikštelę per 2018 m. „FIFA pasaulio taurės“ čempionato finalą Maskvoje.

Feminisčių pankroko grupė „Pussy Riot“ susikūrė 2011 m. ir greitai užsitarnavo reputaciją dėl šokiruojančių pasirodymų.

2012 m. trys grupės įkūrėjos buvo įkaltinos dviem metams dėl maištingo pasirodymo centrinėje Maskvos katedroje, kuri kritikavo prezidento Vladimiro Putino ryšius su rusų ortodoksų bažnyčia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: