Kino filmo "Little evil" kadras

Tėvystė gali būti lyg košmaras, o siaubo filmai, susiję su vaikais, tik įtvirtina tokią nuomonę. Yra daugybė filmų, su šiurpą keliančiais vaikais, pradedant ,,The bad seed“ ( 1956) ir baigiant ,,The Babadook“ (2014) , juos visus jungia nerimas, besislepiantis už vaikų veidų.

,,Netflix” platformos naujiena ,,Mažasis blogis” – filmas, papildęs siaubo komedijos žanro gretas. Filmo siužetas tarsi kažkur girdėtas – Gary (vaidina Adam Scott) pradeda įtarti, kad jo naujasis posūnis, Lucas (vaidina Owen Atlas) gali būti antikristas. Tačiau rašytojas-režisierius Eli Craig turi paruošęs keletą gudrybių, kurios visiškai sujauks įprastą siaubo filmų modelį.

,,Mažasis blogis” yra satyra, o ne paprastas siaubo filmas. Pasakojama istoriją apie žmogų, kuris iš esmės kovoja su šėtonu ir patenka į visas nuspėjamas grėsmes: girdi garsus, sklindančius iš plyšių, trikdančią ir nerviškai veikiančią muziką, naktį patenka į kukurūzų laukus, kuriuose kaip žinoma, nieko gero niekada neatsitinka.

little-evil 3

Gary pirmoji mintis, kad kažkas su posūniu yra negerai, ateina po pokalbio su vestuvių videografu (vaidina Tyler Labine), kuris pasakė, kad kunigas kalbėjo ne lotynų kalba, o kalbomis, kuriomis galima susikalbėti su kitu pasauliu. Šis faktas baugina, tačiau Gary, kaip naujasis berniuko patėvis, turi prisiimti atsakomybę ir rūpintis berniuku, kad ir koks jis būtų.

little-evil-1

Kai Lucas mokykloje pasakė mokytojai ,,Eik į pragarą”, o ji iššoko pro langą ir persismeigė ant apačioje esančios tvoros, Samantha (vaidina Evangeline Lilly) , Lucko mama, tvirtai mano, kad šis incidentas viso labo tik mokytojos silpnumo požymis, ir visa tai su Lucku nesusiję.

Little evil 4.jpg

Kitame spektro gale yra Al ( vaidina Bridget Everett), Gary bendradarbė ir ,,Įtėvių“ klubo narė. Kaip Gary žmonos Samanthos požiūris teikia siaubą, taip Al požiūris viską paverčia į vietinę komediją. Ji eina per tuos pačius (santykinius) bandymus, kaip Gary, kai ji bando susibendrauti su savo posūniu.

little-evil-2017-3

Gary šiektiek nustemba, kai Al filmo pradžioje pasako esanti ,,įtėvis“ . Tačiau Craigo scenarijus stengiasi susilaikyti nuo pokštų apie lyčių lygybę, kurie, atrodo, dažnai vyrauja komedijos žanro filmuose. Tiesą sakant, jis apskritai neįprastai elgiasi su Al personažu. Ji nedaro nieko, kas ją atskirtų nuo likusių “Įtėviai” klubo narių – Al dėvi kaklaraiščius, marškinius, ir gyvena tą patį įprastinį namų gyvenimą su savo žmona. Šitokios, atrodo mažos detalės išskiria ,,Mažasis blogis“ iš kitų siaubo-komedijos žanro filmų. Nors ši istorija nėra nauja, tačiau ji pateikta taip, kad galėtumėme ją pamatyti kitu kampu.

Didžiausia šios istorijos auka atsiskleidžia filmo pabaigoje – kai režisierius kaip reikiant sumaišo juodają komediją ir siaubą.

Taip pat skaitykite: TOP 10 siaubo filmų Helovinui

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: