p1xels nuotr.

Australijos gatvės menininkas Rone grįžo su įspūdingomis freskomis apleistose gamyklose Melburne. Intensyvus darbas sėdint ant kopečių, kranų ir keltuvų pagalba buvo kuriami ispūdingi vaizdai, kurie vėliau tapo griuvėsiais. ,,Alfa projektas“ buvo sukurtas su dideliais moterų portretais apleistose gamyklose, kurie buvo ruošiami griovimo darbams.

Atrodo tai turėtų būti skaudžiausia menininko dalis, kai jo kūriniai yra sunaikinami. Tačiau tai sukėlė dar didesnį jaudulį, naujas projektas kaip žaidimo dalis. Menininkas teigia: ,,Kai kas nors piešią ką nors gatvėje – tai bus neapsaugota. Bet kas gali ateiti su dažais ir užpaišyti ant Jūsų piešinio, sunaikinti. Tu tiesiog vaikštai toliau ir nieko negali dėl to padaryti.“

Rone pilnas vardas yra Tyrone Wright. Jis komerciškai vienas iš sėkmingiausių Australijos gatvės menininkų. Gatvės menininkas Banksy parodė pasauliui, jog ši meno rūšis turi būti apmokoma. Ir prieš dešimt metų tai būtų buvę neįmanoma, dabar tai gali tapti viena iš geidžiamiausių meno rūšių.

Rone-Alpha-Project-6

Menininko Rone kūrinių parodos buvo surengtos daugybėje pasaulio šalių. Menininkas ieškojo vietos savo ,,graffiti“ kūriniams, ir tada kilo idėja sukurti tai, kas vėliau bus sunaikinta.

Labiau nei bet kada, gatvės menininkas naudojo vaizdo įrašus ir fotografijas kaip įrodantį dokumentą, jog šis projektas buvo surengtas. Difuzija internete ir spaudoje reiškė, jog šis projektas bus peržiūrėtas daug daugiau kartų negu kūrinys paprastoje meno parodoje. ,,Niekas nesitęsia amžinai. Tol, kol jis bus dokumentuose kaip įrodymas, aš žinau, jog jis gyvena kitoje formoje.“,- Rone rašo apie savo projektą. ,,Sukurtas darbas tapo dar svarbesnis, kai jis dingo. Nuotraukos ir vaizdo įrašai tapo vertingesni negu pats išlikęs kūrinys. Ši idėja atvėrė naują skyrių už mane.“

Rone-Alpha-Project-1

Image via Black Apple Art

Efemeriškas pobūdis gatvės mene

Gatvės meno kūriniai yra įprastas reiškinys miestuose. Nors ir jie yra nelegalūs, tačiau tai menininkų darbai. Rone tai vaizduodamas savo projekte ir siekia įrodyti ,,graffiti“ grožį kaip kitą, efemerišką meną.

Visi nebeegzistuojantys ,,Alfa projekto“ kūriniai buvo slapta baigti prieš keletą mėnesių. Erdvė, kurioje buvo piešiama, yra nugriauta tai pat su menininko Rone pasiūlymais pagal nustatytą tvarką. Kol pastatas nebuvo nugriautas šis projektas nebuvo publikuojamas internete. Dabar nuotraukas ir video įrašus galima pamatyti menininko Rone internetiniame puslapyje.

Rone-Alpha-Project-2

Rone nemato pykčio, jog jo meno kūriniai buvo sunaikinti. Visiškai priešingai. ,,Tai yra mano viltis, kad nuotraukos ir video įrašai, kuriuose vaizduojami mano kūriniai priima mane į naują lygį.“,- teigia ,,freskų“ autorius.

Šis projektas buvo pavadintas ,,tuštumas“, nebuvimu. Tai kelia publiką į svarstymus ne apie tai, kas galėjo būti, bet apie tai kas dar ateis.

Rone-Alpha-Project-5

Image via p1xels

Rone-Alpha-Project-8

Image via Tony Mott

Rone-Alpha-Project-7

Image via si.bachon

Rone-Alpha-Project-4

Image via Tony Owczarek

Taip pat skaitykite: Kevino Petersono hiperrealistiški vaikų ir gyvūnų piešiniai miesto aplinkoje

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: