Kremlin.ru nuotr.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį įteikė Draugystės ordino medalį Stevenui Seagalui, amerikiečių veiksmo filmų herojui, tapusiam Kremliaus šalininku. Medalis įteikiamas tiems, kurie stengiasi stiprinti Rusijos tarptautinius ryšius.

70 metų S. Seagalui 2016 m. buvo suteikta Rusijos pilietybė, o nuo 2018 m. jis yra Rusijos užsienio reikalų ministerijos specialusis pasiuntinys humanitariniams ryšiams su Jungtinėmis Valstijomis ir Japonija.

Medalis Seagalui suteiktas už „didžiulį indėlį plėtojant tarptautinį kultūrinį ir humanitarinį bendradarbiavimą“, rašoma dekrete, paskelbtame vyriausybės interneto svetainėje.

Pasak Kremliaus šaltinių, Holivudo aktorius yra aktyvus Rusijos prezidento Vladimiro Putino rėmėjas ir šiuo metu kuria dokumentinį filmą apie karą Ukrainoje.

Dirbdamas prie dokumentinio filmo, Seagalas praėjusių metų rugpjūtį nuvyko į Rytų Ukrainą. Nors prokremliški apžvalgininkai gyrė jo vizitą, kiti stebėtojai buvo pasipiktinę – daugelis atkreipė dėmesį į tai, kad Seagalas lankėsi Olenivkos kalėjime, kur, kaip įtariama, buvo nužudyta mažiausiai 50 ukrainiečių karo belaisvių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: